Top Local Places

Pacinno Hrvatska

Braće Branchetta 20, Rijeka, Croatia
Education

Description

ad

PACINNO je platforma za suradnju ustanova u zemljama Jadranske regije u području inovacija. Projekt financira IPA Adriatic CBC Program.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

[HVALA SVIMA] PACINNO projekt došao je kraju, a s njim smo se oprostili na najbolji mogući način - sudjelovanjem na EBAN Winter University 2016 Zagreb, europskoj konferenciji poslovnih anđela te najvećoj startup i investicijskoj konferenciji u Hrvatskoj, s više od 1.000 sudionika. I PACINNO projekt je tijekom posljednje tri godine dao svoj doprinos jačanju inovacijskog i poduzetničkog kapaciteta zemalja Jadranske regije, kroz edukacije i savjetovanja poduzetnika i znanstvenika, istraživanja čimbenika koji pozitivno i negativno utječu na inovativnost te pripremu preporuka za nositelje inovacijskih politika. Zahvaljujemo svima vama koji ste bili dio PACINNO priče i doprinijeli uspjehu ovog projekta Jadranske prekogranične suradnje! PACINNO Hrvatska

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Pacinno Hrvatska's post

[PACINNO vijesti] Predstavnici Jonskog Sveučilišta iz Krfa, predvođeni rektorom, prof. dr. Vassilisom Chrissikopoulosom te voditeljem grčkog tima projekta PACINNO, dr. Phivosom Mylonasom, posjetili su Sveučilište u Rijeci s ciljem razmjene znanja i iskustva u području visokog obrazovanja, istraživanja i transfera tehnologije. Jedan od sastanaka održan je i u novouređenom PACINNO Uredu za transfer tehnologije Medicinskog fakulteta u Rijeci, uz prisustvo članova hrvatskog PACINNO tima, prof. dr. Stipana Jonjića, Ani Gerbin, Josipe Živković i Ljiljane Vekić, kao i rektora Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Pere Lučina te dr. sc. Petre Karanikić, voditeljice Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci. Sastanci su rezultirali i potpisivanjem dva sporazuma o suradnji Sveučilišta u Rijeci i Jonskog sveučilišta.

Photos from Pacinno Hrvatska's post
facebook.com

Pokreni nešto svoje

[PODUZETNIŠTVO] Do 12. prosinca otvoren je poziv za prijavu na program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj "Pokreni nešto svoje" strateškog partnera Impact Huba Zagreb - ACT Grupe iz Čakovca. Program je namijenjen svima onima koji počinju ili žele razvijati svoj posao, posebno one fokusirane na pozitivan društveni utjecaj. ACT Grupa će im kroz Program pružati financijsku i savjetodavnu podršku.

facebook.com

Timeline Photos

[PACINNO projekt] Sa zadovoljstvom objavljujemo da je finaliziran i posljednji report u sklopu PACINNO projekta. Radi se o izvješću “Analysis of Innovation Chain of Enablers and Inhibitors in the Adriatic Region“, koji predstavlja sažetak rezultata istraživanja provedenih u okviru projekta PACINNO, s posebnim naglaskom na analizu faktora koji potiču i koji koče inovacije na području osam zemalja Jadranske regije. Cilj ovog izvješća je sumirati rezultate provedene studije o inovacijskim kapacitetima regije, provedene na mikro, mezo i makro razini. Urednice ove publikacije su Ana Marković Čunko i Ani Gerbin. Izvješće je dostupno na https://goo.gl/INbulM

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

[STARTUP] Ultijack ima novu web stranicu! Ovaj startup, predvođen talentiranom i nagrađivanom dizajnericom Valineom Vinger, osmislio je pametnu jaknu s brojnim funkcijama, poput integriranog punjača baterija te odjeljaka za mobitel, naočale, putovnicu i ključeve. Ultijack je jedan od pobjednika prvog PACINNO Demo dana te je predstavljao Hrvatsku na regionalnoj investicijskoj konferenciji na Krfu u Grčkoj prošle godine. Posjetite i dijelite: https://ultijack.com/.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

[PACINNO Report 6.2] Pod vodstvom grupe Centra za proteomiku uspješno je završena još jedna publikacija PACINNO projekta. Radi se o izvješću “Recommendations for New Innovation Policies for the Adriatic Region“, u kojem su članice hrvatskog PACINNO tima, koristeći rezultate kvantitativnih (ankete i analize baza podataka) i kvalitativnih (intervjua) istraživanja, pripremile preporuke za nositelje inovacijskih politika zemalja Jadranske regije. Autorice ove publikacije su Ana Marković Čunko, Ani Gerbin i Marta Begonja. PACINNO 6.2. report moguće je preuzeti s ovog linka https://goo.gl/eS64eW.

Timeline Photos
facebook.com

eut - Dettaglio

[PUBLIKACIJA PACINNO PROJEKTA] Još jedna publikacija PACINNO projekta dostupna je online! Radi se o knjizi „Innovation in the Adriatic Region“, u kojoj su predstavljeni rezultati prvog opsežnog istraživanja čimbenika koji potiču i blokiraju inovacije na području Jadranske regije, i to na razini pojedinaca-zaposlenika (mikro), malih i srednjih poduzeća (mezo) te država (makro). Urednici ove publikacije su Claudio Cozza, Gouya Harirchi (Sveučilište u Trstu) te članica hrvatskog PACINNO tima, Ana Marković Čunko.

facebook.com

Photos from Pacinno Hrvatska's post

U prostorijama Riječke razvojne agencije Porin, u nekadašnjoj riječkoj Industrijskoj ulici, upravo je održano predstavljanje projekta „Punionice za električna vozila“ udruge Idea4, koja je u svibnju osvojila 2. mjesto na PACINNO Demo danu u Rijeci. Tim Idea4 okupljenima je pojasnio najvažnije karakteristike, prednosti i nedostatke električnog prijevoza, a potom predstavio vlastitu punionicu za električna vozila, koja je nedavno instalirana u hali Riječke razvojne agencije Porin. Podršku Idea4 dali su i predstavnici tima PACINNO Hrvatska. Bravo!

Photos from Pacinno Hrvatska's post
facebook.com

Lome opake bolesti, zarađuju novac i imaju međunarodni ugled

[PONOSNI] Hvala Tportalu na članku u kojem se ističe vrijednost Centra za proteomiku koji je upravo proslavio 10 godina postojanja, ali i naglašava važnost sinergije rada raznih stručnjaka zaposlenih u Centru, kao što su i ekonomisti koji su, između ostalog, bili ključni i za uspješnost 6 milijuna eura vrijednog projekta PACINNO (Platform for trans-Academic Cooperation in Innovation), financiranog sredstvima IPA Adriatic programa prekogranične suradnje u 8 zemalja Jadranske regije. #centarzaproteomiku #pacinnohrvatska #pacinno #tportal

facebook.com

Photos from Pacinno Hrvatska's post

[PONOSNI] Centar za proteomiku Medicinkog fakulteta u Rijeci je 29. i 30. rujna svečano obilježio 10 godina svog postojanja te je tom prilikom organizirao i znanstveni simpozij ''Viral pathogenesis and immunity''. Svečanosti su prisustvovali brojni znanstvenici iz Europe i svijeta s kojima Centar za proteomiku održava dugogodišnju uspješnu suradnju. Događanje je popratio i HRT i to u sklopu emisije Društvena mreža https://goo.gl/5hTRON

Photos from Pacinno Hrvatska's post
facebook.com

Timeline Photos

[PACINNO ZAVRŠNA KONFERENCIJA] PACINNO Hrvatska tim - u malo širem izdanju...

Timeline Photos
facebook.com

Pacinno Hrvatska's cover photo

Pacinno Hrvatska's cover photo
facebook.com

Quiz

U OKOLINI Pacinno Hrvatska