Top Local Places

Sækko Solutions Aps

Thorsvej 11, Padborg, Denmark
Industrials

Description

ad

Fremstiller mange forskellige løsninger inden for presenning og termoprodukter.
Partytelte, Telthaller, Foldetelte, Termohætter, Vintermåtter  mv. Det begyndte med Sække

Jens Terp-Nielsen blev født i Hellevad i 1926 og kom i 1941 i lære som købmand i Agerskov. Efter videreuddannelse på handelshøjskolen og senere ansættelse ved Jydsk Andels Foderstofforretning begyndte ønsket om at blive selvstændig at presse sig på.
Gennem sit arbejde i foderstofforretningen kom Jens Terp-Nielsen i forbindelse med direktør Flemming Frederiksen, indehaver af Aabenraa Sækkelager, der opkøbte de brugte jutesække, man fik foderstoffer i fra Brasilien. Her blev sækkene renset, repareret og videresolgt.

På dette tidspunkt i 1953, var der stor efterspørgsel på jutesække til alt lige fra korn til kulsække.
Flemming Frederiksen og Jens Terp-Nielsen blev enige om at starte et nyt selskab, og pr. 1. juli 1953 opsagde Jens Terp-Nielsen sin stilling i Jydsk Andel og indgik i det nye selskab med navnet Sønderjyllands Sækkefabrik A/S. Allerede i 1955 var der dog vanskeligheder imellem Flemming Frederiksen og Jens Terp-Nielsen, hvilket endte med, at Jens Terp-Nielsen købte Flemming Frederiksen ud af selskabet.

I 1956 blev selskabets navn ændret til Sønderjyllands Sækkefabrik, Sækko A/S, og i vedtægterne fremgår det, at selskabets formål skulle være fabrikation og handel med sække, presenninger og wrappers samt handel med tovværk og udlejning af sække og presenninger.


Presenningerne

Produktion af presenninger fik hurtig en stor rolle, og efterspørgslen steg stødt og rolig. I 1960 var lokalerne på havnen i Aabenraa blevet for små, og firmaet valgte derfor at flytte til nye og større lokaler på Vestvejen.
Presenningerne var således en af de vigtigste varegrupper, man tog med sig, da firmaet flyttede.
Ud over salget til eksisterende kunder blev nye kundegrupper som vognmænd og landmænd også interessante.
I 1968 udvides lokalerne atter engang, og nu består sortimentet af ca. 12 hovedprodukter herunder kornsække, papirsække, renovationssække, brugte sække, presenninger, plastfolie, forklæder, kodækker, høstbindegarn m.m.

1971 deltes virksomheden op i forbindelse med gennemførelsen af et generationsskifte, således at presenningsproduktionen blev en selvstændig virksomhed med navnet Sækko Presenning A/S.
Efter nogle år at have udvidet markedsandelen fra domicilet på Vestvejen, blev der opført en ny produktionsafdeling på Lundsbjerg i Aabenraa. Senere kom udvidelsen i Padborg, og dermed blev virksomheden også repræsenteret i Danmarks største transportcenter.

I 2001 blev Sækko Presenning A/S solgt til Knud Hansen A/S, og Sækko Presenning består i dag af følgende afdeling:

Bilpresenningsafdelingen
Producerer presenninger til varevogne, lastvogne, trailer og påhængsvogne.

CONTACT

Quiz