Top Local Places

Institut for Antropologi

Øster Farimagsgade 5, København, Denmark
Education

Description

ad

Uddannelses- og forskningsinstitution under Københavns Universitet, hvor menneskers sociale og kulturelle verdener studeres og undersøges.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

DR Netradio: Hør Kejser: Vi har en aftale, til jeg laver en ny! på DR P1

Hvorfor pjækker vi fra aftaler, og hvad betyder det for vores relationer til hinanden? Adjunkt Stine Krøijer var på besøg i programmet Kejser på DR P1 sammen med fremtidsforsker Anne-Marie Dahl og filosof Anders Fogh Jensen for at diskutere, hvorfor det forholder sig sådan.

facebook.com

Lad robotterne tage slæbet | BygTek.dk

- Jeg mødte ingen, der så robotter som en trussel. Tværtimod var håndværkerne meget åbne, hvis det kunne aflaste dem og gøre arbejdet mere effektivt, fortæller Ph.D Christina Algreen-Petersen Leeson til BygTek.dk. Robotter er på vej ind i byggebranchen, og de bliver hilst velkomne, hvis de kan aflaste dele af det hårde og fysiske arbejde, der slider kroppen ned før tid.

facebook.com

Forsker: Kun diplomati kan bringe fred til Nørrebro

- Man skal bruge diplomati - ligesom når to lande er i krig. Internationalt findes der to måder at løse konflikter: Man kan kaste bomber i hovedet på hinanden, eller man kan forsøge at finde en diplomatisk løsning, selv om man ikke er enige. I forlængelse af demonstrationen og det efterfølgende optøjer, der var på 10årsdagen for Ungdomshusets ryddelse på Jagtvej 69 forklarer adjunkt Stine Krøijer til Videnskab.dk, hvordan hun opfatter konflikten mellem de unge på den yderste venstrefløj og politikerne, og hvordan den bør løses.

facebook.com

Associate Professorship(s) in Social Anthropology

ASSOCIATE PROFESSORSHIP(S) IN SOCIAL ANTHROPOLOGY The Department of Anthropology, Faculty of Social Sciences, University of Copenhagen, invites applications for one or more positions as Associate Professor in Social Anthropology. The position(s) is/are available from August 1st, 2017 or as soon as possible thereafter.

facebook.com

Copenhagen School of Global Health

Kunne du tænke dig at bruge 12 dage af din sommer på at løse aktuelle cases fra den virkelige verden i samarbejde med studerende fra forskellige fagligheder og lande? Copenhagen School of Global Health arrangerer igen i år sommerkursus i samarbejde med eksperter indenfor folkesundhedsvidenskab, geografi, antropologi, arkitektur og fagfolk fra bl.a. HOFOR, Københavns Kommune, WHO m.fl. Der er ansøgningsfrist d. 1. april.

Copenhagen School of Global Health
facebook.com

Ledige stillinger på Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi søger lige nu både undervisningsassistenter og hjælpelærer til næste semester. Er du på din kandidat i antropologi, eller har måske lige afsluttet den? Så klik ind og se, om ikke det var noget for dig!

facebook.com

Anthropology in Copenhagen ranked #16 in the world

Institut for Antropologi er ifølge QS World University Rankings det bedste sted i Skandinavien og det 16. bedste i verden at studere antropologi. - Det indikerer et stærkt internationalt rygte, og at vores forskning gør en stor forskel. Jeg er meget stolt på instituttets vegne, siger institutleder Helle Samuelsen. God weekend!

facebook.com

Voldelig demonstration kan give de autonome medvind

Adjunkt Stine Krøijer er dog ikke enig i påstanden om, hvorvidt det er tilfældet, og hvorvidt der er grupperinger på den yderste venstrefløj, der bruger vold som et led i en større revolutionær kamp. Hun forklarer til Videnskab.dk, at de voldelige episoder opstår som konsekvens af nogle specifikke episoder eller fastlåste konflikter, og ikke ses som et nødvendigt middel for at omstyrte samfundet.

facebook.com

Christian Stadil – en neoliberal karmacowboy i stiv mediekuling

En fusion af neoliberalisme, selvhjælpslitteratur og new age-religion. Christian Stadil personificerer en moderne businessideologi, som skyllede ind over Vesten i 1990’erne, mener lektor Karen Lisa Salamon. Læs hendes kommentar på sagen om Hummel og Christian Stadil i Dagbladet Information.

facebook.com

Tidsskriftet Antropologi

Indtil nu har forståelsen af dystopier været litteraturvidenskabens domæne. Dette nummer af Tidsskriftet Antropologi inviterer bidrag, som analyserer dystopier – i politik, i miljø og klima, i religion og teknologi – deres form, iscenesættelse og politiske anvendelse. Med hvilke begreber kan vi forstå dystopierne samt de forestillinger og handlinger, som de afstedkommer? Hvordan kan vi beskrive og begribe de refleksioner over menneskets, naturens og samfundets skrøbelighed, som dystopierne indebærer? Og hvad er effekten af dystopier som ny politisk teknologi? Redaktører: Stine Krøijer, Matthew Carey og Astrid Grue. Deadline for abstracts: 1. marts 2017 til tidsskrift@anthro.ku.dk (færdige artikler pr. 1. juni 2017)

facebook.com

DR Netradio: Hør P1 Eftermiddag på DR P1

En høj mur mellem Mexico og USA. Det kan inden længe blive virkeligheden, hvis det står til den amerikanske præsident Trump. Men muren på grænsen til Mexico er langt fra den første i verdenshistorien. P1 Eftermiddag ser nærmere på den israelske mur på Vestbredden og taler med adjunkt Lotte Buch Segal som har arbejdet med palæstinenseres hverdagsliv på det besatte Vestbredden

facebook.com

Qaanaaq-befolkning

The NOW-project er lige nu i Nuuk, hvor de arbejder på deres formidlingsprojekt 'PINIARIARNEQ - Fra tværfagligt forskning mod forvaltningspraksis.' Projektet oplever en stor opbakning og bliver mødt med enorm begejstring - det er nemlig ikke så ofte at forskning sker i samarbejde på tværs af de forståelseskløfter der findes, og formidles bredere til befolkningen. I sidste uge var postdoc Janne Flora derfor også i den landsdækkende kanal Nuuk TV for at forklare om projektet!

facebook.com

Quiz

NEAR Institut for Antropologi