Top Local Places

Studentska sekcija Hrvatskog fizikalnog drustva

Bijenička 32, Zagreb, Croatia
Nonprofit Organization
advertisement

Description

ad

Sekcija se bavi pitanjima od interesa studentima fizike u njihovom edukativnom i istraživačkom razvoju..

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Sigurno ste već čuli da se 10. znanstveni sastanak Hrvatskog fizikalnog društva održava 11.-13. listopada u Baški na otoku Krku. Organizatori su osigurali financiranje za određeni broj studenata, pa ne propustite priliku čuti sve o najnovijim rezutatima istraživanja iz fizike u Hrvatskoj, a i šire. Rok za ranu registraciju je 15.7., a više informacija potražite na stranici: http://www.hfd.hr/zs/zs2017/

facebook.com

Pozdrave iz Graza šalju vam naša dva tima koji su uspješno sudjelovali na međunarodnom ekipnom natjecanju u teorijskoj fizici Plancks 2017 Graz, Austria. Znate li gdje se održava sljedeće izdanje PLANCKS natjecanja? ;)

facebook.com

LAB CLUB U utorak 23.5. posjetit ćemo IRB-ov Laboratorij za astročestičnu fiziku i astrofiziku, gdje će Vibor Jelić predstaviti opažačku astrofiziku, kao i rad na radioteleskopima. Okupljanje pred faksom u 13h. Ako idete, lajkajte ovu objavu.

facebook.com

LAB CLUB U utorak 11.4. prof. Horvatić održat će predavanje o angažmanu i mogućnostima fizičara izvan fizike - bankarstvo, kao i političke, ekonomske i socijalne analize. Predavanje je u učionici F13 u 13h.

facebook.com

LAB CLUB U utorak, 21.3. idemo na Institut Ruđer Bošković u posjet Laboratoriju za nuklearnu fiziku gdje ćemo vidjeti i akcelerator čestica. Okupljanje u predvorju faksa u 13h. BITNO: ponesite osobne iskaznice jer se moramo popisati na porti Instituta.

facebook.com

PLANCKS HR kvalifikacije 2017

Čujte i počujte! SSHFD organizira preliminarno natjecanje za odlazak na međunarodno natjecanje studenata fizike - PLANCKS. PLANCKS (Physics League Across Numerous Countries for Kick-ass Students) je timsko (3-4 člana) natjecanje u teorijskoj fizici za studente na bakalar i master nivou. Prvo međunarodno natjecanje je održano 2014., a na ceremoniji otvaranja predavanje je držao čak i Steven Hawking. Naše preliminarno natjecanje održat će se 11.3., a finale se održava 26.-29.5. u Grazu. Pobjednički tim osvaja kotizaciju i plaćen odlazak na finalno natjecanje! Prijaviti se možete putem ovog linka do 25.2.: https://goo.gl/forms/PXkWOLect0N3VZtX2 *Ako se želite natjecati, a nemate svoj tim, prijavite se pojedinačno, pa ćemo pokušati naći tim za vas :)

facebook.com

ICPS 2017

Od sutra su otvorene prijave za Međunarodnu konferenciju studenata fizike - ICPS koja će se ove godine održati od 7.-14.8. u Torinu! Konferenciji će prisustvovati 450 studenata fizike iz cijeloga svijeta, koji će imati priliku predstaviti svoje istraživanje ili područje interesa kroz kratko predavanje ili poster, ali i čuti predavanja vrhunskih pozvanih predavača (Steven Cowley - Culham Centre for Fusion Energy, Francesco Prino - INFN, Francesco Tombesi - NASA...). Osim znanstvenog, ICPS nudi i bogat društveni, zabavni i turistički program. Prijavite se i saznajte zašto stotine studenata fizike obavezno u svom kalendaru rezerviraju tjedan dana u kolovozu samo za ICPS! :D *Kako biste imali pravo sudjelovanja, učlanite se u SSHFD - tijekom veljače to možete učiniti srijedom i petkom od 13:00-14:00 u studentskoj prostoriji (Ćumez) na Fizičkom odsjeku (ili po dogovoru - javite se u inbox)

ICPS 2017
facebook.com

LAB CLUB U srijedu, 18.1. u 13h idemo u posjet dr. Kralju na IFS u Laboratorij za fiziku površina i poduprtih nanostruktura (hint: grafen). Okupljanje u predvorju. Ako idete, lajkajte objavu.

facebook.com

Sretni blagdani svima od SSHFD-a :D

Sretni blagdani svima od SSHFD-a :D
facebook.com

LAB CLUB U srijedu, 14.12. u 13h prof. Smolić će održati teorijsko predavanje o kozmologiji, općoj teoriji relativnosti i crnim rupama. Predavanje će se održati u F25 i trajat će do 14h. Ako idete, lajkajte ovu objavu.

facebook.com

Božićni domjenak Fizičkog odsjeka

Božićni domjenak Fizičkog odsjeka
facebook.com

LAB CLUB U srijedu 7.12. idemo u posjet labosu za NMR i supravodljivost na faksu. Okupljanje u 13h u predvorju. Ako idete, lajkajte ovu objavu.

facebook.com

Recommended Before and After transformation