Top Local Places

Fruens Bøge Tennisklub

Dalumvej 95F, Odense, Denmark
Tennis Court

Description

ad

Fruens Bøge Tennisklub (FBT) er en alsidig tennisklub, hvor der er plads til alle niveauer.  Fruens Bøge Tennisklub blev grundlagt i sept. 1930 af en gruppe veletablerede borgere i den lille selvstændige Dalum Kommune syd for Odense. Initiativtageren var lærer E. Møller.
Man startede med at købe en grund på 40 x 40 meter. I dag er arealet, som ligger i Rikkesminde kvarteret bebygget med villaer, men i maj 1931 var 2 grusbaner samt et lille træskur til omklædning anlagt. Allerede i 1932 gik man i gang med at spille holdkampe mod omkringliggende klubber, ligesom man afholdt de første klubmesterskaber.

Men det drejede sig ikke kun om turneringstennis. Man lagde fra starten megen vægt på socialt samvær. Beskrivelse af udflugter og fester fylder meget i de gamle annaler, som i dag er arkiveret i Dalum Lokalarkiv.

I de følgende år var klubben i en konstant, men rolig udvikling. I 1941 fik man mulighed for udover egne 2 grusbaner at benytte 2 røde grusbaner, som Dalum Kommune havde anlagt ved det nye stadion på Dalumvej. Yderligere lejede man sig ind på en privat bane på Lindevej,

Men krigsårene var ikke uden problemer. I referatet fra generalforsamlingen 1943 beklager man sig således over, at det nu er 3 år siden, at man har kunnet skaffe nye bolde. Der står ikke noget i annalerne om, hvordan man klarede de sidste krigsår.

I 1942 meldte man FBT ind i Fyns Tennis Union, som man selv havde været med til at stifte.

I 1947 indgik man en aftale med Dalum Kommune om, at kommunen overtog arealet, hvor FBT’s baner hidtil havde ligget, imod at man fik råderet over de i alt 5 røde grusbaner, som nu var anlagt ved siden af stadion på Dalumvej nr. 95. Men selve grunden under banerne forblev Dalum Kommunes ejendom.

I 1952 byggede man ved frivillig arbejdskraft det første klubhus på Dalumvej.

I 1955 var det galt med likviditeten, og de 5 bestyrelsesmedlemmer besluttede at låne klubben hver 100 kr.

Da man ikke havde mulighed for at spille haltennis, forsøgte man sig om vinteren med alternative aktiviteter, Man spillede således i flere år badminton, og i1954/55 spillede man volleybold som den første klub på Fyn.

FBT deltog hvert år i FTU’s holdturneringer ligesom klubbens bedste turneringsspillere hvert år deltog i Fyns mesterskaberne. Der var også hvert år interne klubmesterskaber og i 1957 indledes et internationalt samarbejde med klubber fra Holland og Tyskland.

I 1965 udvides klubhuset, og der indlægges fjernvarme. I 1966 startes en årlig doubleturnering med stærk/svag spiller. Denne turneringsform har senere udviklet sig til den meget populære grundlovsturnering, som fortsat er et af årets højdepunkter.

I 1969 afholdes en ekstraordinær generalforsamling, som bemyndiger bestyrelsen til at arbejde videre med planer om bygning af en hal. I de følgende år arbejder de skiftende bestyrelser videre med halplanerne. Både boblehaller og faste haller blev undersøgt og vurderet, og det endte med, at man besluttede, at skulle man bygge, så skulle det være en fast hal. Men alle planer strandede på økonomien.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Skal DU støtte Danmarks gæve drenge? Husk også at der er Junior TennisCamp i forbindelse med Davis Cup-kampen: https://tennis.dk/dc-camp-februar/

facebook.com

facebook.com

Mens vi andre led under eftervirkningerne af fed julemad og den obligatoriske boblevin nytårsaften, var Vanessa i fuld aktion i ATL VinterTour i svenske Lund - en 10.000 SEK turnering under "Svenska Tennisförbundet". Vanessa kæmpede sig helt til finalen, hvor det blev til et knebent nederlag efter et brag af en kamp mod Anette Munozova - en spiller med en imponerende 172 sejre-i 231 kampe-statistik. Dejligt at vide at det går "vore spillere" godt også på de lidt større scener! mere af det! :-) Nu kender redaktionen ikke Vanessa's kalender, men måske kan vi håbe at sé hende i aktion til Senior FM?..... Detaljer fra turneringen på: https://svtf.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=4631190E-F516-4C97-AAB5-A158CCF42DE9&draw=4

facebook.com

Juniorernes fantastiske chance for den stjernebesatte tennisoplevelse..... Trænere og ivrige juniorer - benyt muligheden!

facebook.com

Kære FBT medlemmer. HUSK DTF Cup for 2-mands hold for glade amatører, dvs. ikke-divisions-spillere. Det foregår i Marienlyst 17-18. Februar. Selv om tilmeldingsfristen er en måned væk, så er 4 af de 6 rækker nu fuldtegnet: Der er kun få pladser tilbage i Herre- og Damerækken om søndagen. Skynd dig at ta' fat i din makker, hvis du skal nå at være med - det er super-sjovt og fantastisk hyggeligt! Hyggen intensiveres i år, med mulighed for at melde sig til fællesspisningen, som afholdes efter at kampene er afviklet. Se foto-album fra sidste års turnering på: https://www.facebook.com/pg/ftutennis/photos/?tab=album&album_id=1620669794629613

facebook.com

Fruens Bøge og TCO Minitennis Cup 2018 Velkommen til Fruens Bøge og TCO Minitennis Cup 2018, Søndag d. 4. februar 2018 fra kl. 10.00 i hallen på Sct. Knuds Gymnasium. Turneringen er åben for alle spillere, uanset niveau og alder. Turneringsform: Der spilles med skumbold i alle rækker. U8 og U10 spiller til de inderste streger, de resterende rækker spiller på hele banen. [ 157 more words ] http://fbt-tennis.dk/w/invitation-til-minitennis-cup-2018

facebook.com

facebook.com

17 FBTCO spillere drager afsted til Fyn SkumTennisTour turnering i V.Skerninge - en turnering der har overtaget førertrøjen med årets indtil nu største deltagerfelt.... 63 i alt.... Vi hører meget gerne referater fra jer deltagere om hvordan det er gået. Dejligt at sé at Tour'en vokser i popularitet, noget som vi i FBTCO høj grad har været med til gøde jorden for. Lad os lægge os i selen for at VST's status kun er forbigående - og at vi kan præstere endnu bedre, når vi selv afholder turnering 04. Februar. Husk også at Assens arrangerer turnering 06. Januar. Godt nytår!

facebook.com

Torsdag den 21. december afholdt Tennis Club Odense's og Fruens Bøges ungdomsspillere juleafslutning på Dalumvej, hvor mere end 50 juniorer deltog. Der var først aktivitet på tennisbanerne med stikbold, hockey, skumtennis og ikke mindst julemusik. Efterfølgende var der æbleskiver og banko, hvor der blev udvist stor entusiasme. Dermed blev både spillere og trænere sendt på juleferie i godt humør. De bedste julehilsner Trænerteamet

facebook.com

Det glade nytårs-tennis budskab :-)

facebook.com

facebook.com

Quiz

NEAR Fruens Bøge Tennisklub