SolutionsbyWulf
Description
Every problem has a solution, but we may not know it yet - Insoo Kim Berg - 2006 Mennesket indeholder et stort potentiale og ressourcer til at skabe det liv de ønsker, - men ved bare ikke altid, hvordan de gør det.
Erfaringer viser, at mennesker ikke løser det samme problem på den samme måde. Vi har hver vores måde at løse vores problemer på og 'hvad der virker for dig, virker ikke nødvendigvis for mig'.
Løsningsfokuserede samtaler hjælper den enkelte med at blive opmærksom på de skridt, der tages i retning af det liv, man gerne vil have. Og bearbejdning af fortidens brister og traumer fører ikke nødvendigvis til forandring og udvikling i den retning et mennesket ønsker.
Det skaber derfor mening at snakke om det man er god til snarere end det man er dårlig til - de færreste af os udvikles ved gentagne gange at blive mindet om de fejl vi begår eller de utilstrækkeligheder vi måtte have!
Forandringer sker gennem fokus på ressourcer og kompetencer.
På samme måde skabes udvikling på arbejdspladsen, når udgangspunkt tages i det der fungerer. Det giver mening at tale om de skridt medarbejderne allerede tager i retning af eksempelvis trivsel, at fokusere på det der virker, fremfor at analysere på årsagen til mistrivsel.
Tell your friends
CONTACT
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comAlt for mange udsættes for vold og overgreb. #Brydtavsheden har igennem en årrække sat fokus på dette gennem forskellige rådgivningstilbud og informerer omkring kærestevold på landet skoler. Dét er så godt et initiativ, at jeg har ønsket, at #Solutionsbywulf kan bidrage til dette arbejde. Dét gøres nu gennem frivillig supervision til foreningens rådgivere. Jeg glæder mig til på den måde at kunne støtte et meningsfuldt tilbud og bidrage til forebyggelse af vold i Danmark.
Nogen kom ind og satte en blomst, den helt særlige skønne Dannebrogs-blomst😍 tak, - jeg skal nok finde dig og gi' en krammer 💞
Her er en utrolig historie, som er et godt bevis på, at selv det mindste skridt kan ende med at gøre en KÆMPE forskel - det er aldrig for sent at tage 'det første lille skridt' i retning af at skabe forandringer 😊
Tænk at kunne se frem til gode positive nyheder ❤️
Her er små videoer, der enkelt forklarer, hvad Løsningsfokus er og hvordan man samtaler løsningsfokuseret. Tak til Johan Bysell 🇸🇪
Brug efteråret på efteruddannelse på DLI 👍🏼
Siden jeg hørte om *Wall of Kindness* sidste år og at initiativet skulle afprøves i København, har jeg drømt om at lave sådan en væg. Jeg synes os med overskud og overflod, skal dele med dem der ikke har! Alle, der kunne have lyst til at realisere dette projekt med mig, nu eller blot en gang i fremtiden (den nære), skriv gerne en kommentar eller send en pb / Anne-Marie
Det er ikke nyt, men det kan ikke siges for ofte: vi skal og må ha' gang i det forebyggende arbejde; så tidligt som muligt i er problems opståen og så tidligt som muligt i et barns liv.
Borgeren før systemet burde være en selvfølgelighed! Vi har fået skabt et system, der spænder ben for selve dets intention, administration og dokumentation har taget fokus fra selve formålet; at hjælpe og støtte udsatte borgere til (igen) at kunne tage vare på sig selv på bedst mulig vis. Det handler om velfærd, det handler om tryghed og det handler om lighed.
Ferie-reflektioner af de mere seriøse...
De mener det alvorligt i England! - at støtte anden fase af implementering af Signs og Safety med, hvad der svarer til over 14 mill. danske kroner er et klart signal om, .... måske ikke nødvendigvis at prioritere det forebyggende arbejde, eller specielt at arbejde løsningsfokuseret, men det skaber alt andet lige mulighed for, at familier, børn og unge kan få talt frem deres ressourcer, styrker og kompetencer, hvilket bidrager til at kunne se sig selv som mere kompetent, mere kapable og handlekraftig med agens i eget liv. SÅDAN 👊🏼
Nogen gange tænker jeg på, hvad jeg egentligt får lavet på en arbejdsdag, altså hvor mange forskelle får jeg egentlig bidraget med, hvormange mennesker får jeg egentligt støttet i at nå deres mål. Og det ville være så rart, hvis jeg ind imellem kunne besvare de spørgmål, tænk hvis jeg kunne vide at det jeg gør, gør en forskel. Dét ville gøre en forskel for mig, - og sikkert også for andre :-) Derfor spørger jeg nogle gange, om det vi taler om er vigtigt, om det vi arbejder med eller fokuserer på er relevant, - om det vi gør og samskaber, skaber mening. For uden mening er det i min optik ligegyldigt, dvs. oplever jeg meningsløshed, så ved jeg, at jeg skal gøre noget andet, så ved jeg, at jeg spilder ikke kun min egen, men også andres tid. Pointen er, at jeg kun finder ud af det ved at spørge; snakker vi om noget der er vigtigt lige nu? Og så dukker muligheden jo op, som idag, hvor Seline kunne svare "ja, det synes jeg bestemt, for jeg vil gerne kunne være sammen med andre mennesker" eller som forleden, hvor Jens svarede mig med "nej, jeg kan faktisk ikke rumme alle de spørgsmål lige nu" og jeg fik en anledning til at justere i indsatsen, og gøre noget andet. Hvad andet jeg gjorde? - ja, det spurgte jeg jo Jens om; "Hvad skal jeg gøre i stedet for at stille spørgsmål?" - og Jens var nødt til at reflektere over hvad så. Mit bedste håb er, at jeg dér får bidraget til en lille forskel, - at Jens gennem mine spørgsmål får reflekteret lidt over, at når han ikke vil mine spørgsmål, hvad vil han så. Og man kan undre sig over, at det er så meget lettere at snakke om det man ikke vil, end det man vil...jeg vil bidrage til at skabe forskelle og forandringer, hvad vil du?