Top Local Places

Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška

Ulica Ljudevita Gaja 24, Nova Gradisska, Croatia
Elementary School

Description

ad

Službena facebook stranica osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

Senzorni hodnik Novost u hodniku gdje se nalaze 1. 2. i 3. razredi. Učitelj Marko Ivanetić i psihologinja Danijela Tomica su na pod zalijepili nekoliko aktivnosti u obliku naljepnica. Osnovna svrha škole je djecu naučiti čitati, pisati i računati, ali želimo i da budu svjesna svojih tijela, da razmišljaju o zdravlju, i fizičkom i psihičkom. Naljepnice su alat za učenike kojima nedostaje fizičke aktivnosti ili su nemirni na nastavi, ali ne kao kazna, nego način da se smire i usredotoče. Dobre se strane ne ogledaju samo u akademskom uspjehu, tjelovježba djeci pomaže da povećaju fizičku spremnost, što podiže samopouzdanje i navikava ih na fizički aktivan život. Naljepnice tj. aktivnosti osim fizičke aktivnosti imaju svrhu pomoći učenicima u rješavanju viška energije, razvoju motorike, zabavan su način učenja brojeva i potiču suradnja među učenicima.

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

Gradskom muzeju u pohode Učenici 6. A i b razreda OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška u pratnji učiteljice hrvatskog jezika Marinele Banovčić posjetili su Gradski muzej u našem gradu. Razlog su dvije krasne izložbe: „To je bilo dosadinje“ i interaktivna izložba o životu i stvaralaštvu zavičajnog pjesnika Grigora Viteza „Kad bi drveće hodalo“. U muzeju su nas dočekale i provele gospođe V. Klikić-Kolić i Jelena Kovre. Saznali smo što je kućar, budžak, kako se za svadbu spremao čajo, a kako mladenka. Svatovi su bili prilika za nastajanje novih stihova tzv. bećarca. Posebno nam se svidjelo vidjeti svjedodžbe Grigora Viteza, zatim pjesme napisane rukom, predmete iz svakodnevnog života. Ostavštinu Grigora Viteza darovala je 2012. njegova kći Olga, a danas je dio pedagoške knjižnice Hrvatskog školskog muzeja. Toplo preporučamo obje izložbe! Marinela Banovčić Fotografije: Marinela Banovčić

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

3. SMOTRA STVARALAŠTVA DJECE I MLADIH U NAŠEM GRADU Ova priredba postaje tradicionalna u našem gradu, a na njoj učenici naših osnovnih i srednjih škola pokazuju svoje talente i uspjehe. Na ovoj su smotri nastupali Nives Dragičević i Noa David Mitrović sa svojim recitacijama. Grad Nova Gradiška također daruje najuspješnije učenike i mentore novčanim darom. Naša Lucija Prpić ove je godine osvojila drugo mjesto na glazbenome natjecanju pa je zavrijedila nagradu. priredba je bila ležerna i pokazala raznolikost i uspješnost rada u našim školama i s našom djecom. priredbi su nazočili gradonačelnik s pomoćnicima te ravnatelji svih škola.

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

Posjetili smo crkvu Istočnoga i Zapadnoga obreda Učenici 1.a i 1.b ove školske godine posjetili su crkvu Istočnoga i Zapadnoga obreda. Iako su mali, odmah su na ulazu uočili razliku u izgledu Bogu posvećenog prostora. Iskoristili smo blizinu i jedne i druge crkve. Na ulazu u crkvu istočnoga obreda dočekao nas je svećenik Ognjen Tendžerić iscrpno nam pokazao prostor za svetu liturgiju i svetište .Svi zajedno ostali smo očarani ljepotom Ikonostasa koji se nalazi na ulazu u svetište. Pomolili smo se i zaputili u crkvu zapadnoga obreda .Na ulazu u crkvu dočekao nas je župni vikar Marko Dušak. Pokazao nam je crkvu i svetište oko oltara. Odgovorio je na sva naša pitanja. Zajedno smo se pomolili i krenuli natrag u školu. Sljedeća dva školska sata imali smo što pričati što smo sve vidjeli i uspoređivali smo razlike. Bilo nam je doista lijepo. Hvala domaćinima na gostoprimstvu! Bog nas sve zajedno blagoslovio kamo god pošli!

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

OSMAŠI U PAKRACU, LIPIKU I OKUČANIMA U utorak 21. svibnja 2019. godine učenici osmog razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja u pratnji razrednika Tihomira Kudre, Veronike Višić, Antonije Jelančić i Ane Tuličić sudjelovali su u Pilot-projektu „Posjet učenika osmih razreda Pakracu, Lipiku i Okučanima“ u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Učenici su se u 8.45 okupili ispred Osnovne škole Ljudevita Gaja i krenuli put Pakraca. Nakon dolaska u Pakrac, učenici su terensku nastavu započeli kod policijske postaje uz nekoliko uvodnih riječi o napadu na policijsku postaju početkom ožujka 1991. i samom početku Domovinskog rata. Potom je uslijedio posjet Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ i predavanje pod nazivom „Domovinski rat napakračkom području“. Organizatori su učenike počastili ukusnim ručkom u kompleksu Kurije Janković te ih podijelili u skupine. Učenici su u pratnji djelatnica Turističke zajednice grada Pakraca imali prilike razgledati Muzej grada Pakraca, Muzej vojne i ratne povijesti i centar grada. Muzej grada Pakraca bavi se očuvanjem kulturne baštine ovoga kraja i dio je Kompleksa vlastelinstva Janković iz 18. st. Ravnateljica Muzeja grada Pakraca Jelena Hihlik kratkom prezentacijom upoznala je učenike s poviješću grada Pakraca nakon koje su imali priliku pogledati eksponate. Zatim, učenici su se mogli samostalno okušati u kovanju banovca - srebrnog povijesnog novca koji je u Pakracu kovan još sredinom 13. stoljeća. Učenici su posjet Pakracu završili razgledavanjem Muzeja vojne i ratne povijesti kroz koji ih je proveo profesor Mario Tušek. Nakon posjeta Pakracu, učenici su autobusom zaputili u selo Kusonje gdje im je u spomen parku,odnosno kod kapelice Male Gospe održano kratko predavanje o pogibiji osamnaestorice pripadnika105. bjelovarske brigade i dvojice policajaca 8. i 9. rujna 1991. te stradanju još tri pripadnika hrvatskE vojske 1993. Na kraju, učenici su posjetili Ergelu Lipik, dom šezdeset predivnih lipicanaca, poslušali izlaganje o Okučanima u Domovinskom ratu i obišli spomen-obilježja braniteljima poginulima u akciji Bljesak. Nakon dana ispunjenog zanimljivim aktivnostima, učenici su se vratili kućama u poslijepodnevnim satima.

OSMAŠI U PAKRACU, LIPIKU I OKUČANIMA

U utorak 21. svibnja 2019. godine učenici osmog razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja u pratnji razrednika Tihomira Kudre, Veronike Višić, Antonije Jelančić i Ane Tuličić sudjelovali su u Pilot-projektu „Posjet učenika osmih razreda Pakracu, Lipiku i Okučanima“ u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Učenici su se u 8.45 okupili ispred Osnovne škole Ljudevita Gaja i krenuli put Pakraca. Nakon dolaska u Pakrac, učenici su terensku nastavu započeli kod policijske postaje uz nekoliko uvodnih riječi o napadu na policijsku postaju početkom ožujka 1991. i samom početku Domovinskog rata. Potom je uslijedio posjet Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ i predavanje pod nazivom „Domovinski rat napakračkom području“.
Organizatori su učenike počastili ukusnim ručkom u kompleksu Kurije Janković te ih podijelili u skupine. Učenici su u pratnji djelatnica Turističke zajednice grada Pakraca imali prilike razgledati Muzej grada Pakraca, Muzej vojne i ratne povijesti i centar grada.
Muzej grada Pakraca bavi se očuvanjem kulturne baštine ovoga kraja i dio je Kompleksa vlastelinstva Janković iz 18. st. Ravnateljica Muzeja grada Pakraca Jelena Hihlik kratkom prezentacijom upoznala je učenike s poviješću grada Pakraca nakon koje su imali priliku pogledati eksponate. Zatim, učenici su se mogli samostalno okušati u kovanju banovca - srebrnog povijesnog novca koji je u Pakracu kovan
još sredinom 13. stoljeća. Učenici su posjet Pakracu završili razgledavanjem Muzeja vojne i ratne povijesti kroz koji ih je proveo profesor Mario Tušek.
Nakon posjeta Pakracu, učenici su autobusom zaputili u selo Kusonje gdje im je u spomen parku,odnosno kod kapelice Male Gospe održano kratko predavanje o pogibiji osamnaestorice pripadnika105. bjelovarske brigade i dvojice policajaca 8. i 9. rujna 1991. te stradanju još tri pripadnika hrvatskE vojske 1993.
Na kraju, učenici su posjetili Ergelu Lipik, dom šezdeset predivnih lipicanaca, poslušali izlaganje o Okučanima u Domovinskom ratu i obišli spomen-obilježja braniteljima poginulima u akciji Bljesak.
Nakon dana ispunjenog zanimljivim aktivnostima, učenici su se vratili kućama u poslijepodnevnim satima.
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

JOŠ JEDNO SPORTSKO DRŽAVNO NATJECANJE Naše starije atletičarke i atletičari (7. i 8. razred) sudjelovali su na Državnome školskom natjecanju atletičara u Splitu sa svojim voditeljima Marinom Holenda i Brankom Šimonjijem. Nismo postigli rezultate za medalju, ukupno smo postigli 10. mjesto, a bila je 21 školska ekipa. Naši učenici i voditelji još jednom su pokazali kako se ponaša i sudjeluje na velikim natjecanjima. Za naše učenike i ovo natjecanje bilo je nezaboravno.

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

Ekipno matematičko natjecanje „ U društvu je lakše“ Dana 17.5.2017. u prostorijama naše škole održano je ekipno matematičko natjecanje učenika 5., 6., 7. i 8. razreda pod nazivom „U društvu je lakše“. Učenici, podijeljeni u četveročlane skupine, rješavajući zadatke različite složenosti, razvijali su suradnju, logičko mišljenje, komunikaciju i ugodno se družili. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 56 učenika. Najbolje 3 ekipe po kategorijama su : 5. i 6. razred: 1. Pinky Peely: 146 bodova Nikola Jolić, 6.b Marko Devčić, 6.b Deni Ćetaj, 5.b 2. 47-OVCI: 134 boda Lovro Pelegrin, 6.a Jakov Petrović, 6.a Nina Radovčić, 5.a Jura Matijašević, 5.b 3. Lavovi: 128 bodova Nikola Jurčević, 6.c Kristijano Greguri, 6.c Antonijo Kusaković, 5.b 7. i 8. razred 1. ALNAVI: 92 boda Lana Ivičić, 8.c Andro Hoborka, 7.c Ivan Ferić, 7.c 2. Pitagorino drvo: 72 boda Vito Dropuljić, 8.b Alen Vujić, 8.b Sebastian Dakić, 7.a Leon Rostohar, 7.a 3. LIMUNI: 64 boda Katarina Jurčević, 8.a Anja Kovačević, 7.d Lena Marija Lazić, 7.d Također su nagrađeni učenici koji su postigli odlične rezultate na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“: Latinović Ana, 3.a Petrić Jan, 3.c Leo Briški, 5.a Tina Narančić, 5.a Ana Meglajec, 8.b

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

NA DRŽAVNOME NATJECANJU U FUTSALU Učenici naše škole Jakov Medvedović, Mateo Stazić, Antonio Valentić, Lovro Dautović, Hrvoje Maćešić, Dorijan Ljubičić, Matko Kovačević, Adriano Ugrešić, Toni Jurišić i Josip Brkljača sa svojim mentorom Brankom Šimonjijem bili su pozvani na Državno natjecanje osnovnih škola u futsalu koje se održavalo u Poreču 28.-30. 5. 2019. I u ženskom i u muškom futsalu prvaci su bili Slavonci. Naši dečki nisu se okitili medaljom, ali su igrali nogomet među najboljima, uživali u druženju s kolegama i kolegicama iz drugih škola. Čestitamo našim nogometašima i njihovome mentoru.

NA DRŽAVNOME NATJECANJU U FUTSALU

Učenici naše škole Jakov Medvedović, Mateo Stazić, Antonio Valentić, Lovro Dautović, Hrvoje Maćešić, Dorijan Ljubičić, Matko Kovačević, Adriano Ugrešić, Toni Jurišić i Josip Brkljača sa svojim mentorom Brankom Šimonjijem bili su pozvani na Državno natjecanje osnovnih škola u futsalu koje se održavalo u Poreču 28.-30. 5. 2019. I u ženskom i u muškom futsalu prvaci su bili Slavonci. Naši dečki nisu se okitili medaljom, ali su igrali nogomet među najboljima, uživali u druženju s kolegama i kolegicama iz drugih škola.
Čestitamo našim nogometašima i njihovome mentoru.
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

1. proljetna biciklijada Biciklistički klub Psunj je organizirao 1. proljetnu biciklijadu u subotu 11. 5 . Na poziv učitelja Franje, koji je član kluba, odazvao se i dio učenika naše škole. Obišli smo Posavskom poučnom cestom okolna sela našeg zavičaja ( Prvču, Visoku Gredu, Savski Bok, Mačkovac, te uz odmor i okrjepu u Dolini, preko Sičica i Ljupine vratili se do grada). Uskoro slijede nove biciklijade, pratite fb stranicu BK „Psunj“, jer svi ste dobrodošli! Franjo Barić

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

Mjesec zaštite od požara Predavanje u 5.a i 5.b povodom Mjeseca zaštite od požara. Želeći upoznati i osvijestiti učenike s važnošću uloge vatrogasaca u životu, učitelj Franjo Barić, vatrogasni časnik i član DVD Nova Gradiška već tradicionalno u mjesecu svibnju učenicima petog do osmog razreda naše škole drži predavanja na satu razrednika. Teme: Crtice iz povijesti DVD-a Nova Gradiška (za 5. razrede) Djelovanje vatrogasaca na području Republike Hrvatske ( za 6. razrede) Vatrogasne intervencije u Europi i svijetu ( za 7. razrede) i Školovanje za zanimanje vatrogasac ( za 8. razrede). Predavanja su uvrštena u kurikul za satove razrednika i u dogovoru za termine s razrednicima navedenih razreda, održati će se predavanja i za ostale razrede.

Mjesec zaštite od požara

Predavanje u 5.a i 5.b povodom Mjeseca zaštite od požara. Želeći upoznati i  osvijestiti učenike s važnošću uloge vatrogasaca u životu, učitelj Franjo Barić, vatrogasni časnik i član DVD Nova Gradiška već tradicionalno u mjesecu svibnju učenicima petog do osmog razreda naše škole drži predavanja na satu razrednika.
Teme: Crtice iz povijesti DVD-a Nova Gradiška (za 5. razrede) Djelovanje vatrogasaca na području Republike Hrvatske ( za 6. razrede) Vatrogasne intervencije u Europi i svijetu ( za 7. razrede) i Školovanje za zanimanje vatrogasac ( za 8. razrede). Predavanja su uvrštena u kurikul za satove razrednika  i u dogovoru za termine s razrednicima navedenih razreda, održati će se predavanja i  za ostale razrede.
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

Majka je imenica koja nema zamjenicu U nedjelju 12. svibnja obilježava se Majčin dan. Majčin dan blagdan je u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Tom prigodom Učenička zadruga „Gajˮ izradila je i pomno oblikovala ukrase, čestitke i razne druge rukotvorine kojima će mnogobrojni obradovati srca svojih majki, a sve se to može pronaći u holu škole. Zahvaljujemo se svim učenicima koji su sudjelovali u radionicama i čije su ruke vrijedno oblikovale poklončiće koje će rado darovati svojim majkama. Ipak je majka imenica koja nema zamjenicu.

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post

Održane „4.Male vatrogasne igre“ Učenici razredne nastave iz obje gradske škole 8.05.2019.obilježili su po četvrti puta Mjesec zaštite od požara. Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška organizirali su „4.Male vatrogasne igre“ na kojima su se susreli učenici od 1.do 4.razreda iz naših gradskih osnovnih škola. Dobrodošlicu ekipama , učiteljima i roditeljima uputio je tajnik DVD-a Nova Gradiška i djelatnik JVP-a Nova Gradiška, Dejan Lekić. Natjecalo se 25 razrednih ekipa: 14 ekipa iz Osnovne škole Mato Lovrak i 11 ekipa iz Osnovne škole Ljudevita Gaja. Svaki odjel predstavljala je ekipa od 8 učenika koji su snage odmjerili u štafetnim igrama. Zadatak je bio pretrčati određenu duljinu staze noseći bocu vode uz preskakanje niskih prepreka. Ekipe su imale brojne i glasne navijače. Podršku Gajevim ekipama dali su i Mali odjeli iz OŠ Ljudevita Gaja. Natjecanje se odvijalo pod budnim okom profesorice Marine Holende, a sve su kontrolirali : članica DVD-a Mirela Kumić, psihologinja Danijela Tomica, vjeroučiteljica Estera Crnjac Krabica i učitelj Marko Ivanetić. Program je vodila učiteljica i vatrogasna časnica Irena Barić. Sve ekipe su uspješno završile zadatak, no najbrži su bili: Kategorija 1.razredi: 1.mjesto: 1.c razred, OŠ Mato Lovrak 2.mjesto: 1.a razred, OŠ Ljudevita Gaja 3.mjesto: 1.b razred, OŠ Ljudevita Gaja Kategorija 2.razredi: 1.mjesto: 2.c, OŠ Ljudevita Gaja 2.mjesto: 2.a, OŠ Mato Lovrak 3.mjesto: 2.a, OŠ Ljudevita Gaja Kategorija 3.razredi: 1.mjesto: 3.a , OŠ Ljudevita Gaja 2.mjesto: 3.a, OŠ Mato Lovrak 3.mjesto: 3.d , OŠ Mato Lovrak Kategorija 4.razredi: 1.mjesto: 4.c , OŠ Mato Lovrak 2.mjesto: 4.d, OŠ Mato Lovrak 3.mjesto: 4.a, OŠ Ljudevita Gaja Najuspješnije ekipe dobile su diplome koje je uručio učitelj i vatrogasni časnik Franjo Barić. Čestitamo najuspješnijima, a pohvale svim ekipama za fer borbu i publici za pravo sportsko navijanje ! Tekst: Irena i Franjo Barić, učitelji Foto: Ivana Šokić, učiteljica

Photos from Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška's post
facebook.com

Quiz