Top Local Places

Apartmani Val

Varaždinska 5, Pag, Croatia
Local Business

Description

ad

Studio apartmani za iznajmljivanje na Pagu. / Studio apartments for rent on Pag island.  APARTMANI VAL*** na otoku soli, sira i čipke

Otok Pag, jedan od najvećih Jadranskih otoka. Vjerojatno je  mnogima prva pomisao, pri spomenu tog imena, na beskrajne površine kamena i zato ga nepravedno često izostavljaju sa svojih popisa zanimljivih turističkih destinacija.  

  Za one koji su spremni „riskirati“ i istražiti otok, ugodno iznenađenje biti će samo dio onoga što im otok Pag i njegove prekrasne uvale, mogu pružiti. U najvećoj, prekrasnoj Paškoj uvali koja nudi 20 kilometara šljunčanih plaža, smjestio se grad Pag, povijesno i kulturno, najzanimljivije mjesto otoka.

Iako tragovi naselja datiraju još iz antičkog doba, današnji smještaj grada Paga datira iz 15-tog stoljeća kada je po arhitektonsko-urbanističkom planu jednog od najvećih hrvatskih graditelja Juraja Dalmatinca, započela njegova izgradnja. Od tada pa sve do današnjih dana unutar i izvan gradskih zidina, odvijao se život koji svakako može biti zanimljivo štivo za turiste. Iz Paga potiču i mnogi znameniti povjesničari, književnici, svećenici, profesori i umjernici, od Bartula Kašića pa do Lovre i Ive Pogorelića.  

Ono za što su vjerojatno svi čuli, je bogata kulturna baština grada Paga koju njegovi stanovnici s ponosom i ljubavlju čuvaju i prenose iz generacije na generaciju.

Atraktivna narodna nošnja, tradicionalni nakit, prekrasna Paška čipka, koltra-dota bez koje se ni dan danas ne udaje niti ženi  u Pagu. Uz to svakako ide i Paški tanac koji se danas izvodi u narodnoj nošnji, kao sastavni dio programa Paškog ljeta i Etno večeri. Tu je i Paško kolo koje plešu u vrijeme Paškog karnevala, onog zimskog, ali i onog ljetnog kojeg organiziraju isključivo zbog  turista.  


Navedeno  je samo dio kulturnih zanimljivosti koje mogu zainteresirati turiste i  dovesti ih u grad Pag, a u tom slučaju  sigurno im treba ponudi  udoban i kvalitetan smještaj.

U oazi mira i tišine, na rubnom dijelu borove šume, samo nekoliko minuta od prve plaže, u  dijelu grada naziva Bašaca u Varaždinskoj ulici broj 5,  smješteni su Apartmani Val***. Za sve one koji se žele buditi uz pjev ptica i miris borova, prvi jutarnji pogled baciti na suncem okupanu Pašku uvalu,  Apartmani Val***  prava su destinacija.   Ispijanje kave na terasi s koje se more čini ko ulje na dlanu, zasigurno je dobar početak dana na godišnjem odmoru. Kažu da je vrlo zdravo ujutro pojesti smokvu, dvije.  Gosti  koji vole ovo slasno voće pruža se prilika da je sami uberu sa stabla u dvorištu Apartmana Val***.  Tu je još zasađena i vinova loza, masline, palme, ruže, neizostavna lavanda i ružmarin kao i uređene i cvijećem zasađene gredice..Sve ono što je potrebno da se gosti osjećaju udobno i zadovoljno domaćini se trude osigurati. Rado će vas ponuditi domaćom rakijom od smokve i loze, za one mlađe domaćim džemom od smokava i višanja.    

Apartmani Val*** opremljeni su klima uređajima, kompletnom kuhinjom sa štednjakom, mikrovalnom pećnicom, frižiderom sa ledenicom, kuhalom za vodu, aparatom za kavu, satelitskom televizijom i internet priključkom. Kupaonice uz toalet  imaju tuš kabine i umivaonike, a na terasama su stolovi i suncobrani tamo gdje nema prirodne hladovine. Smještajne jedinice su za tri odnosno 5 osoba. Turistička taksa, korištenje klime i interneta uračunato je u cijenu smještaja. Ispred apartmana osiguran je parking za četiri automobila.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Sretan Božić ... Merry Christmas ... Frohe Weinachten 🎄

facebook.com

Slobodni termini od 20.8.2017. Zanima vas? Nazovite nas ili pošaljite poruku.

facebook.com

Planirate na Pag? Možda imamo termin za vas, provjerite!

facebook.com

Još uvijek tražite mjesto za odmor? Imamo još nekoliko slobodnih termina: AP 1 - od 27.07. do 08.08. - od 15.08. do 25.08. AP 2 - od 21.08. nadalje Javite nam se, čekamo vas.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Photos from Apartmani Val's post

Mir, zelenilo i cvrkut ptica......uživancija! Cijena od 40€ za noćenje. Detaljne informacije navedene na stranici Apartmani Val.

Photos from Apartmani Val's post
facebook.com

Quiz