Gezondheidsdienst voor Dieren
Description
Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is waar we bij GD al bijna 100 jaar voor staan. Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren al bijna honderd jaar voor staan.
Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer is actief op de Nederlandse markt en heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.
Voor de ruim 4 miljoen lab-bepalingen die we per jaar doen, hebben we één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Behalve laboranten werken er bij GD dierenartsen, wetenschappers, informatiespecialisten en marktmedewerkers. Zij voeren diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding.
De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat GD zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comPluimveehouder Bram Bevelander heeft een patiostal: een hypermoderne pluimveestal, die het leefklimaat volledig automatisch bepaalt. Het klimaatsysteem bespaart niet alleen flink, het is ook duurzamer en constanter, én beter voor de kuikens. Benieuwd naar Bevelanders ervaringen? Hij deelt ze in Pluimvee 66:
Nu veel melkveehouders bezig zijn met de nieuwe routes naar BVD-vrij, krijgt GD geregeld vragen over de mogelijkheden die er zijn om BVD-vaccinatie te combineren met BVD-bewaking. BVD-bewaking kan goed samengaan met BVD-vaccinatie. Een en ander is echter wel afhankelijk van het soort bewakingsonderzoek, het moment van onderzoeken en het type vaccin.
Zijn de vitaminen en mineralen bij uw schapen in balans?
Diarree komt veel voor bij vleesvarkens. Kennis over de oorzaak ervan maakt gerichte behandeling en preventie mogelijk. Het Pakket Diarree Vleesvarkens brengt in één keer de mogelijke veroorzakers in beeld. In deze video geeft GD-dierenarts Tom Duinhof uitleg over diarree bij vleesvarkens en de mogelijkheden van het Pakket Diarree Vleesvarkens.
Ken je de Actueel Pluimvee al? Dat is onze digitale nieuwsbrief voor pluimveehouders. Meld je aan als je op de hoogte wil blijven van het pluimveenieuws van GD.
De nieuwe Varken is weer uit! In deze editie zie je hoe Kees van der Meijden er alles aan heeft gedaan om een brandveilige stal te creëren en lees je alles over verschillende oorzaken van diarree. Heb jij ‘m al gelezen?
Diarree bij biggen kan tot veel schade leiden. Kennis over de oorzaak van de diarree maakt gerichte behandeling en preventie mogelijk. Het Pakket Diarree BIG brengt in één keer de mogelijke veroorzakers van de diarree in beeld. In deze video geeft GD-dierenarts Tom Duinhof uitleg over diarree bij biggen en hoe het Pakket Diarree BIG u verder kan helpen.
Het is weer volop lammertijd. Kijk voor tips en informatie over diergezondheid op https://www.gddiergezondheid.nl/schaapgeit
Resistentie van verschillende wormsoorten voor wormmiddelen komt steeds meer voor. Om schade door worminfecties zo veel mogelijk te voorkomen en resistentieontwikkeling te vertragen, is een planmatige aanpak nodig. GD biedt een cursus speciaal voor schapenhouders die zelf mestonderzoek willen uitvoeren. In de cursus gaat u zelf aan de slag met een mestmonster van uw eigen schapen of lammeren. U gaat zelf eitellingen in mestmonsters uitvoeren. Daarnaast is er een theoretisch gedeelte waarin Piet Vellema u zal meenemen en aandacht besteden aan de verschillende wormsoorten die een rol spelen, het maken van uw eigen beweidingsschema, de momenten waarop u mestonderzoek zou moeten doen, welke criteria u aan kunt houden om wel of niet te behandelen en welke middelen wanneer zijn in te zetten. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal veertig personen.
Met de vaccinatiemodule in VeeOnline kan uw dierenarts voor BVD, IBR, pinkengriep en blauwtong eenvoudig vaccinaties registeren koppelen aan de juiste dieren.
Hoe werkt Kees van der Meijden, eigenaar van een innovatief SPF-bedrijf, aan bigvitaliteit? Hij legt het uit in deze video. We hebben Kees ook geïnterviewd over de nieuwe start van zijn bedrijf na de grote brand die ongeveer vijf jaar geleden op zijn bedrijf uitbrak. Hierover lees je meer in de nieuwe Varken, die morgen op de deurmat valt.
Pas je weidegang toe op jouw bedrijf? Houd dan rekening met parasitaire infecties. GD heeft drie praktische tips ter voorbereiding op het komende weideseizoen.