Top Local Places

CardioLab

Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 7A, 4. etage, Frederiksberg, Denmark
Cardiologist

Description

ad

CardioLab laver forebyggende undersøgelser for hjerte-kar-sygdomme med fokus på tidlig opsporing af åreforsnævring og risiko for blodpropper.
CardioLab er specialiseret i forebyggende undersøgelser for hjerte-kar-sygdomme – især med fokus på tidlig opsporing af åreforkalkning og blodpropper som følge af åreforkalkning.

CardioLab er et komplementært tilbud til det offentlige system, hvor vi støtter igennem diagnostik og grundig vejledning op om behandling af åreforkalkning.

CardioLab arbejder imod at gøre en forskel for den risikotunge del af befolkningen gennem partnerskaber med den offentlige og private sektor.

Du er velkommen til at kontakte os for at få mere viden om, hvordan man forebygger blodpropper. Vi afholder foredrag og deler ud af vores viden. Det er den bedste form for forebyggelse.

CONTACT

Opening Hours

mandag
09:00 - 16:30
tirsdag
09:00 - 16:30
onsdag
09:00 - 16:30
torsdag
09:00 - 16:30
fredag
09:00 - 16:30

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Manus manege | Hvorfor dør mænd så tidligt? | DR Radio

Pas på din mand - Mand, pas på dig selv. https://www.dr.dk/radio/p1/manus-manege/manus-manege-25/

facebook.com

CardioLab on LinkedIn: "Nyt ansigt hos CardioLab :-) Vi glæder os til at Jacob Holm bliver en del af CardioLab. Er du nysgerrig - så check Jacobs profil her https://lnkd.in/d7AEE-M #cardiolab #forebyggelse #sundhed #denmobileklinik #sundhedpåhjul.

Vi har fået en ny mand i CardioLab. Det bliver spændende at få Jacob på banen. Velkommen til, Jacob! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6573103944174714881/

facebook.com

Magnus Heunicke on Twitter

I sidste uge kom det frem i en ny amerikansk undersøgelse at e-cigaretter kobles med alvorlige hjertekarsygdomme. Den undersøgelse har fået vores Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke til at reagere. I lørdags bad han sundhedsstyrelsen om at gå fagligt ind i sagen. Særligt med fokus på de unges skadevirkninger af e-cigaretterne. https://twitter.com/Heunicke/status/1165321221917089792

facebook.com

Så vigtigt er det at motionere efter blodprop i hjertet - Hjerteforeningen

facebook.com

Åreforkalkning kan være årsag til demens. Faktisk rammes 89.000 danskere af demens. Den tidligere bankdirektør Bjørn Jacobsen bliver dement som 48 årig. Og det er kun gået ned af bakke. En udvikling, som DR dokumentar har fulgt siden 2015 i serien “En stille forsvinden”. En stærk beretning. Visse former for demens hænger sammen med åreforkalkning. Vil du forebygge demens, handler det om at holde intellektet i gang, spise sundt, droppe rygningen og motionere. Men allervigtigst er det formentligt at undgå, at åreforkalkning udvikler sig. Det er muligt at afdække om du lider af åreforkalkning – så du kan forebygge rigtigt – og i tide.

Åreforkalkning kan være årsag til demens. Faktisk rammes 89.000 danskere af demens. 

Den tidligere bankdirektør Bjørn Jacobsen bliver dement som 48 årig. Og det er kun gået ned af bakke. En udvikling, som DR dokumentar har fulgt siden 2015 i serien “En stille forsvinden”. En stærk beretning.

Visse former for demens hænger sammen med åreforkalkning. Vil du forebygge demens, handler det om at holde intellektet i gang, spise sundt, droppe rygningen og motionere. Men allervigtigst er det formentligt at undgå, at åreforkalkning udvikler sig. 

Det er muligt at afdække om du lider af åreforkalkning  – så du kan forebygge rigtigt – og i tide.
facebook.com

Så vigtigt er det at motionere efter blodprop i hjertet - Hjerteforeningen

Har du haft en blodprop i hjertet, er motion alfa & omega, viser stor svensk undersøgelse: https://hjerteforeningen.dk/2019/08/saa-vigtigt-er-det-at-motionere-efter-blodprop-i-hjertet/? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6405601/

facebook.com

E-cigaretter kobles med alvorlige hjertekarsygdomme

Nyt amerikansk studie omhandlende E-cigaretter uden nikotin bekræfter, at der kan være øget risiko for hjertekar sygdom som åreforkalkning, forhøjet blodtryk og blodpropper i hjertet :-( Læs her Charlotta Pisingers kommentarer, som vores første tobaksprofessor: https://livsstil.tv2.dk/sundhed/2019-08-21-e-cigaretter-kobles-med-alvorlige-hjertekarsygdomme

facebook.com

Photos from CardioLab's post

Bøf eller Blomkål? Måske begge dele? Vi ved allesammen, at vi skal have 600 gram grøntsager om dagen. Og det kan godt være svært, hvis kødet fylder det meste. Prøv at skifte mindset og tænk kødet som tilbehør. Åh, nej tænker du måske. Men lad det komme an på en prøve. Et blomkålshoved til bøffen. Kom det i ovnen med citron og olivenolie og måske en lille klat smør. 250 grader i 25 minutter - lysebrun og lækkert ser det ud, når det er færdigt. Drys med hakkede hasselnødder, mandler eller solsikkekerner hen over. Server en god salat og ristet eller grillet brød til. Mæthedsfølelsen er garanteret, og det er også en god måde at holde vægten nede. Bedst af alt - det er dejligt velsmagende!

Photos from CardioLab's post
facebook.com

Hjemmelavet chiliolie - det ser supernemt og smager fantastisk - Foodgeek

Så den maskuline - Pir dine smagssanser og giv dem et kick. Lav din egen chiliolie. Tør du? Brug en god olivenolie eller rapsolie som base og krydr den med stærk chili. Det pifter enhver salat op. På den måde kan du undgå de fede og usunde dressinger. Chiliolie er super nem at lave. Snup opskriften her: https://foodgeek.dk/da/hjemmelavet-chiliolie/

facebook.com

Lavendel vinaigrette med spiselige blomster | Kære hjem - idéer til din bolig og have

I dag har vi noget til både det feminine og det maskuline udtryk. Først det feminine. Tjek den maskuline senere i dag 😉 Sæt sanserne på spil og slip fantasien løs. Lavendel-, rosen- eller chilieddike? Brug en god olivenolie sammen med din personlige vinaigrette. Det pifter enhver salat op. På den måde kan du undgå de fede og usunde dressinger. Vinaigrette er super nem at lave og skal blot trække 8 dage. Snup opskriften her: https://www.kaere-hjem.dk/opskrifter/salat-og-tilbehoer/lavendel-vinaigrette-med-spiselige-blomster

facebook.com

“Hvordan går det? Har du haft en god ferie?” I dag har vores sygeplejerske og sonograf Ulla Walseth opfølgende telefonsamtaler med nogle af vores kunder, der er i sundhedsforløb. Flere er lige kommet tilbage fra ferie og der har været nogle udskejelser med lækker mad, is, slik og et koldt glas vin. Det kender vi alle sammen. Det vigtige er, at det også er livskvalitet, blot du kommer tilbage på sporet og ikke dunker dig selv med dårlig samvittighed. De små skridt betyder meget, som for eksempel en aftentur efter aftensmaden. Prøv det i en uge.

“Hvordan går det? Har du haft en god ferie?”

I dag har vores sygeplejerske og sonograf Ulla Walseth opfølgende telefonsamtaler med nogle af vores kunder, der er i sundhedsforløb. 

Flere er lige kommet tilbage fra ferie og der har været nogle udskejelser med lækker mad, is, slik og et koldt glas vin. 

Det kender vi alle sammen. 

Det vigtige er, at det også er livskvalitet, blot du kommer tilbage på sporet og ikke dunker dig selv med dårlig samvittighed. 

De små skridt betyder meget, som for eksempel en aftentur efter aftensmaden. Prøv det i en uge.
facebook.com

Leverståhej = leverpostej Kender du ikke det udtryk? Hvis du har et stykke med leverpostej med i din madpakke, hvorfor ikke prøve at skifte det ud med hummus? Hummus er både nærende, mættende og sund. I hummus får du nemlig de umættede sunde fedtstoffer. I modsætning til leverpostejen, der er fyldt med de usunde mættede fedtstoffer. Og så er hummus utroligt nemt selv at lave. Snup opskriften her: 1. Skyl kikærterne (evt. fra dåse). Lad vandet dryppe af, så de ikke er for våde. 2. Kom kikærter, olie, yoghurt, tahin (malet sesamfrø), citronsaft, hvidløg og salt i en blender. 3. Blend. 4. Kom lidt ekstra olie og yoghurt i, hvis din hummus er for tyk. Smag til med salt og citronsaft. 5. Og så på en rugbrødsmad. Få vores top 10 på sunde fedtkilder: https://www.cardiolab.dk/kolesterol-og-blodpropper/

Leverståhej = leverpostej 

Kender du ikke det udtryk? 

Hvis du har et stykke med leverpostej med i din madpakke, hvorfor ikke prøve at skifte det ud med hummus? 

Hummus er både nærende, mættende og sund. I hummus får du nemlig de umættede sunde fedtstoffer. I modsætning til leverpostejen, der er fyldt med de usunde mættede fedtstoffer. 

Og så er hummus utroligt nemt selv at lave. Snup opskriften her: 

1. Skyl kikærterne (evt. fra dåse). Lad vandet dryppe af, så de ikke er for våde.
2. Kom kikærter, olie, yoghurt, tahin (malet sesamfrø), citronsaft, hvidløg og salt i en blender.
3. Blend.
4. Kom lidt ekstra olie og yoghurt i, hvis din hummus er for tyk. Smag til med salt og citronsaft.
5. Og så på en rugbrødsmad.

Få vores top 10 på sunde fedtkilder:
https://www.cardiolab.dk/kolesterol-og-blodpropper/
facebook.com

Quiz

NEAR CardioLab