Top Local Places

Ungdommens Røde Kors - Esbjerg

Ringen 51, Esbjerg, Denmark
Community Organization

Description

ad

URK lokalafdeling i Esbjerg Vi hjælper børn og unge med særlige behov i Danmark. Denne gruppe fortæller dog primært om vores indsats i Esbjergområdet. Her har vi forskellige aktiviteter.
Bl.a. har vi to lektiecafeér på hhv. Kvaglund bibliotek og Ådalsskolen, en aktivitetsklub på Kvaglund Bibliotek, en madklub på Kvaglund Skole, derudover er vi også på Kvindernes Krise Center i Esbjerg, hvor vi har Spilopper og efterværn.
Ikke nok med det samarbejder vi også med den lokale Røde Kors afdelingen og er til stede i familienetværk, på forskellige ferielejre og med uddeling af julekurve.

Synes det lyder spændende, så kontakt os gerne vi kan altid bruge ekstra hænder, donationer eller hvad du eller har mulighed for at tilbyde.

Du kan også blive medlem (100 kr. pr. år): http://www.urk.dk/medlem Giv et bidrag: http://www.urkshop.dk/ Bliv frivillig: http://www.urk.dk/frivillig Besøg vores webshop: http://www.urkshop.dk/
Mission

Vi vil et samfund, hvor ingen børn og unge savner anerkendelse og deltagelse i positive fællesskaber. Derfor gør vi hver dag en forskel gennem konkrete aktiviteter for udsatte børn og unge, og arbejder gennem vores fortalerarbejde for at fremme, at endnu flere deler vores drøm og arbejder i samme retning som os.
Firmabeskrivelse
Ungdommens Røde Kors er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation. Vi hjælper børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, fattigdom og vold. Fra lektiehjælp og ferielejr til chat og væresteder. Fra menneske til menneske. 4500 frivillige udgør kernen i Ungdommens Røde Kors. Vær med på www.urk.dk.


Hver sommer giver vi mere end 1300 børn en uges ferielejr. Vi støtter børn og unges skolegang med lektiecaféer og mentorprogrammer. Vi driver klubber og afholder idrætsaktiviteter i udsatte boligområder. Vi giver børn på landets asyl- og krisecentre en lidt bedre tilværelse. Vi bekæmper intolerance og udbreder kendskabet til børns rettigheder med rollespil. Og vi sørger for, at børn og unge, der har det svært, får hjælp og kontakt med andre gennem telefon- og chatlinjer.

Ungdommens Røde Kors er en selvstændig organisation under Dansk Røde Kors. Vi arbejder på grundlag af de syv internationale Røde Kors-principper medmenneskelighed, frivillighed, upartiskhed, enhed, neutralitet, almengyldighed og uafhængighed.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Banko er i Hjemkundskab på Kvaglund Skole.

facebook.com

Det er nu, det sker. Det er rykket fra boldsspilshallen til Hjemkundskab på Kvaglund Skole

facebook.com

GÅ IKKE GLIP AF DE MANGE FEDE PRÆMIER... ... du kan vinde til vores julebanko søndag den 3. december. Banko starter klokken 12.30 og afholdes i Boldspilshallen på Kvaglund Skole. Der er fantastiske præmier for både børn, kvinder og mænd! Der er blandt andet smukke guldøreringe fra City Guld, et smukt læder og sølv armbånd fra Pecani, undertøj fra CHANGE, topdesigner toilettasker fra MATAS, tørklæder fra Jill & Joy og meget mere. Så tag din familie, veninder eller venner under armen og tilbring en hyggelig søndag sammen med Ungdommens Røde Kors, Esbjerg. Der vil være mulighed for køb af mad, kage og drikkevarer. Vi vil gerne sige TUSINDE TAK til alle vores FANTASTISKE sponsorer: Beauty Team Bog og Ide CHANGE City Guld CO-EXIST Guldsmed Pecani Guldægget IKON Jill & Joy Kaufmann Marcus MATAS PIECES Sportsmaster Tiger Tøjeksperten Wagner

facebook.com

I dag har vi taget 36 børn med i Legeborgen i Varde. Der er gang i den på trampolinerne! (og selvfølgelig også i resten af Legeborgen)

facebook.com

Julebanko søndag den 3. december. Vi holder i år julebanko med masser af gode præmier. Banko afholdes i boldsspilshallen på Kvaglund Skole og dørene åbner klokken 12.00. Der vil kunne købes mad, kaffe og kage og drikkevarer. Bankopladerne vil kunne købes for et beskedent beløb. Pengene går ubeskåret til ekstraordinære arrangementer for de børn og unge, der er tilknyttet vores aktiviteter. Så kom og deltag i banko til hygge, der går til et godt formål. Kærligst Lea

facebook.com

En af vores frivillig har igen i år været på Røde Kors ferie lejr med uledsagede unge her i efterårsferien. Nanna skriver: "Efter at have løbet med 200 km/t hver dag i en uge for at skabe en uforglemmelig uge for en masse unge, så det rart at komme hjem og kunne slappe af - men nu efter kun at have været hjemme i en lille time så savner jeg allerede at være på lejr! På lejr var der fart over feltet og altid nogen som ville lave noget eller nogen at snakke med. Det er en helt uforglemmelig oplevelse at få lov til at være med til at skabe noget så fedt for de unge og vi har hygget os max! Vi har fjollet rundt og sunget en masse sange hele ugen - Alle de smil og grin vi har delt vil jeg aldrig være foruden 😁 Jeg håber at lejren bliver til noget igen næste år, for så skal jeg helt sikkert med igen! 😍"

facebook.com

Hvor er det fedt at være frivillig hos Ungdommens Røde Kors! 🍿F I L M A F T E N🍿 Da alle børnene var kommet, fortalte Anja C Jensen, at hun havde noget helt specielt med til dem. De samlede sig nysgerrige omkring hende. Hun viser børnene de røde ”biograf-billetter”, og fortalte dem at det her var deres helt specielle billet til film aften 🎟. De så spændt på imens de alle tre fik deres personlige billet. Den ældste siger ivrigt, at hun gerne vil læse op. På billetten står der, at de hver især er blevet inviteret til film aften, med popcorn og at de skal starte med at lave et kræmmerhus som de kan få en masse popcorn i 🍿. Ved bordet får de selv lov til at vælge, hvilken farve papir de vil have og hvordan de vil dekorere deres kræmmerhus med perler, deres navn, øjne og en tegning på ✍🏼. Imens de pynter dem snakker vi om, at de kunne gemme dem til fredagssnolder, da det jo er fredag i morgen 🍬. Vi bliver enige om at, de hver i sær må gå op i stuen og finde en film som, Anja skulle vælge i mellem 🎞. Filmen blev Ant-boy, som passede bedst til alle tre aldre. Lige da vi skal til at sætte filmen i gang kommer Nanna Østerlund Dyhr ind ad døren med popcorn, sodavand og slikkepinde i armene 🍿🍭. Hun blander en masse saft og popper 3 poser popcorn så børnene kunne få fyldt deres kræmmerhuse. Det var tydeligt at mærke på børnene, at de hyggede sig rigtig meget og havde en rigtig god oplevelse med spilopperne. De følte sig specielle og fik en aften hvor de var i centrum og hvor det eneste formål var film og hygge 🤗. Som spilopper stod vi tilbage med en følelse af at have givet børnene en god oplevelse, som de vil kunne huske tilbage på i lang tid - det er helt sikkert et minde som har givet os som spilopper en god reminder om hvorfor vi gør det her frivillige arbejde og hvor stor betydning det har for børnene når de føler sig værdsat.

facebook.com

Den her søndag formiddag er blevet brugt på LUR-møde. Det var supper hyggeligt og produktivt. Vi glæder os til masser af aktiviteter for både for børn og frivillige resten af året.

facebook.com

Kære alle. Jeg håber, I nyder sommeren. I får lige et par herlige billeder fra vores lejrtogt med Fulton. Tusind tak til de frivillige, tak til Jakob Fulton, tak til alle deltagerne, som var med til at skabe en fantastisk stemning, og ikke mindst TAK til Lauritzen Fonden som muliggjorde dette. I kan møde os den 18. august til International dag i forbindelse med Esbjerg Festuge. Indtil da må I alle have en rigtig god sommer. Jeg håber vi ses derude :) Kærligst Lea.

facebook.com

Tusind tak til alle frivillige og deltagere i dag. God stemning og helt igennem hyggeligt ❤

facebook.com

I dag byttede vi lidt rundt på det hele og børnene fik lov til at male vores frivillige Magnus!

facebook.com

Så er der gang i bålet og legene ved Bålpladsen ved Kvaglund kirke. Kig ned forbi. Vi har snobrød, og masser af skumfiduser :D

facebook.com

Quiz

NEAR Ungdommens Røde Kors - Esbjerg