Top Local Places

USW TEBO "Labor et Amor"

Pontweg 151, De Koog, Netherlands
Nonprofit Organization

Description

ad

Het Utrechtsch Studenten Werkkamp is opgericht in 1950 en vormt een even illuster als hecht gezelschap dat al meer dan een halve eeuw de Texelse stranden bewaakt. Utrechtsch Studenten Werkkamp

Het Utrechtsch Studenten Werkkamp is opgericht in 1950 en vormt een even illuster als hecht gezelschap dat onderdeel is van studentenvereniging het Utrechtsch Studenten Corps (USC). Al meer dan een halve eeuw bewaakt het Werkkamp in de zomermaanden de Texelse stranden ten dienste van het (zonne-)badend publiek. Voor leden van het USC en andere zgn. Corpora vormt het Werkkamp iedere zomer een unieke mogelijkheid om nuttig werk te combineren met een studentikoze vakantie. De badmeesters sluiten vaak vriendschapen voor het leven, zowel met elkaar als met de Texelse bevolking. De vele bijenkomsten van oud-badmeesters (de zgn. Ouwelullen), zowel op het eiland of daarbuiten, zijn hiervoor het beste bewijs. Voor menige stageplaats, baan, huwelijk of andere (zakelijke) relatie werd op Texel de basis gelegd.

"Labor..

Voor de Texelse kust loopt een vaak onberekenbare stroming. Daarom is zwemmen op de bewaakte stranden aan strenge regels onderworpen. De badmeesters houden kloek toezicht op de naleving van deze regels. Iedere strandgast wordt nauwlettend in de gaten gehouden, van de mooie Annemarie tot kleine Heinz en z’n opa. Naast reddingswerkzaamheden, sporen de ‘gastheren van het strand’ weggelopen kinderen (of ouders) op en verlenen ze EHBO. Aangezien het om mensenlevens kan gaan, nemen de mannen hun taken uiterst serieus. Op iedere strandpost zijn minimaal twee stevige heren in het bezit van een officieel diploma van de International Life Saving Federation.


...et Amor"

Het nuttige met het aangename verenigen, dat is waar het Werkkamp om draait. Na een dag van spectaculaire Baywatch-actie, staat om zes uur een ijskoud potje klaar in het paviljoen. Terwijl de ‘Koperen Ploert’ als een rode bal wegzakt in de zee, drinken de strandhelden een biertje met de dankbare badgasten, aanwezige oud- badmeesters of gewoon met elkaar. Om half acht worden ze opgehaald door de legendarische Tank die hen naar de Schuur vervoert. Daar wacht hen een heerlijke BBQ. Aldus aangesterkt, laten de heeren zich daarna graag nog even bewonderen in één van de Texelse bars en clubs, op een strandfeest, bij een touwtrekwedstrijd, of op de jaarlijkse autocross. Amor altijd respectvol vererend, zorgt de badmeester echter dat hij, zoals het een kerel betaamt, ’s morgens vroeg weer fris naast zijn mandje staat voor een nieuwe dag vol noeste arbeid...


CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Soen '17

facebook.com

De eerste anderhalve week zit er op, met erg lekker weer beginnen de stranden goed druk te worden. Wij willen Speedo NL bedanken voor de zwembroeken, hierdoor kunnen wij ook deze zomer zorgen voor een veilig strand!

facebook.com

Het strandseizoen is weer geopend en de nieuwe jongens hebben dit weekend de gebruikelijke training van de reddingsbrigade gehad. Ze zijn allemaal met vlag en wimpel geslaagd. Ook is maandag ochtend een overeenkomst getekend tussen het USW en de gemeente. Dit is een overeenkomst voor de komende 5 jaar. Wij zijn erg tevreden met deze overeenkomst en zien dit ook als een beloning voor een uitstekende samenwerking tussen de gemeente en het USW. Na de ondertekening heeft RTV NoordHolland een klein video verslag van de start van het strand bewakingsseizoen gemaakt. http://www.nhnieuws.nl/nieuws/208661/Utrechtse-studenten-zijn-topfit-voor-nieuw-seizoen-strandwacht-op-Texel

facebook.com

Over een kleine 3 weken zal voor 13 nieuwe jongens de opleiding tot badmeester beginnen. De voorbereidingen voor komende zomer lopen erg goed en wij kijken er naar uit om in totaal weer met 25 jongens de prachtige stranden van Texel te gaan bewaken!

facebook.com

Smartly

Zou dit de toekomst zijn? Wij vinden het maar niks. Stel je voor; nooit meer actief badmeesteren..

facebook.com

Photos from USW TEBO "Labor et Amor"'s post

De laatste dag van het soen gaat morgen in. We hebben een super zomer gehad. We willen Speedo NL graag bedanken voor de zwembroeken die zij geschonken hebben aan de pure bademeisters!

Photos from USW TEBO "Labor et Amor"'s post
facebook.com

Koreaanse toeriste gereanimeerd op strand van Texel

Gister is er een reanimatie geweest op paal 15. Rond 16:00 gingen twee vrouwen van Koreaanse afkomst het water in voor het slag. Op een gegeven moment zagen onze jongens op paal 15 dat twee vrouwen te ver in de zee waren en is er iemand meteen naar toe gegaan. Al snel viel op dat één vrouw kopje onder ging. Op dat moment zijn 2 badmeesters met 2 rescue board het water in gegaan. Bij de vrouwen aangekomen, bleek één vrouw buiten en één vrouw bij bewustzijn. De vrouw buiten bewustzijn is direct uit het water gehaald en de andere vrouw iets later. De vrouw die buiten bewustzijn was, is direct op de kant getrokken, En is er gelijk begonnen met reanimeren. De andere vrouw was alleen in paniek en is overgedragen aan omstanders. Al snel kwamen twee artsen aangesneld om ons te assisteren bij de reanimatie. Het ambulancepersoneel was redelijk snel ter plaatse. Zij hebben op moment van aankomst de reanimatie overgenomen. Daarnaast hebben we veel hulp gehad van de politie, KNRM en medewerkers van het paviljoen. Uiteindelijk was de trauma helikopter ter plaatse. De vrouw is in de helikopter getild waarin zij verder verzorgd werd. De vrouw is uiteindelijk afgevoerd met een hartslag. We hebben zowel van badgasten, gemeente en ambulancepersoneel bevestigd gekregen dat de jongens van 15 perfect gehandeld hebben en dat we het niet beter konden doen.

facebook.com

Drukke dag op paal 17

Drukke dag op paal 17
facebook.com

Timeline Photos

Inmiddels zitten we al meer dan 3 dagen op de posten. De officiële reddingsbrigade cursus voor de nieuwe jongens is goed verlopen en iedereen is met vlag en wimpel geslaagd. Voor de rest is er nog niks bijzonders gebeurd en het weer is prima. We hebben zin in de zomer en hopen dat we zo min mogelijk in actie moeten komen.

Timeline Photos
facebook.com

De voorbereidingen zijn in volle gang. Over 1,5 maand zal er weer gebadmeesterd worden!

facebook.com

USW TEBO "Labor et Amor"'s cover photo

65 jaar USW TEBO

USW TEBO "Labor et Amor"'s cover photo
facebook.com

Quiz