Top Local Places

Sri Sithi Vinayagar Herning

Teglvænget 93, Herning, Denmark
Hindu Temple

Description

ad

Sri Sithi Vinayagar Thevasthanam, is the first Hindu Temple in Denmark, built in the name of Lord Ganesh. It is placed in Herning.  Pooja times:
Monday till Thursday: 19.00 (7pm)
Friday: 11.00 (11am) and 19.00 (7pm), Abishekam at 17.30 (5.30pm)
Saturday till Sunday: 19.00 (7pm)

All pictures uploaded on this page are reserved to Sri Sithi Vinayagar Thevasthanam, Herning Denmark. Please respect this!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

På søndag, den 14. januar 2018, vil Thai Pongal blive fejret i templet: 🔶Thai Pongal, som fejres om morgenen, falder i forlængelse af Solens indtræden i makara raasi (Stenbukkens tegn). Netop derfor regnes denne dag, som den første dag i den tamilske måned Thai. 🔹I anledningen af Thai Pongal, vil der i morgen kl. 08:00 blive afholdt Pongal, efterfulgt af abishekam, samt pooja kl. 12:00. 🔹Ligeledes vil der om aftenen også være abishekam og special pooja fra kl. 17:00. Her vil der også være diplomoverrækkelse til de elever, som deltog i den årlige eksamen indenfor religionsundervisning (Saivisme). Vi ønsker Jer alle en fantastisk Thai Pongal. Vel mødt! 🙂 வரும் ஞாயிற்றுக்கிழமை 14ஆம் திகதி அன்று தைப்பொங்கல் விசேட பூஜை நடைபெறவுள்ளது; காலை 8 மணிக்கு அபிஷேகம், மற்றும் பூஜையும், மாலை 5 மணிக்கு அபிஷேகமும் வசந்த மண்டப பூஜையும் நடைபெறவுள்ளன. வசந்த மண்டப பூஜையன்று வருடாந்த சைவசமய பரீட்சைக்கான சான்றிதள்களும் பரீட்சையில் பங்குபெற்ற மாணவ, மாணவிகளுக்கு வழங்கப்படும் என்பதனையும் அன்புடன் அறியத்தருகின்றோம்.

facebook.com

I dag og i morgen er dagene for den populære Karthigai vilakkeedu, som fejres af tamilske hinduister verden over. Dagen i dag, som kaldes Kumaaraalaya Deepam, afholdes i alle Shiva- og Murugan templer, hvor man tænder deepam og holder special pooja for de to guder. Kumaaraalaya deepam falder altid på Karthigai-dagen og pournami (fuldmåne), i den tamilske måned Karthigai. Denne dag er især særligt speciel i Thiruvannamalai templet, i Tamil Nadu. I morgen, som kaldes Sarvaalaya Deepam, holdes der special pooja mv. i de øvrige hinduistiske templer. Det er også på denne dag, hvor de tilbedende tænder deepam i hjemmene. Legenden bag denne dag siger, at der opstod en diskussion mellem skabelsesguden Bramma og opretholderen, guden Vishnu. De skændtes i flere år om hvem, der var den største gud, hvorfor guden Shiva besluttede sig for, at sætte en stopper for dette, og derved også fjerne deres egoisme. Han tog derfor form som en enorm ildsøjle, og de blev hver især om, at finde toppen og bunden af ildsøjlen. Bramma tog form som en svane, og begyndte at flyve mod toppen, mens Vishnu tog Varaha avatar (svineform), og begyndte at grave nedad, for at finde bunden. De vidste dog ikke, at ildsøjlen var uendelig, og søgte i lang tid. Til sidst erkendte de begge deres fejl, og accepterede, at guden Shiva er den absolutte, og største gud. De ønskede, at verdenen også skulle se ham som den ild, de selv havde set. Netop derfor viste guden Shiva sig som en enorm ildsøjle på Thiruvannamalai-bjerget, på en Karthigai-dag i måneden Karthigai. Dette er også dagen, hvor gudinden Parvathi omfavnede sine 6 børn, som blev passet af Karthigai-kvinderne. Det øjeblik, hun omfavnede alle 6 børn, blev de samlet til ét barn - guden Murugan. Shiva velsignede de 6 kvinder, og herefter fik Murugan også tildelt navnet Karthikeyan. Lyset er symbolet på Gud, det positive, spiritualitet og håbet. Lyset er symbolet på godheden, og vi bruger lyset som enheden, der er med til, at føre den individuelle mod Gud. Lyset er med til, at finde Gud i vores hjerter.

facebook.com

I dag startede den 6-dage lange Kandha Sashdi viratham, som er tildelt guden Murugan. Kandha Sashdi fasten falder altid på nymånes Prathamai efter Deepavali, og afsluttes på den efterfølgende Sashdi-thithi. Der findes flere legender bag denne faste, som vi vil beskrive i de kommende dage. 🔸Hvordan afholdes Kandha Sashdi fasten? Kandha Sashdi fasten varer 6 dage, og skal afholdes således i 6 år i træk. Når man påbegynder denne faste, skal man den første dag, i det første år, starte med Sangalpam, og den sidste dag af fasten i det 6. år afsluttes med en Virathotyaapanam. Denne faste påbegyndes med et ønske, som ønskes opfyldt. Hver dag af fasten, skal den fastende stå op lige inden solopgang (dog væsentligt tidligere, når man bor i Norden), og udføre Sandhyavandhanam. Sandhyavandhanam er et særlig morgenritual, der bl.a. inkluderer recitering af mantra, udførsel af pranayamam og meditation. Herefter går man i bad osv. Herefter tilbedes Murugan, og der synges Kandha Sashdi Kavasam, Kandharanupoothi og/eller lignende værker, som er tildelt Murugan. Herefter kan man udføre de daglige gøremål. 🔸Som fastende bør man ikke engang indtage vand, og man må kun indtage Paanagam som regel gives i templerne. Paanagam indeholder palmesukker, kokosvand og citron, som sørger for, at kroppen ikke svækkes under fasten, samtidig med, at man nogenlunde mindsker sulten. Man faster som regel hele dagen, og spiser til aften. Den 6. dag faster man både dag og nat (kaldes upavaasam), og den efterfølgende morgen foretages Paaranai i templet, hvorefter fasten afsluttes med et måltid.

facebook.com

På onsdag, den 18. oktober 2017, fejres Deepavali af hinduister verden rundt. Lad os tage et kig på, hvorfor Deepavali fejres, og hvilken betydning, denne begivenhed har. 🔸Deepavali falder på den 13. nat/14. dag efter nymåne, i den tamilske måned Aippasi, og falder således i enten slutningen af oktober, eller begyndelsen af november. 🔸Der findes flere legender bag fejringen af Deepavali, hvoraf vi her kort vil beskrive den vigtigste myte/legende. Der levede en dæmon, med navnet Narakaasura. Denne dæmon havde siddet i dyb meditation for guden Brahma, for at få herredømmet over de 3 verdener. Brahma viste nåde, og valgte derfor, at opfylde Narakaasuras ønske. Men eftersom Narakaasura var jo var en dæmon, og meget ond, misbrugte han denne magt, og han begyndte at give alle problemer, også de stakkels Devas og munivar, som intet kunne gøre imod ham. Ligeledes indledte han krig mod Brahma. Brahma fortrød inderligt, at have opfyldt Narakaasuras ønske, og han var ikke i stand d til, at gøre noget, hvorfor han søgte hjælp hos Krishna. Krishna valgte i første omgang, at gå til Narakaasura for at tale ham til fornuft, ved at sige, at det er forkert, at misbruge den magt, man har fået. Men Narakaasura lyttede ikke, og fortsatte med, at torturere alle og enhver. Krishna, som så alt dette, blev nu vred, og indkaldte Narakaasura til krig. Han brugte sin Chakra som våben, som ramte Narakaasura, og slog ham ihjel. Men inden Narakaasura døde, faldt han på knæ foran Krishna, bad ham om, at lade sin død være en lektie for alle, som udfører dårlige gerninger, så de herved kunne blive til bedre mennesker. Han bad desuden om, at hans dødsdag skulle fejres af alle, som symbol på, at ondskaben blev fjernet til fordel for godheden. Netop derfor fejres Deepavali, og de tilbedende starter dagen med et oliebad, hvorefter de ifører sig nyt tøj, og fejrer dagen med lækkert mad og fyrværkeri. En anden legende siger, at Deepavali var dagen, hvor Rama hjemvendte til Ayodhya, med sin hustru Sitha, efter at have slået "dæmonkongen" Raavana ihjel. Ayodhyas indbyggere bød Raama og Sitha velkommen, ved at tænde lys/deepam. 🔸Deepavalis symbolik Ordet Deepavali betyder "rækker af lys/deepam"(tamilsk: deepa + aavali - தீப + ஆவளி), og refererer således til det, man egentlig gør på Deepavali. Lyset står for det gode. Som mennesker, kan vi have forskellig former for mørke i os, i form af egoisme, jalousi, misundelse, had og andre former for negative tanker. Deepavali symboliserer således, at det lys, vi tænder, skal brænde de negative tanker væk, så vi således for hvert Deepavali fjerner mindst én dårlig tanke eller vane, så vi herved forbedres som personer. Ligeledes symboliserer oliebadet det samme. Også af ovenstående årsag fejres Deepavali med fyrværkeri - så vi brænder de negative tanker og vaner af. Lad os fejre Deepavali sammen med vores kære, og starte på en ny begyndelse, med et bedre "jeg" 😊🎉💥

facebook.com

Kære alle, I morgen aften kl. 20:00 vil der i templet være foredrag med Dr. V. Sankaranarayanan, Vel mødt! 😊

facebook.com

På torsdag den 19. oktober afholdes sidste dag af Kedhara Gowri Viratham (bemærk, at den i år ikke varer 21 dage, men kun 20 dage pga. den danske/europæiske tid, som tidsmæssigt ikke stemmer overens ift. nymånen og de efterfølgende thithi). De af Jer, som ønsker at afslutte fasten i templet bedes kontakte templet på tlf. 97 22 55 11 i tidsrummet 17.30-20.30.

facebook.com

🔹 Kedhara Gowri Viradham Vi har netop taget hul på den årlige Kedhara Gowri Viradham. Dette er en 21-dages lang faste, som starter på dagen, hvor Vijayadhasami falder. Fasten startede således i går. I disse 21 dage, vil der være specialpooja hver dag, fra kl. 17.30. Kedhara Gowri viradham er en meget populær Shakthi faste, som tildeles gudinden Parvathi. Grundet dette, tror mange dog fejlagtigt, at fasten kun er forbeholdt kvinder, men den kan også foretages af mænd. Denne faste bringer velsignelse fra både Shiva og Shakthi, og sikrer et langt og lykkeligt liv, med den, man er gift med. Fasten foretages primært af gifte kvinder og mænd, men også ugifte holder denne faste, for at få en god partner. Denne faste refereres af mange til tanken om, at selvom man som mand og kone fungerer som to mennesker, bør man leve som én sjæl. Dog siger myterne eksempelvis, at guden Vishnu fik tildelt Vaikuntha posten, guden Brahma skaberposten, og guden Indra herskerposten over himmerriget samt Airaavatha vahana (den hvide elefant, som Indira bæres rundt på), ved at udføre denne Kedhara Gowri faste. 🔹 Navnet Kedhara Gowri hentyder til Shiva-templet Kedhara, som findes på Himayala og gudinden Parvathis skikkelse som Gowri Devi. 🔸 Historien bag Kedhara Gowri viradham: Ifølge legenden levede engang en rishi, kaldet Bringi munivar. Han fik på et tidspunkt guden Shivas velsignelser, men på daværende tidspunkt var flere andre guddomme og rishis stillet op i kø, for at tilbede Shiva og Parvathi. De gik alle 3 gange rundt om dem, hvorfor det var en lang proces. Af denne grund valgte Bringi, at tage form som en bille, og fløj nu 3 gange rundt om guden Shiva - dvs. han havde fravalgt, at tilbede Parvathi, hvorfor hun blev vred og stillede spørgsmålstegn ved denne handling. Til dette svarede Shiva "kære, Bringi er én, der ønsker at opnå moksha, hvorfor han kun tilbad mig, hvorimod de, der ønsker både livsglæde og moksha, vil tilbede os begge!". Dette gjorde dog kun Parvathi endnu mere vred, og hun hvæsede "hvordan kan han opnå moksha uden min styrke?!", og hun kastede en forbandelse mod Bringi ved, at sige "nu vil du aldrig kunne rejse dig!". Med det samme mistede Bringi sine kræfter, og han faldt sammen. Shiva kunne ikke klare, at se sin tilbedende falde mod jorden, så han rakte Bringi en stok, så han atter kunne rejse sig op. Dette gjorde imidlertidig Parvathi meget vred, og hun følte sig til grin foran alle. I vrede udbrød hun "du har gjort mig til grin, dig vil jeg ikke leve med!", og forlod både Shiva og deres bosted, Kailash. Hun rejste ned mod jorden, til Gauthama Munivar bosted. Det øjeblik, hun satte sine fødder her, blomstrede stedet, hvilket Gauthama Munivar hurtigt opfattede, og så i sin meditation, at Parvathi var kommet til hans ashram. Han undrede sig, og spurgte hende, hvad der var sket, og hun fortalte ham det hele. Gauthama Munivar bad hende derfor om, at blive på sit ashram, hvor han dagligt tilbad hende. Som dagene gik, blev Parvathi dog mere og mere ked af det, og udtrykte sin sorg over for Gauthama Munivari. Shiva var ikke kommet for, at tage hende tilbage til Kailash. Til dette fortalte Gauthama Munivar hende om en faste, som ingen havde afholdt - ved at afholde denne faste, ville hun blive genforenet med sin mand. Dette gjorde hun, hvor hun i 21 dage uafbrudt fastede, og blev slutteligt genforenet med sin mand. De blev herefter forenet som Ardhanaareeswarar - halvt Parvathi, halvt Shiva - halv kvinde og halv mand. 🔶 Hvordan afholdes fasten? Hver dag startes med bad osv., og man skal iklæde sig rent tøj. I de første 20 dage, skal man i dagtimerne faste, og undgå søvn. Man må gerne indtage mælk, juice eller "moar" (yoghurt fortyndet i vand). Man bør være meget tilbedende, undgå unødige "hændelser", og om aftenen skal man, hvis muligt, deltage i special poojas i det nærmeste tempel. Herefter kan føde indtages, som er vegetarisk. Herudover skal man i hjemmet have anbragt kumbam, samt et særligt bånd (lavet af 21 tråde), hvorpå man for hver dag binder en knude, efter at have sagt et særligt mantra tiltænkt netop denne faste. Også Lingashtakam skal synges, og der skal foretages kumba pooja herefter. På den 21. dag og aften skal ingen føde eller væske indtages. Dette kaldes upavaasam. På denne dag fjernes det gamle bånd, og det nye bånd bindes på armen af enten tempel guru, ægtefælle eller en anden gift kvinde. Den efterfølgende dag foretages paaranai, hvor man om morgenen faster, og deltager i special pooja i templet, hvorefter fasten afsluttes med de andre tilbedende. ❗️menstruerende kvinder bør bryde deres faste ved frokosttid i de første 3 dage, og herefter genoptage almindelig faste og tage i templet igen. Man behøver således ikke vente til næste nymåne.

facebook.com

Kære alle, I dag er 2. Puraddathi Sani, og der er også i dag og de næste 2 lørdage, mulighed for, at I kan komme og brænde sesam-pakker om formiddagen, fra kl. 9-14 😊 🔶 Hvorfor afbrændes sesam til Saneeshwaran/Saturn? Som mange af os ved, er det kendt, at man fx serverer neyvedhyam/prasadham i form af pongal, modhagam, sundal (tilberedte kikærter), frugter og lign. til guderne i forbindelse med gudstjenester. Ligeledes hører der noget særligt (en dhaaniyam - frøsort..) til hver planet og den tilhørende halvgud. For Sanishwara og dermed planeten Saturn er det sesam og farven sort, der gør sig gældende. Ifølge legenderne siges det, at Sanishwara blev til den første lørdag i Puraddathi måneden (september-oktober). Derfor er det lørdage i denne måned, som er tildelt netop denne planet. Fasten afholdes som regel ved, at man udover at faste hele formiddagen, tager i templet og afbrænder sesamfrø, pakket i små pakker af sort stof. Der hældes sesamolie over pakkerne, hvorefter de anstændes og placeres til afbrænding. Vi ser, at antallet af sesampakker hænger sammen med det antal af medlemmer, en familie er på. Således afbrændes en pakke for hvert familiemedlem, i håbet om, at dhosham fra Saturn vil forsvinde.

facebook.com

🔶 Dagen i dag kaldes på tamilsk Aayudhapoojai. I dag er også sidste dag af den 3-dage lange Saraswathi pooja, og markerer således afslutningen af Navarathri. Årsagen til, at der på dagen i dag afholdes Aayudha Pooja er fordi, vi i dag (efter middagstid) lægger bøger, kreative værktøjer, og andre værktøjer som symboliserer vores arbejde, frem foran alteret i hjemmet, og tilbeder gudinden Saraswathi om, at velsigne os. Man vil som regel bede bøn og foretage pooja for både guderne og de fremlagte bøger, instrumenter mm. Dette gør sig gældende for både børn/unge under uddannelse, men også de der er i job, eller har hobbyer, som ønskes velsignet af Saraswathi. Dette fordi det siges, at Saraswathi er gudinden og herskerinden over de 64 typer af fag, ifølge oldgammel tamilsk litteratur. Af de 64 slags fag, som egentlig omtales som kunstformer, indgår bl.a. grammatik, matematik, evnen at beherske Vedaerne, evnen at beherske Puranaerne, jura, lægevidenskab, dans, musik, sang, akustik/lydlære, kosmetologi/skønhed, erotik, geologi, brydning/kampsport, kemi, meteorologi mm. Netop derfor siges det, at uanset hvilken form for beskæftigelse man end foretager sig, er det på baggrund af Saraswathis velsignelser, og vi bør derfor respektere vores beskæftigelser. De fremlagte bøger, instrumenter og værktøjer vil dagen efter, på Vijayadhasami, tages i brug efter endnu en bøn og pooja, i håb om at det vil bringe held for den enkelte og dennes interesser og beskæftigelse. 🔶 I morgen er dagen, vi kalder Vijayadhasami. Der vil på templet finde "eduthodakkuthal" sted, efter aften pooja kl. 19:00. Jer, der ønsker, kan tage jeres yngre søskende eller børn med, og få dette fuldført. Her er nogle facts om Vijayadhasami ☺️ 🔶 Vijayadhasami fremstår som et symbol på det godes sejr over det onde: 🔶Ifølge legenden er det på denne dag, at gudinden Durga besejrede dæmonen Mahishasura efter 9 dages kamp, og det er også på denne dag, at Rama besejrede Ravana. 🔶 Vijayadhasami betyder egentlig "sejren på dhasami", hvor dhasami refererer til den 10. dag (generelt for alle måneder). 🔶 Ordet Vijayadhasami betyder også "dagen, der giver sejr", og på denne dag vil børn typisk begynde, at lære at skrive. Dette kaldes "eduthodakkuthal". 🔶 På denne dag starter den 21-dages lange Shakthi-faste, Kedhara Gowri Viradham. 🔶 20 dage efter Vijayadhasami fejres Deepavali, som er den dag, hvor Rama og Sitha vende hjem til Ayodhya.

facebook.com

I dag er årets første Puraddathi Sani. Templet vil således være åbent i dag fra kl. 9 til ca. kl. 13-14, med pooja kl. 11. Disse tidspunkter er gældende de kommende lørdage til og med den 14. oktober. Her er lidt information om hvad Puraddathi Sani er 🙏🏾😉 ⚫️Saneeswara Viradham I dag er den første, af den årlige Puraddathi Sani Viradham. Denne faste afholdes alle lørdage i den tamilske måned Puraddathi, og tildeles planeten/planetguden Saneeswaran (Saturn). Denne faste afholdes som regel af de, der har en eller anden form for Sani dhosham, men vi ser også mange, som afholder fasten for Sani Bhagavan. Saneeswaran er kendt som den retfærdige, og det siges, at han og dermed planeten Saturn er ansvarlige for, at mennesket tildeles den karma, vedkommende gør sig fortjent til. I år er den første Puraddathi Sani i dag (23.09.2017), og den sidste er den 14. oktober 2017. Saturn opholder sig i hvert stjernetegn i 2,5 år, hvorfor vi oplever en cyklus af Saturn dhoshas i en cyklus på 30 år. Netop derfor siges det, at ingen vil opleve at have haft mere end 30 års dårlig eller god skæbne. Den første 7,5 års Sani kaldes "mangu sani", de næste 7,5 hedder "pongu sani", og de sidste 7,5 kaldes "marana sani". Ifølge astrologien vil ens liv forløbe sig efter hvordan Saturn er placeret, og hvordan de øvrige planeters positioner er i forhold til Saturn. I disse Sani dhosha perioder vil man opleve forskellige former for sygdomme, angst, problemer osv., hvorfor man mener, at man ved hjælp af faste på Puraddathi Sani, kan mindste disse negative påvirkninger. Dette er dog ikke ensbetydende med, at man kun vil opleve negative hændelser i disse perioder. Når Saturn i den sidste fase af disse dhoshas bevæger sig over i næste stjernetegn, vil man opleve en del positivitet, svarende til al den negativitet, man hidtil har oplevet. 🔸Hvordan afholdes Puraddathi Sani fasten? På disse lørdage skal man hver morgen påføre sesam olie til håret, og efterfølgende gå i bad. Herefter besøger man templet, hvor man brænder sesamfrø, som er pakket i små sorte stofstykker. Der hældes sesamolie over disse pakker, hverdefter de antændes, og foretages archanai. Herefter tilbedes guderne Shiva (og Vishnu), og synges Kolaru Pathigam. Når man kommer hjem, sluttes fasten med måltid, som jo altid er vegetarisk, netop pga. faste og tempelbesøg.

facebook.com

🔸På onsdag den 20. september 2017 (iflg. Europæisk tid) påbegyndes den årlige Navarathri festival. Højtideligheden afsluttes med Vijayadasami den 30. september 2017. 🔸Navarathri betyder "de 9 nætter" og er tildelt Shakthi, det guddommelige der tilbedes i den kvindelige form. Navarathri er tildelt de 3 gudinder, Durga, Lakshmi og Saraswathi, og hver gudinde fejres således i 3 dage. Navarathri falder altid på Shuklapaksha pirathamai, som ligger i den tamilske Puraddathi måned, og den gregorianske oktober. Denne højtid fejrer de 3 vigtigste elementer for mennesket: styrke, velvære og uddannelse. Navarathri poojas, som altid foregår om aftenen, har stor betydning for mange, og vi ser derfor mange, som gør ekstra ud af deres spisevaner, bl.a. ved at spise vegetarisk i disse dage, og deltage i forskellige bøn og pooja. I forbindelse med sidste års Navarathri, blev der delt små artikler hver dag i Navarathri, som omhandlede de forskellige gudinder, som tilbedes i de 9 dage. Denne tradition, med tilbedelse af en specifik gudinde for hver af de 9 dage/nætter (tilbedelsen af Navadurga - 9 Durga) er meget udbredt i Indien, hvorimod tamilere på Sri Lanka fejrer Navarathri anderledes. Hos tamilere, tilbedes Navarathri som beskrevet i denne artikel, og det er meget udbredt, at synge Sakala-kalaa Valli Maalai, ved pooja. Sakala-kalaa Valli Maalai er skrevet af Kumara Guruparar. 🔸Et meget vigtigt element i Navarathri er Golu, som forestiller de forskellige livsformer vi har på jorden, stablet op i en bestemt rækkefølge, fra nederst og opefter som følger: 1. Planter, græs og træer og lign. "1-arivu organismer". 2. Fisk, skalddyr og lign. fra havet, som er "2-arivu" livsformer. 3. Insekter og andre "3-arivu" skabninger. 4. Fugle 5. Dyr, såsom rovdyr 6. Mennesker - blot helt almindelige. 7. Denne plads tildeles de "klogere" vismænd, eksempelvis Ramakrishna Parahamsa og andre vejledere. 8. Rishis og avatars, fx Krishna 9. Guderne, herunder de 3 gudinder samt Shiva, Vishnu. Rækkefølgen her symboliserer både evolutionen, og hvordan vi som mennesker bør arbejde på, at opnå højere stadier, og derved komme tættere på Gud. 🔸En anden måde, at opføre Golu på, indeholder figurer, som symboliserer den sammensætning af væsener osv., som sluttede sig til gudinden Durgas hær, i hendes kamp mod dæmonen Mahishasura. Grunden til, at mange opfører Golu med relation til denne begivenhed er fordi, Navarathri også markerer Durgas kamp mod Mahishasura, altså det gode i mod det onde, som fandt sted på Vijayadhasami-dagen. Både denne form, og den førstnævnte form for Golu repræsenterer Gudindens hær og hendes energi i alle livsformer i dette univers. I dag bygges Golu dog på mange andre måder, som rent principielt ikke deler det oprindelige budskab, men vi ser dog mange, som gennem deres kreativitet, opfører Golu med budskaber svarende til nutidige issues og problemstillinger. Som et eksempel kan nævnes Golu med fokus på landbruget, jallikattu, global opvarmning mm. Mange betragter således Golu som en måde, at udtrykke deres kreativitet og meninger på. 🔸På den 10. dag, som kaldes Vijayadhasami, plejer man som regel at starte på "noget nyt". Vi ser, at det er på denne dag, mange børn lærer at læse og skrive, og mange påbegynder også en karriere inden for musik og andre kreative fag. Der finder som regel små opvisninger sted, som symbol på, at kreativitet og lærdomme er vigtige for mennesket. 🔸Der vil i forbindelse med Navarathri festivalen, være special pooja dagligt i templet, fra kl. 17.

facebook.com

Kære alle, Grundet solformørkelse i aften, vil dagens Poongavanam starte kl. 16:00 og forsøges afsluttet inden kl 20:00. Vel mødt!

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

💛🖤💛🖤 saree by @sarees_express_denmark #tamil #hindu #saree #weddingseason

💛🖤💛🖤 saree by @sarees_express_denmark #tamil #hindu #saree #weddingseason
@, instagram.com

🖤💛🖤💛 Thank you @sarees_express_denmark for this beautiful saree. So simple yet so elegant! Go check out their page for beautiful collections and the chance to win a beautiful saree! 🌼#tamil #hindu #saree #weddingseason

🖤💛🖤💛 Thank you @sarees_express_denmark for this beautiful saree. So simple yet so elegant! Go check out their page for beautiful collections and the chance to win a beautiful saree! 🌼#tamil #hindu #saree #weddingseason
@, instagram.com

My beautiful Jashminy on her Hinduwedding 😍❤️

My beautiful Jashminy on her Hinduwedding 😍❤️
@, instagram.com

My beautiful Jashminy on her Hinduwedding 😍❤️

My beautiful Jashminy on her Hinduwedding 😍❤️
@, instagram.com

My beautiful Jashminy on her Hinduwedding 😍❤️

My beautiful Jashminy on her Hinduwedding 😍❤️
@, instagram.com

Der blev holdt et lille foredrag på små 30min 👌🏽

Der blev holdt et lille foredrag på små 30min 👌🏽
@, instagram.com

The stunning Geerthana, got her ready for her Hindu wedding today. Had a Geat time with her and her lovely family<3

The stunning Geerthana, got her ready for her Hindu wedding today.
Had a Geat time with her and her lovely family<3
@, instagram.com

With Karaikudi S. Subramanian sir. I count myself as one of the luckiest girls to learn from such a great man. Truly grateful that I can call this wonderful being my guru.

With Karaikudi S. Subramanian sir. I count myself as one of the luckiest girls to learn from such a great man. Truly grateful that I can call this wonderful being my guru.
@, instagram.com

•• Lokaa Samasthaa Sukhino Bhavanthu 🕉 Deepam, let it burn the negative thoughts in our minds, let it burn away the sorrows, our problems, and let it enlighten our soul. Only then we will be able to find inner peace, leading to universal love. Happiness starts here, yet it is endless. #sanatadharma #love #spiritual #spirituality #religion #beliefs #hinduism #vedic #vedicmeditation #denmark #tamil #indian #culture #indianculture #positivevibes #temple #canon #canon_photos #throwback

•• Lokaa Samasthaa Sukhino Bhavanthu 🕉

Deepam, let it burn the negative thoughts in our minds, let it burn away the sorrows, our problems, and let it enlighten our soul. Only then we will be able to find inner peace, leading to universal love.

Happiness starts here, yet it is endless.

#sanatadharma #love #spiritual #spirituality #religion #beliefs #hinduism #vedic #vedicmeditation #denmark #tamil #indian #culture #indianculture #positivevibes #temple #canon #canon_photos #throwback
@, instagram.com

•• #Latergram, today's look 😜 • Blessed are those, who don't hurt anyone. #traditional #look #tamil #temple #blue #lordganesh #love #instatamil #tamilgirl #desi #desifashion #srilankan #denmark #instatamil #jhumka #smile #blessed #happyme #fitfamdk #fitfam #fitnesslifestyle

•• #Latergram, today's look 😜 • Blessed are those, who don't hurt anyone. 
#traditional #look #tamil #temple #blue #lordganesh #love #instatamil #tamilgirl #desi #desifashion #srilankan #denmark #instatamil #jhumka #smile #blessed #happyme #fitfamdk #fitfam #fitnesslifestyle
@, instagram.com

Quiz

NEAR Sri Sithi Vinayagar Herning

Restaurant Flammen

Herning, Denmark
Buffet Restaurant

Tissamalla

Herning, Denmark
Local business

Casa De Gulle

Herning, Denmark
Local business