Top Local Places

Umjetnička škola Matka Brajše Rašana

A. Negrija 11, Labin, Croatia
School

Description

ad

Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana pri Pučkom otvorenom učilištu Labin+ Područni odjel PotpićanWeb:http://www.ogs-mbrasan-labin.skole.hr/Twitter:https://twitter.com/ogs_mbrasan Taeaching how to be a shiny happy person with an instrument surrounded by music and self-esteem

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

U Opatiji su se od 10.1. do 12.1.2018. održali majstorski tečajevi za stručno usavršavanje učitelja i učenika u sklopu Centra izvrsnosti, u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naši učenici Adrian Vio, Karlo Strel i Veronika Pervan te profesori klavira Filip Leko, Davide Circota, Kristina Puh Leko i Hrvoje Puškarić sudjelovali su na klavirskim predavanjima koje je vodio renomirani svjetski profesor Konstantin Bogino. Na predavanjima iz harmonike, koje je vodio Aleksandar Selivanov iz Rusije, sudjelovali su Vanessa Ferfolja i njen profesor Tomislav Novak. A na seminaru iz flaute kojega je vodila profesorica Renata Penezić sudjelovala je naša profesorica flaute Sara Kalčić. Za naše učenike ovo je bilo jedno ugodno i korisno iskustvo.

facebook.com

Manjinski mozaik HRT-a emitirao je dvodijelnu priču o učiteljici Sabrini Stemberga Vidak.

facebook.com

Manjinski mozaik HRT-a emitirao je dvodijelnu priču o učiteljici Sabrini Stemberga Vidak.

facebook.com

facebook.com

Svake godine uoči božićnih blagdana mladi pjevači, svirači i plesači iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana svojim sugrađanima priređuju dvije prekrasne priredbe – tradicionalni božićni koncert i plesnu predstavu. Ovom prilikom one su spojene u jednu veličanstvenu cjelinu, u kojoj se posjetiteljima u čak osam točaka predstavio Odjel suvremenog plesa, a potom i solisti na svojim instrumentima te različiti komorni sastavi. I tako je u četvrtak, 21. prosinca, cijela dvorana labinskoga kina uronila u božićnu čaroliju svakojakih pokreta, oblika i zvukovnih boja, koji su se rađali cijelo prvo polugodište, ne bi li se predstavili u svome čarobnom sjaju. Svojim razigranim pokretima predstavu su otvorile polaznice plesne igraonice Matične škole i Područnog odjela Lovran, udružene u koreografiju prikladnog naziva Prijateljice, a pregršt lepršavih pokreta potom se nastavio i u ostalim plesnim koreografijama, sve pod budnim okom iskusnih plesnih pedagoga Sanele Janković Marušić i Vitalija Kloka, uz suradnju s nadahnutim pijanistom Hrvojem Puškarićem. Božićni glazbeni ugođaj, koji je prevladao cijelom dvoranom, nastavio se i u drugome dijelu kada su nastupili mladi glazbenici, od onih koji su tek krenuli u svijet glazbe, do onih s višegodišnjim iskustvom. Uz prigodne skladbe kao što su nezaobilazna Gruberova Tiha noć te Carol of the bells i Bijeli Božić, svojevrsnu su ravnotežu glazbenoga sadržaja činile i izvedbe skladbi koje su se kroz stoljeća isprofilirale kao kanoni klasične glazbene literature. Ovdje svakako valja spomenuti Vivaldijevu Zimu, Bachove menuete i Beethovenovu Odu radosti. Osim toga, bilo je zanimljivo poslušati i komorne kombinacije istih instrumenata, kao što su klavirski duo, kvartet flauta i trio violina, kao i ansambl udaraljki te ansambl puhača, a riječ je o oblicima muziciranja u kojima učenici doživljavaju svu ljepotu druženja uz glazbu. Valja također istaknuti sjajnu organizacijsku dosjetku: kako bi se nakon plesnoga dijela što neprimjetnije pripremila pozornica za glazbeni dio programa, kino dvorana nakratko je vratila svoju izvornu namjenu. Naime, prisutna publika imala je prilike pogledati kratki dokumentarni film u režiji Marijana Atanaskovića, koji je vrlo živopisno prikazao radni izlet u Poljsku, kamo su krajem studenog ove godine u pratnji učitelja otputovali članovi velikog orkestra Škole. Riječ je o lijepoj suradnji s Glazbenom školom Mieczysława Karłowicza iz Katowica, koja će se, vjerujemo, nastaviti i u budućnosti. Izvedbom spleta iz repertoara najljepših božićnih pjesama, ovu čarobnu glazbenu večer zaključili su pjevački zbor i veliki orkestar pod ravnanjem Diane Macan, te tako uz prigodne riječi ravnateljice Melite Lasek Satterwhite na prekrasan način uputili poruke mira i ljubavi uz najljepše želje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Nikola Lovrinić

facebook.com

U tijeku tonska proba za večerašnji nastup. Kino Labin u 19h. Čekamo vas.... 😊

facebook.com

Nastup vokalne skupine i eMBeR banda PO Buzet na Božićno-novogodišnjoj priredbi OŠ "Vazmoslav Gržalja" Buzet

facebook.com

Božićna glazbeno-plesna predstava Za učitelja nema ništa ljepšeg, nego kada se nakon puno truda i rada s učenikom, uz suze i smijeh, znanje i strpljenje u neograničenim količinama, iza zavjese pokušaja i pogrešaka, pod reflektorima iskrica u očima, odjednom pojavi nova skladba, koreografija, neko novo naučeno gradivo iz beskonačno velike riznice znanja. Dio iz te riznice, interpretirat će, svaki na svoj osebujan način, učenici naše škole, na zadnjem koncertu prije zimskih praznika u kinu Labin, na Božićnoj glazbeno-plesnoj predstavi u četvrtak, 21. prosinca s početkom u 19,00 sati. Dođite, veselimo se vašem dolasku!

facebook.com

U Maloj koncertnoj dvorani naše škole, večeras, 20. prosinca održan je Koncert puhača na kojem su nastupili učenici Matične škole i Područnog odjela u Lovranu. Pred roditeljima i učiteljima, mladi su glazbenici s ponosom interpretirali dio skladbi koje su naučili tijekom I. polugodišta. Učenike su na klaviru pratili korepetitori Jadranka Celić Bernaz i Davide Circota, a program su pripremili učitelji Sara Kalčić, Aldo Foško i Tonči Trinajstić.

facebook.com

Večeras se u prepunoj dvorani kina "Sloboda" u Lovranu održao Božićni koncert Područnog odjela Lovran. Koncert je otvorio ansambl puhača prigodnom "White Christmas" pod vodstvom učitelja Tončija Trinajstića. Nakon pozdravnih i uvodnih riječi koje je publici uputila učiteljica Kristina Puh Leko, na pozornicu su se popeli polaznici glazbene igraonice te svih nasmijali i zabavili izvedbom poznate pjesme "Moja mala djevojčica". Zanimljivim koreografijama učiteljice Sanele Janković Marušić i Vitalija Kloka predstavile su se učenice plesne igraonice te prvog i drugog razreda suvremenog plesa. Svoje umijeće i virtuozitet kroz solo točke pokazali su gitaristi Filip Korić, Mia Leko i Luko Pavičević, klaviristi Chiara Gismondi, Tonka Frolja i Adrian Vio, Laura Ferlan na harmonici, Katja Prodić na flauti, violinistice Alma Gračan i Veronika Benzia te Tonko Pavičević i Diana Marković na klarinetu uz klavirsku pratnju učitelja Hrvoja Puškarića. Prije samog kraja prisutnima se obratila ravnateljica Melita Lasek Satterwhite. Vesela i zagrijana atmosfera u kinu "Sloboda" završila je prigodnom "Svim na zemlji" u izvedbi komornog orkestara pod dirigentskom palicom Tončija Trinajstića. Točke za večerašnji koncert pripremili su učitelji: Aldo Foško, Robert Mikuljan, Sanela Marušić Janković, Vitalij Klok, Kristina Kalokira, Antonio Ivan Šangulin, Olga Knapić, Bruno Mičetić, Kristina Puh Leko, Damjan Grbac, Damir Dekanić, Sara Kalčić, Tonči Trinajstić, Mihalj Ivković i Filip Leko.

facebook.com

“Svim na zemlji mir, veselje...” - žele učenici PO Lovran! 🌺

facebook.com

Pozivamo vas na Koncert puhača u srijedu, 20. prosinca 2017. u Maloj koncertnoj dvorani s početkom u 19,00 sati.

facebook.com

Quiz