Top Local Places

Medical Museion

Bredgade 62, København, Denmark
History Museum

Description

ad

Medicinsk Museion At udforske, forstå og beherske kroppen har til alle tider været medicinens opgave. På Medicinsk Museion fortælles om medicinens betydning for vores liv - før, nu og i fremtiden. Det er et museum for alle dem/os, der har en krop og er nysgerrige på, hvordan den er blevet forstået og behandlet - fra antikken til genetikken.

Medicinsk Museions udstillinger tager afsæt i museets store samling af medicinhistoriske genstande, men du kan også møde den helt aktuelle medicinske forskning og praksis. Udstillingerne bringer dig vidt omkring i den medicinske verden lige fra fortidens kropsforståelser til en aktuel sundhedsudfordring som fedme. Udstillingen Det indsamlede menneske (åbnet 2015) viser, hvordan lægevidenskaben gennem tiden har og stadig indsamler dele af mennesket til brug for forskning og undervisning.

Entrebilletten til Medicinsk Museion inkluderer adgang til at gå med på en omvisning, der giver en bred indføring i museets udstillinger, men huset kan også udforskes på egen hånd. Hold også øje med museets kalender – der foregår ofte særarrangementer, fx eventrækken Aftenkonsultationer.

Medicinsk Museion er et universitetsmuseum, der forsker i forskningskommunikation, især i museale sammenhænge. Mange af udstillingerne og aktiviteterne er derfor eksperimenterende – både i form og indhold. Fx opstillingen af museets psykiatriske samling i den åbne magasinudstilling, eller Rum til aldring, der tager udgangspunkt i spritny aldringsforskning.


Medicinsk Museion holder til i det gamle Kirurgiske Akademi fra 1787. Man kan endnu se spor af fortidens aktiviteter i udstillingsrummene. Bygningens centrale rum er det oprindelige anatomiske teater, hvor generationer af medicinstuderende har overværet dissektioner af lig og lært om kroppens anatomi. Det anatomiske teater er stadig ramme om medicinske forelæsninger, ph.d.-forsvar og undervisning, ligesom Medicinsk Museion fra tid til anden huser koncerter, performancekunst og teater i de historiske omgivelser og arrangerer events med afsæt i museets udstillinger.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Vi har modtaget en kasse fra Paris...

facebook.com

Vores direktør Ken Arnold har en fortid på Wellcome Collection i London. Her ser han tilbage på sine 10 år som kreativ direktør gennem et udvalg af genstande og kunstværker, som han har være med til at udstille. PS. Husk hans professor-tiltrædelsesforelæsning på Medicinsk Museion 4. september kl. 15 - alle er velkomne.

facebook.com

Kom forbi os på fredag, når vi har gratis adgang til dele af Medicinsk Museion fra kl 15.00 - 20.00 i forbindelse med Bredgade Open 2017. Vi vil have ekstraordinært åben til vores skønne baggård, hvor der vil være mulighed for at købe en kold drik.

facebook.com

Hvordan lyder Det Kgl. Kirurgiske Akademi? I mandags havde vi besøg af en samling blæseinstrumenter og kunstneren Ursula Nistrup, som optog en video på museet. Vi glæder os til at se og høre resultatet under Cph Art Week ..

facebook.com

I århundreder har videnskaben forsøgt at forstå forbindelserne mellem hjernen og mave-tarmsystemet. Og i de sidste ti år er der kommet en bølge af forskning, der knytter de to organer endnu tættere sammen. Vores kommende udstilling Mind the Gut, der åbner d. 6. oktober i år, stiller netop skarpt på dette emne. Som opvarmning til Mind the Gut, anbefaler vi derfor også stærkt denne podcast fra Wiki-værkstedet på Radio24syv, hvor bl.a. Adam Bencard fra Medicinsk Museion gør os klogere på lort, tarmflora og mikrober.

facebook.com

Hvis man lige trænger til en pause fra det gode vejr, er ”The Garden” en fængende podcast! Third Ears Tim Hinman er ude for at finde en historisk historie fra 1700-tallet i Frederikstaden. Det leder ham forbi Medicinsk Museion, hvor nogle anatomiske tegninger bliver startskuddet til en rigtig røverhistorie med mord, overgreb og dystre ritualer.

facebook.com

Det er fredag, og vi synes I skal have endnu en podcast-anbefaling til weekenden. Denne gang er det RomerRiget på Radio24/7, der i 2014 bl.a. havde inviteret Adam Bencard fra Medicinsk Museion ind til en snak om lort. Ca. 20 minutter inde kan man høre Knud Romer udbryde ”Jeg elsker dig!” til Adam. Hør podcasten for at få svaret på denne kærlighedserklæring.

facebook.com

Sommertid er podcast-tid, og vi elsker højest dem, hvor vi selv er nævnt. I de kommende uger tipper vi til gode lyt med Medicinsk Museion. Første indslag er i den lettere ende, men alligevel har to komikere bag Voksenvenner fanget, at juice er en del af essensen bag et museionbesøg. Lyt med fra ca. 13 min. inde i programmet. PS. Ane Høgsberg og Jonatan Spang - vi glæder os til, at I kigger forbi en gang til efteråret.

facebook.com

Artiklen ”Vores blod, urin og væv sættes i store biobanker” fra DR kan med fordel følges op med et besøg i vores udstilling ”Det indsamlede menneske”! Her kan man se historiske samlinger af den menneskelige krop, indsamlet fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag. De ældste præparater stammer fra studiesamlinger af fostre, skeletter, knogler, organer og vævssnit. De sidst tilkomne er biopsier, celler og DNA, som netop findes i biobankernes frysere. Kom og bliv klogere på, hvordan lægevidenskaben har gjort brug af samlinger af kroppe og kropsdele for at få indsigt i vores sygdomme og abnormiteter.

facebook.com

Vi har fået nyt på museet! To flotte portætter af Christian og Ellen Bohr. Christian var professor i fysiologi fra 1890 til 1911 på Det Kongelige Kirurgiske Akademi, hvor Medicinsk Museion har til huse i dag - de kan ses allerede ny, men er første skridt i en ny mini-udstilling om, hvordan videnskab og familieliv smeltede sammen på akademiet. Stay tuned.

facebook.com

facebook.com

I hele sommerferien udbyder vi omvisninger i børnehøjde. I ulige uger vil der være børneomvisninger i udstillingen Det indsamlede menneske og i lige uger vil der være børneaktiviteter i udstillingen Kintsugi: gyldne krops-reparationer– så der er rig mulighed for at besøge os flere gange i løbet af ferien. Begge aktiviteter vil starte kl. 12.15, fra tirsdag til søndag. Pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet. Begge aktiviteter er inkluderet i entrebilletten. Når indgangen er betalt, er der fri adgang til museets øvrige udstillinger. Se mere på: http://www.museion.ku.dk/da/2017/06/sommerferieaktiviteter-for-boern/

facebook.com

Quiz

NEAR Medical Museion