Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Description
Entré-priser:
Voksne fællesbillet 125,-
Grupper / seniorer fællesbillet 105,-
Børn (0-18 år) gratis Om museet
På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum byder vi vores gæster indenfor til en eventyrlig kunstoplevelse – et univers af fantasiens kreativitet, foldet ud på malerier, akvareller, grafiske arbejder, skulpturer, mosaikker, glasmalerier og keramik.
Museumsbygningen er en æstetisk perle, hvor arkitekturen og Carl-Henning Pedersens keramiske udsmykning er skabt til at favne og præsentere kunsten. Hvor arkitekturen slipper, tager kunsten fat – og omvendt.
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum er, som navnet siger, et kunstnermuseum, hvis aktiv er den enestående samling på flere end 6000 af kunstnerægteparrets værker, som Carl-Henning Pedersen generøst har doneret til Herning by.
For publikum er der hele tiden nye oplevelser at hente, når vi i årets løb laver 3-4 forskellige ophængninger med udvalgte billeder fra den righoldige samling. Museets alsidige program rummer også særudstillinger, foredrag, koncerter, omvisninger og særlige aktiviteter for børn.
About the museum
At Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum we invite you in to a wondrous art experience – a universe of fantastical imagery and creativity, expressed in paintings, watercolours, graphic works, sculptures, mosaics, glass paintings, and ceramics.
The museum building is an aesthetic marvel with architecture and ceramic decorations by Carl-Henning Pedersen designed to embrace and display works of art. Where architecture ends, art begins – and vice versa.
At the heart of Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum is the unique collection of over 6000 works by Carl-Henning Pedersen and his wife Else Alfelt, respectively, which Carl-Henning Pedersen himself generously donated to Herning City.
For visitors there are always new experiences to be had, as displayed artworks are replaced with selected paintings from the museum’s rich and varied art collection several times a year. Besides exhibitions the museum also offers lectures, concerts, tours, and children-oriented activities.
Tell your friends
CONTACT
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comFREDAGS-COBRA: Havets blå sejler, 1967 Fuglen spillede for Carl-Henning Pedersen en helt afgørende rolle. Den stod bl.a. for frihed, livsglæde og tankens flugt og afspejlede i høj grad malerens hyldest, drift og længsel mod disse aspekter. Fuglene var ofte blå. CHP omtalte sig selv som ’en blå maler’ og mente, at farven indeholdt en vis poesi
Kære alle - TAK for den overvældende interesse, I har vist for "Eventyrlig Dialog". Det har været et stort privilegium for CHPEA at få lov at have Prins Henriks fabeldyr stående blandt Carl-Henning Pedersens malerier de sidste måneder, og vi er glade for, at I har taget så godt imod initiativet. Vi er nu i fuld sving med nedtagningen af udstillingen og opsætningen af vores næste særudstilling, "Sans og samling", som du kan læse mere om her på facebook i de kommende dage (og selvfølgelig på vores hjemmeside under "kommende udstillinger"). Grundet udstillingsskiftet er der lige nu halv pris på entré til museet: http://chpeamuseum.dk/aabningstider-og-entrepriser.aspx
YOGA I SANS OG SAMLING - 17. juni 2018 kl. 9 - 10 Efter stor efterspørgsel har vi igen yogatime på programmet i anledning af vores sanselige særudstilling "Else Alfelt - UNIVERSETS BLOMST", der har fokus på Else Alfelts meditative, japansk inspirerede malerier. Sans og fordyb dig i Else Alfelts kunstneriske univers på en anderledes måde, når yogalærer Eva Wessel byder på en times yoga i vores særudstilling "Sans og samling." Både nybegyndere og øvede er velkomne! Efter yogatimen serveres en let snack. BEMÆRK: Der vil være plads til 20 deltagere. Billetter sælges efter først til mølle-princippet og kan købes i webshoppen under "Arrangementer" eller ved henvendelse i museumsshoppen. http://chpeamuseum.dk/Shop/foredrag/default.aspx
I dag står i museernes tegn! Vi håber, at I vil være med til at fejre dagen med masser af gode museumsoplevelser på årets Internationale Museumsdag. Dagen blev indført af ICOM, det internationale museumsråd, i 1977. Siden da har den hvert år på den 18. maj været en anledning til at sætte fokus på museerne som institutioner, der bidrager til kulturel udveksling og kulturberigelse på samfundsplan.
Under vores særudstilling: ’Eventyrlig dialog’ har vi haft et undervisningsforløb om fabeldyr, som har taget udgangspunkt i Prins Henriks og Carl-Henning Pedersens fantasivæsner. Forløbet har været populært, og i onsdags havde vi vores sidste omvisninger og workshops, da elever fra Hammerum- og Herningsholmskolen besøgte museet. I workshoppen arbejdede eleverne selv kreativt med at skabe fabeldyr. Det kom der nogle meget innovative og humoristiske resultater ud af! Vi glæder os allerede meget til at tage elever med på en sanselig rejse, når vi åbner op for vores nye udstilling: Sans & Samling.
Du kan læse om weekendens DUCKLY WALL WORKSHOP i Herning Folkeblad ... https://www.aoh.dk/artikel/brn-og-voksne-malede-vm
Følg med arkitekt MAA Hanne Ortvad på en spændende kunst- og arkitekturvandring i Birk.
I maj 1941 udstillede den danske kunstgruppe Helhesten en enestående avantgardeudstilling i et stort cirkustelt ved Dyrehaven. Ved at udstille her ønskede de at skabe ’folkekunst’ og nå ud til et bredt publikum. Bl.a. kunne de med placeringen nå ud til arbejderklassen, for hvem Dyrehaven og Bakken var populære udflugtsmål. Når de besøgende trådte ind i cirkusteltet, kom de ind i en verden, der lagde op til kreativ tænkning og interaktivitet med kunstværkerne. Kunstnerne talte med de besøgende i et uformelt miljø over en øl, mens børnene legede i de karnevalsagtige omgivelser. Udstillingen havde dog et alvorligt sigte, da gruppen brugte kunsten til at kritisere nazisterne og det politiske system. Det var bestemt ikke ufarligt, men de farverige maleriske abstraktioner og naive stilarter, som på overfladen forekom humoristiske og afvæbnende barnagtige, tilslørede de kritiske og mere undergravende aspekter i værkerne.
HUSK, det i dag er sidste chance for at opleve EVENTYRLIG DIALOG. Der er offentlig omvisning kl. 14.00 - ses vi?
Vi er godt i gang med DUCKLY WALL WORKSHOP på biblioteket i Herning - vil du også være med til at skabe det over 8 meter lange kunstværk, så er vi her frem til kl. 14.00 i dag og igen i morgen fra kl. 10.00 til 14.00 😎☀️😊
FREDAGS-COBRA: 'Det røde slot ved havet', 1952. Efter tiden i Cobra forlod Carl-Henning Pedersen København og flyttede ind i et bondehus nær Esrum Sø, hvor han bl.a. malede dette maleri. På maleriet kan man se flere slotte i et fantasifuldt univers, hvor der både hersker dag og nat på samme tid, og hvor tyngdekræften er ophævet. Et af slottene er endda på vej til at flyve op mod solen.