Top Local Places

SUDO Utrecht

J.D.Zocherstraat 27, Almere-Buiten, Netherlands
Organization

Description

ad

De Stichting Samenwerkende Utrechtse DovenOrganisaties behartigt de belangen van dove en slechthorende mensen in de provincie Utrecht en in 't Gooi.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from SUDO Utrecht's post

Woensdag 26 april 2017 ontving Marianne Harterink, uit handen van de burgemeester van Houten, een koninklijke onderscheiding! Dit omdat zij in het verleden voor Stichting SUDO de coördinatie van de gebarencursussen heeft verzorgd. Jan Bloemkolk, de erevoorzitter van Stichting SUDO, zorgde ervoor dat zij de erkenning kreeg. We zijn heel trots op haar! Hartelijk gefeliciteerd!

Photos from SUDO Utrecht's post
facebook.com

Photos from SUDO Utrecht's post

Eindelijk......! Op zondag 28 mei 2017 zal een bijeenkomst worden gehouden van 12.00 uur tot 18.00 uur in De Boogh, van Bijnkershoeklaan 10, 3527 XL Utrecht. Er wordt een leuke paas/pinkster-spel georganiseerd met een mooie hoofdprijs. Om wat voor spel zou het gaan? Nieuwsgierig? Kom eens langs en doe mee voor de gezelligheid. Wie weet, win jij de hoofdprijs! Deelname € 2,50 per spel,

Photos from SUDO Utrecht's post
facebook.com

facebook.com

facebook.com

Photos from SUDO Utrecht's post

Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari 2017 Och, och, er was een weerbericht en die luidde: ijzel en sneeuw. Het bleef overdag ook lichtjes vriezen en in de loop der dag ging het een beetje ontdooien en daardoor gladde plekken. We hopen op een goede opkomst, ondanks het weerbericht. En gelukkig kwamen ze bijna allemaal! Geweldig! Er werd een toespraak gehouden door voorzitter Jan van Renselaar. Er werd kerstbrood met roomboter uitgedeeld. Zo werd het toch een gezellige nieuwjaarsmiddag! Er zijn ook nieuwe leden bijgekomen. Zo gaan we een beetje bij beetje groeien. In april 2017 zal een volgende bijeenkomst worden gehouden. Meer informatie daarover volgt nog.

Photos from SUDO Utrecht's post
facebook.com

Timeline Photos

Op zaterdag 7 januari 2017 zal bij Stichting SUDO nieuwjaarsreceptie worden gehouden. Meer informatie volgt nog zoals waar en hoe laat. Het wordt een gezellige middag!

Timeline Photos
facebook.com

Photos from SUDO Utrecht's post

Zondag 23 oktober 2016 was de eerste bijeenkomst bij Stichting SUDO sinds lange tijd. Het bestuur wist niet wat te verwachten over de opkomst, grote of kleine opkomst. Dat was ook moeilijk boodschappen doen. Toch waren er 23 personen gekomen en werd er gezellig gebabbeld. Ook is het bestuur uitgebreid met nog een bestuurslid: Alex van Dulken. Er werden allerlei ideeën op tafel gebracht: Vrouwenclub en kaartenclub. De volgende bijeenkomst zal in januari 2017 zijn: Nieuwjaarsreceptie. Eerst zal het bestuur onderling met elkaar vergadering houden over verdere stappen. Dus informatie over nieuwjaarsreceptie volgt nog. Verder hebben wij de foto's van de bijeenkomst toegevoegd. Veel kijkplezier en tot de volgende keer!

Photos from SUDO Utrecht's post
facebook.com

Nu gaat het echt gebeuren! Eerste bijeenkomst wordt gehouden op zondag 23 oktober van 12 uur tot 16.30 uur. Het wordt gehouden in De Boogh, Van Bijnkershoeklaan 10, 3527 XL Utrecht. Op die middag gaan we gezellig met elkaar praten en ook over wat jullie verwachten van Stichting SUDO. Tot gauw ziens! (Let op!! Dit is het juiste adres.)

facebook.com

Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht

Oproep: Test Utrechtse bussen op toegankelijkheid! Test Utrechtse bussen en reis gratis in de Week van de Toegankelijkheid! Het Solgu zoekt mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator om bussen in Utrecht te testen op toegankelijkheid en gastvrijheid. Ook ouders van kinderen met een beperking kunnen aan de test meedoen. Wanneer In de week van maandag 3 tot en met zondag 9 oktober, de Week van de Toegankelijkheid. Wat we willen bereiken Met deze jaarlijkse test willen we bereiken dat er meer aandacht komt voor toegankelijkheid en gastvrijheid van het openbaar vervoer in Utrecht. We willen dat het busvervoer voor alle Utrechters te gebruiken is. Daar moet nog het een en ander aan gebeuren. De bustest wordt sinds 2014 elk jaar gedaan, we testen alle lijnen in de gemeente Utrecht. Belang toegankelijkheid Iedere verlener van een publieke dienst heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen dat de dienst voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is. Utrechters met een beperking willen meer mogelijkheid om te kunnen deelnemen in de samenleving. Zonder vervoer komen ze niet ver. Zeker nu de gemeente Utrecht de kosten van de Regiotaxi meer wil gaan beheersen, is het van groot belang dat het busvervoer voor mensen met een beperking toegankelijk en gastvrij is. Door deze ontwikkeling kunnen busvervoerders een grote groep nieuwe klanten verwachten. Hoe doe je mee? Als je meedoet krijg je een dagkaart waarmee je in de Week van de Toegankelijkheid een dag kunt reizen binnen de gemeente Utrecht. Je mag daar de hele dag meerdere tripjes mee maken. Je mag iemand meenemen, die krijgt dan ook een dagkaart. Ook krijg je een checklist om te noteren hoe het staat met de toegankelijkheid en gastvrijheid in de bus die je test. En een envelop met postzegel om de checklist naar ons terug te sturen. Aanmelden Meld je aan voor 26 september bij info@solgu.nl, of telefoon 030-2803286. Geef je naam en adres op, dan kunnen we je alles toesturen. Na aanmelding krijg je de dagkaart(en), checklist en gefrankeerde envelop toegestuurd. Met vriendelijke groet, Annelies de Jong directeur cid:image001.jpg@01C99C1A.B6524EE0 Churchilllaan 11 E16 3527 GV Utrecht tel:030-280 32 86 mobiel: (alleen bij spoed) 06-579 39 855 werkzaam op ma / di / do email: a.dejong@solgu.nl wesite: www.solgu.nl

facebook.com

Beste allemaal, De website van werelddovendag 2015 wordt op 23 september opgeheven. Willen jullie foto's of filmpjes downloaden? Dan hebben jullie nog de tijd om het te kunnen doen. Hieronder de link: www.werelddovendag2015.nl

facebook.com

Photos from SUDO Utrecht's post

Op dinsdagavond 23 augustus 2016 hadden wij een bestuursvergadering. Oud bestuur was in het begin ook aanwezig voor het afhandelen van Kamer van Koophandel. Hun handtekeningen moesten namelijk ook worden gezet, om daarna ons als nieuw bestuur te verwelkomen bij KvK. Nadat het oud bestuur vertrok, bespraken we de takenverdeling. Wie doet wat? Dat werd ook goed besproken. De bijeenkomst kon niet op zondag 2 oktober plaatsvinden, want het was al bezet in De Boogh. Het zal zondag 23 oktober worden. Hier wachten we nog op bevestiging van De Boogh. Wanneer we de bevestiging binnen hebben, dan zullen we het bekend maken. Op die middag zullen we vooral met elkaar gaan praten over de toekomst van Stichting SUDO. Denk even erover na wat jullie willen? En bespreek het op die middag. Het is ook een kennismakingsmiddag. Jullie zien de foto's: de eerste foto is van Jan van Renselaar en hij is voorzitter. De tweede foto is van Anja Zoomer en zij is secretaresse. Derde foto is van Ton Muniaerts en hij is penningmeester. Verder is de vierde foto van Bertus Steenmeijer en hij is bestuurslid. Nog even dit, mocht je nog wat willen vragen over wat dan ook, mail naar: secretaris.sudo@gmail.com

Photos from SUDO Utrecht's post
facebook.com

Timeline Photos

Vol trots presenteren de vertrekkende bestuursleden Toine Vos en Erika Bloemkolk het nieuwe SUDO bestuur: Jan van Renselaar (voorzitter), Ton Muniaerts, Bertus Steenmeijer en Anja Zoomer. Wij wensen dit nieuwe bestuur alle goeds toe.

Timeline Photos
facebook.com

Quiz