Top Local Places

NeuroSplit - sekcija za neuroznanost

Šoltanska 2, Split, Croatia
Non-Profit Organization

Description

ad

Sekcija za neuroznanost NeuroSplit, Medicinski fakultet Split

Bez obzira na dob,srednju školu ili fakultet, budi i ti dio tima neuroznanstvenika! :) Ako si zainteresiran za naše podsekcije, za neuroznanost/znanost općenito, pravljenje razlike u zajdenici u vidu organiziranju raznih aktivnosti, humanitarnih akcija, popularnih predavanja i poboljšanja kvalitete studentskog(učeničkog) života, nemoj propustit priliku pridružiti se NeuroSplitu. Dob, škola ili fakultet nisu uvjet, samo ljubav za znanošću i dobra volja su bitni! Vjeruj, neće biti dosadno! :)

Podsekcije: temeljna neuroznanost, medicina spavanja, psihijatrija, ultrazvuk

Temeljna neuroznanost daje općeniti uvid u svijet neurona.
Medicina spavanja će te naučiti što mozak i organizam rade za vrijeme tog misterija zvanog san te da li mozak ikad spava. Također ćeš imati priliku posjetiti jedan od, ako ne i najnapredniji Laboratorij za spavanje u Republici Hrvatskoj. S Psihijatrijom ćeš dobiti najbolji uvid u ono nematerijalno u čovjeku, a to su svakakvi osjećaji koji itekako utječu na funkcioniranje čovjeka te ćeš tu dobiti znanstveno objašnjenje poslovice: sto ljudi, sto ćudi. Ultrazvuk će te odvesti na najmanje 20 kilohertzno putovanje kroz sva tkiva i organe, krvne žile i živce. Jedinstveno putovanje na koje zaista vrijedi otići!

Onda, što biraš čovječe? Quo vadis?

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Božićno druženje studenata MefSt-a

BOŽIĆNO DRUŽENJE NA MEDICINI

Božićno druženje studenata MefSt-a
facebook.com

7 Mind-Bending Facts About Dreams

Dragi posjetitelji/ce NeuroSplita, ulazimo u zadnji tjedan pred Božić, "tjedan D" za većinu studenata, kada se očituje vrhunac sveučilišnih aktivnosti (ispita) koje ispiju život iz jednog mladog i prospektivnog bića koje teži uspjehu, a upravo je put prema uspjehu taj koji ga može postarati i potaknuti retrospektivna razmišljanja poput : "Što mi je sve ovo trebalo u životu?"...... Pitate se čemu potonji uvod? Onoj KOMPONENTI života koja je studentima, a vjerojatno i mnogim zaposlenicima (da ne zapostavimo ipak malo starije članove), OMOGUĆENA (u kvalitetnome smislu) praktički jedino tijekom tih nekoliko dana praznika; spavanju i SNOVIMA! U današnjem vam prilogu donosimo članak: 7 Mind-Bending Facts About Dreams koji se ukratko dotiče zanimljivih teza značenja snova i njihove vrijednosti za nas: -mogućnosti da ukažu na razvoj neurodegenerativnih bolesti (noćne more) i rješavanja problematike koja muči naš svjesni um -već poznate činjenice da muškarci u bilo kojoj situaciji, stoga ni san nije iznimka, promišljaju o seksu, ali i zanimljivosti o čemu žene sanjanju -ljudske sposobnosti kontrole snova..... Dakle, kada idući vikend nakratko nastupi pauza od "terora" svakodnevnog života, ne preostaje nam ništa drugo nego iskoristiti ovih 7 zanimljivih teza i regenerirati naše centralne neurone LIJEPIM I PRODUKTIVNIM snovima kako bismo bili spremni za nadolazeću 2017.godinu! Uživajte! http://www.livescience.com/17290-facts-dreams-nightmares.html

facebook.com

Prijavnica za članstvo NeuroSplitu

Postani dio NeuroSplita! Ukoliko te zanima neuroznanost i želiš sudjelovati na raznolikim aktivnostima Sekcije NeuroSplit, od znanstvenih preko kliničkih do humanitarnih, učlani se u NeuroSplit putem prijavnice u dolje navedenom linku ili otiđi na našu web stranicu (www.neurosplit.org). Možeš se učlaniti u 4 podsekcije: - Temeljna neuroznanost - Psihijatrija - Ultrazvuk - Medicina spavanja Radujemo se tvom učlanjenju i sudjelovanju na našim aktivnostima! :) Link za prijavnicu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9nZODihu4O3oDtiqdxw6tIVt0zGo0_k6UazPiZix5kcXV9w/viewform Tim NeuroSplit

facebook.com

Business Insider

facebook.com

STUZV

ODLIČAN TEČAJ ULTRAZVUKA Dijelimo s vama odličnu atmosferu koja je vladala na našem 2. tečaju SoundVision. I dalje ćemo se svim silama truditi da medicinarima omogućimo znanje za bolju budućnost cijele zajednice. :)

STUZV
facebook.com

NeuroSplit - sekcija za neuroznanost's cover photo

NeuroSplit - sekcija za neuroznanost's cover photo
facebook.com

NeuroSplit - sekcija za neuroznanost

Ulaskom u novu fazu razvitka Sekcije NeuroSplit, promijenili smo logo s ciljem jednostavnosti i prepoznatljivosti. Nadamo se da vam se sviđa jednako kao i nama! :) Želimo se zahvaliti od srca svima vama koji ste nas podržavali i sudjelovali u našim aktivnostim te se nadamo da ćete sudjelovati i ovu akademsku godinu u još kvailtetnijim i raznolikijim aktivnostima! Tim NeuroSplit

NeuroSplit - sekcija za neuroznanost
facebook.com

Timeline Photos

SRETAN NAM PRVI ROĐENDAN! :) Prije točno godinu dana, 19.11.2015.g., jedan san o sekciji za neuroznanost za sve one koje zanima ta fascinantna grana medicine se pretvorio u stvarnost. Zajedno s vama, uspjeli smo napraviti u ovih godinu dana izuzetan broj aktivnosti na kojima ste mogli uživati te stvoriti broje uspomene koje ćemo još dugo pamtiti. NeuroSplit ulazi u svoju drugu godinu s još ambicioznijim, kvalitetnijim i raznolikijim planovima i projektima te se nadamo da ćete nam se i ove godine pridružiti te da ćemo zajedničkim snagama nastaviti graditi ovu stvarnost koja se doista čini kao prekrasni san o Sekciji za neuroznanost NeuroSplit. Hvala vam za nezaboravnu godinu! :)

Timeline Photos
facebook.com

INTERAKCIJA MARIHUANE I MOZGA

NeuroZnanstvenik#11: INTERAKCIJA MARIHUANE I MOZGA: GDJE se odvija; KAKO utječe na našu sadašnjost, ali i budućnost pri kroničnoj konzumaciji (izuzeta Th primjena; naglasak na zloporabi) U kratkoj video-prezentaciji izneseno je 7 aktualno znanstveno proučenih načina kako zaista međudjuluju potonja droga i mozak i može li nas ta zloporaba obilježiti za život.

INTERAKCIJA MARIHUANE I MOZGA
facebook.com

NeuroSplit

Dragi studenti i svi zainteresirani za neuroznanost, podsjećamo vas na današnji uvodni sastanak Sekcije za neuroznanost NeuroSplit u 19h u prostoriju B101! Dođite i saznajte sve o Sekciji i njenom planu i programu za ovu akademsku godinu!

facebook.com

NeuroSplit

Dragi studenti i svi zainteresirani za neuroznanost, pozivamo vas na uvodni sastanak Sekcije za neuroznanost NeuroSplit u četvrtak 17.11. u 19h u prostoriju B101! Dođite i saznajte sve o Sekciji i njenom planu i programu za ovu akademsku godinu! Nova akademska godina je već počela, a u cilju unaprijeđenja kvalitete programa i aktivnosti, određene novosti su došle i u NeuroSplit! Za početak, potrebno je obaviti prijavu članstva u pojedinu sekciju. To možete učiniti preko obnovljene WEB STRANICE NeuroSplita http://neurosplit.nfshost.com/ ili na LINKU: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9nZODihu4O3oDtiqdxw6tIVt0zGo0_k6UazPiZix5kcXV9w/viewform?c=0&w=1 Uvodni sastanak za članove svih podsekcija i SVE zainteresirane na kojem će biti predstavljen program sekcije općenito i program svake podsekcije, održat će se u četvrtak, 17. studenoga 2016.godine u 19 h u seminarskoj učionici B101 (za članove koji ne znaju gdje se nalazi seminarska B101, molimo vas da dođete na glavni ulaz Medicinskog fakulteta - Šoltanska 2 te ćete biti dočekani i odvedeni na pravu lokaciju). Molimo sve članove da dođu te se upoznaju sa svim novitetima. Za sva ostala pitanja, stojimo vam na raspolaganju u svakom trenutku! Do skorog susreta, Tim NeuroSplit

facebook.com

SoundVision vol. 2

Ponovno organiziramo tečaj ultrazvuka za vas! U organizaciji Sekcije za neuroznanost NeuroSplit, studenata medicine i uz sponzorstvo Medicinskog fakulteta i Sveučilišta u Splitu te tvrtki Philips i Mides po drugi put ove godine donosimo Vam studentima dostupan tečaj ultrazvuka SoundVision u našoj Dalmaciji! Prijave će se vršiti u srijedu, 16. studenog, od 18:00 h do popunjenja kvote, a ulazna kotizacija je simboličnih 30 kn. Sve potrebne informacije ćete dobiti na Facebook stranici Odsjeka za ultrazvuk NeuroSplita - STUZV! Tečaj se sastoji od naizmjeničnih uvodnih predavanja o svakom dijelu tijela koje se obrađuje te praktičnih vježbi uz vrsne instruktore s velikim iskustvom. Svaki polaznik tečaja dobija promo majicu, a pauze za kavu i kolače su osigurane ;) Izvježbajte praktični rad i dođite na SoundVision!

SoundVision vol. 2
facebook.com

Quiz