Top Local Places

Ferielejr 4 Brogaarden

Abelonelundvej 40, Middelfart, Denmark
Non-profit organization

Description

ad

Ferielejren på brogården er en ferielejr for alle børn og unge med eller uden ADHD, samt andre psykiske handicap.
Pindstrup Centret er en forening, der afvikler ferielejre for børn med og uden handicap og familiekurser for familier med børn med handicap.

Ferielejr 4 på Brogaarden, afvikles hvert år i uge 29 og er for alle børn i alderen 6-18 år, med eller uden handicap. En uge sprængfyldt med spændende aktiviteter.

Lejren laves af kompetente frivillige ledere, der i samarbejde med Pindstrup Centrets ansatte står for at planlægge, gennemføre og evaluere lejren.

På ferielejren er cirka halvdelen af børnene handicappede, og nogle af deltagerne har været afsted mange gange før, mens andre er med for første gang.

Lejren giver børnene mulighed for at få nogle gode oplevelser sammen med andre børn med og uden handicap. Børnene får nye venner, og de får selvtillid gennem de spændende og udfordrende aktiviteter og gennem samværet med de andre børn.

Den spæde start
Pindstrup Centret historie startede tilbage i 1968, hvor der blev arrangeret en teltlejr for ”raske og handicappede drenge”. Hele idéen med lejren var at integrere børn med og uden handicap ved at lade dem lave forskellige friluftsaktiviteter sammen. Børn er jo børn, uanset om de sidder i kørestol eller ej. Når børnene deltager i fællesaktiviteter, lærer de, at de trods ydre forskelligheder stadig har en masse ting til fælles. Den første sommerlejr satte skub i en hel masse; der blev doneret jord til centrets oprettelse, og lokalsamfundet og den danske spejderbevægelse var med til at gøre idé til virkelighed. I 1971 blev den selvejende forening Pindstrup Centret stiftet under protektion af HKH prinsesse Benedikte, og centret har rødder i den danske spejderbevægelse.


Tre kursuscentre
Pindstrup Centret ejer og driver tre kursus- og konferencecentre. Vi tilbyder virksomheder, kommuner og foreningen dagsmøder og konferencer på Pindstrup Centret på Djursland, på Brogaarden ved Middelfart og på Bymose Hegn i Nordsjælland. Afholder man sine møder og konferencer på Pindstrup Centret, Brogaarden og Bymose Hegn, støtter man arbejdet for familier med børn med handicap, som det er beskrevet i Pindstrup Centrets formål. Hele overskuddet fra de tre kursuscentre går til arbejdet for familier med handicappede børn.

CONTACT

Quiz

NEAR Ferielejr 4 Brogaarden

Strib Fisk

Middelfart, Denmark
Local business