Top Local Places

Ri Rock

Delta 5, Rijeka, Croatia
Nonprofit Organization

Description

ad

Alternativnom kulturom prema društvu aktivizma, odgovornosti i solidarnosti  
Udruga Ri Rock nevladina je neprofitna i nestranačka udruga, osnovana 2006. godine, s ciljem doprinosa razvoju alternativne kulture kroz organizaciju sadržaja, edukaciju, poticanje mladih te razvoj društvenog poduzetništva, radi doprinosa izgradnji društva, suradnje, solidarnosti, odgovornosti, promjene i održivog razvoja.

Programi Udruge odraz su kritičkog promišljanja i entuzijazma članova i korisnika različitih profila, godina i socijalnih mogućnosti. Neformalnim obrazovnim formatima te programima alternativne kulture, Udruga nastoji pružiti alternativu danas sve izraženijoj konzumerističkoj kulturi, očuvati identitet, tradiciju i kulturu alternativnog glazbenog stvaralaštva te stvoriti pozitivne promjene i kvalitetne uvjete za mlade i kreativne osobe željne afirmacije i suradnje.  

Organizacijom javnih tematskih tribina, kvalitetnih volonterskih programa te anonimnih anketnih ( samoevaluacijskih ) upitnika, Udruga nastoji potaknuti svijest, kritičko promišljanje te uključivanje mladih u kulturni i društveni život zajednice, ne samo kao redovnu i zainteresiranu publiku, već i kao proizvođača i sukreatora kulturnih aktivnosti.

Projektne i programske aktivnosti podrazumijevaju dobrovoljno sudjelovanje, a komplementarne su formalnom obrazovnom procesu te pridonose razvoju samopouzdanja i samopoštovanja kao i komptencije za izgradnju kvalitetnih osobnih i društvenih odnosa.


Pritom kultura nije samo važan aspekt provođenja slobodnog vremena mladih jer mladi ne samo da mogu biti korisnici i konzumenti kulturnih događanja i proizvoda, već djelovati (pro)aktivno kroz različite oblike samoorganiziranja.

Vrijednosti:
- solidarnost
- ravnopravnost
- suradnja
- društvena odgovornost
- inkluzivnost
- aktivizam
- prijateljstvo
- društvena promjena
- tradicija
- održivi razvoj

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Malo Ri Rock povijesti i sadašnjosti iz pera britanskog novinara, Jonathana Bousfielda.

facebook.com

♫♪ Noći Otvorene Probe ♫♪

facebook.com

♫♪ Noći Otvorene Probe ♫♪ imaju i goste ;)

facebook.com

Što je Music BOX (Ri Rock)? Music box je osmišljen kao pomoć riječkim bendovima u potrazi za prostorom pogodnim za sviranje! Ako vam je dosta bijesnih stanara, susjeda, skučenih, prljavih, neurednih, neorganiziranih, preskupih i precjenjenih garaža i prostora 'Music Box' je savršeno mjesto za vas. Stranica: https://www.facebook.com/rirockmusicbox/ Grupa članova korisnika: https://www.facebook.com/groups/1536729113235246/?ref=br_rs Što nudimo? Nudimo dvije potpuno opremljene prostorije sa novom opremom, spremne za upotrebu svakog radnog dana i vikendom. Kako do nas? Nalazimo se na adresi Delta 5 (Rijeka,51000) U blizini kazališta,u zgradi 'Ivexa' na novoj cesti D404. Terminal Brajdica.Centar 'Molekula' je na suprotnoj strani zgrade. Pravila? 1 - U prostorijama nije dozvoljeno pušenje! 2 - Korisnici se moraju znati ponašati sa opremom i koristiti pravila koje je udruga postavila i objasnila prije korištenja! Rukovanje sa pojačalima i slične stvari. 3 - Bubnjari nose svoju opremu koja uključuje: Pedala za bass bubanj Snare (doboš) Činele Palice Mašinicu . *Mi osiguravamo osnovni hardware za bubnjeve. 4 - Prostorije se provjeravaju prije i nakon probe! *U prostoru 'Music Box-a' se nalazi i WC. Za sve ostale opširnije informacije javiti se u inbox. Ri Rock Glazbeni Oglasnik: https://www.facebook.com/groups/536433933197644/

facebook.com

Glazbeni oglasnik kao pomoć pri prodaji, pronalasku članova benda i razmjeni. Pridruži se ;) https://www.facebook.com/groups/536433933197644/?ref=nf_target&fref=nf

facebook.com

Predstavljamo još jedan bend ;)

facebook.com

Otvara se novi glazbeni shop u Rijeci! Zahvaljujemo se na suradnji ART of MUSIC!

facebook.com

Naš mladi, ali perspektivni bend Exa na ♫♪ Noći Otvorene Probe ♫♪ odradit će svoju posljednju probu u ovoj postavi! Pridružite im se na probi ;)

facebook.com

Facebook event: https://www.facebook.com/events/309822099479959/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22108%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

facebook.com

Mi smo na Molo longu, a di si ti? KineDok na Molo longu - "Rok trajanja - istekao"

facebook.com

Music BOX (Ri Rock) na raspolaganju za probe ;)

facebook.com

Ako vam je potreban kombi za prijevoz na festivale, koncerte i slično slobodno nam se obratite na našu stranicu --> Kombi Ri Rock ;) Like i share su svakako dobrodošli :) https://www.facebook.com/kombirirock/

facebook.com

Quiz

U OKOLINI Ri Rock