Top Local Places

DND Gospić

Miroslava Kraljevića 15, Gospicka, Croatia
Non-Profit Organization
advertisement

Description

ad

Udruga Društvo ''Naša djeca'' grada Gospića         Društvo ''Naša djeca'' je oblik slobodnog udruživanja građana radi promicanja vođenja zajedničkih akcija i aktivnosti za dobrobit djece u Republici Hrvatskoj. To je organizacija roditelja i prijatelja djece, koji dobrovoljno rade s djecom i za djecu.

   Organizacija Društva ''Naša djeca'' osnovana je još 1950. godine i uvijek je bila usmjerena na pomoć djetetu, poduzimala aktivnosti za dobrobit djece i stalno osuvremenjivala programe svoga djelovanja.

   Organizacija je dobrovoljna, samostalna, nestranačka, nepolitička, društvena, edukacijska, humanitarna, neprofitna i demokratska, a ciljevi su pružanje pomoći djeci i roditeljima u razvoju i odgoju, pokretanje akcija za ostvarivanje prava djeteta u društvu, poticanje i vođenje slobodno odabranih aktivnosti djece te pomoć u oblikovanju demokratskog ponašanja i humanističkog djelovanja djece. Na njih utječe sve što ih okružuje, što vide i čuju, negativni i pozitivni utjecaji stoga je potreban organiziran napor odraslih u povezivanju sadržaja koji utječu na dijete.

   U stvaranju takvog odnosa odraslih prema djeci istaknuto mjesto, konkretnu ulogu, prava i odgovornost ima svako Društvo ''Naša djeca'' – pa će taj zadatak imati i Društvo ''Naša djeca'' grada Gospića!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Dragi naši, na ovogodišnjem sajmu, zahvaljujući Vašim donacijama, sakupljeno je 2.962,15 kn za daljnji rad naše udruge. Također, ovih dana pristigla nam je još jedna lijepa vijest o donaciji od 2.500,00 kn Erste banke. Iskreno se i od sveg srca zahvaljujemo svima vama koji ste donirali i na taj način dali svoj doprinos u organizaciji daljnjih aktivnosti za djecu u našem gradu. Zahvaljujemo se gospođi Martini iz Erste banke na pomoći. Svega ovoga ne bi bilo bez naših volontera, koji su više od mjesec dana izrađivali prekrasne ukrase, a potom se smrzavali u kućicama, kako bi za te iste ukrase sakupili koju kunu donacija! Zato hvala: Ani M., Ani N., Ani I., Anu L., Ani Š., Dragani, Tajani, Tamari D., Tamari L., Petri B., Ivi i Karlu, Vedrani, Snježani, Tei, Katarini Brkljačić, Katarini Borovac, Andrei, Jeleni, Martini, Heleni, Vlatki, Maji, Ami, Ruži i Lauri, Mili i svima ostalima koje sam možda zaboravila spomenuti! Uvijek napominjemo da zahvaljujuci donacijama opstajemo i radimo dalje. Budite sigurni da ćemo svaku kunu korisno utrošiti! Veliko hvala i bravo za sve nas!!!

facebook.com

Još danas i sutra nas možete posjetiti u parku Kolakovac i donirati za daljnji rad naše udruge, a kući ponijeti jedan od ručno rađenih ukrasa! Čekamo vaaas!!!

facebook.com

DND vas čeka u parku Kolakovac!!!! Dođite, razgledajte, donirajte! ~Advent u Gospiću~ 🎄🎅

DND vas čeka u parku Kolakovac!!!! Dođite, razgledajte, donirajte! ~Advent u Gospiću~ 🎄🎅
facebook.com

Obavezno posjetite štand Društva "Naša djeca" na Adventu u Gospiću | Lika express

Zahvljujući Vama mi i postojimo! Podržite rad naše udruge, posjetite naš štand, odaberite neki od unikatnih ukrasa koje su za vas izradili naši volonteri i djeca, donirajte koliko možete i na taj način pomažete daljnjem radu udruge u organizaciji raznih aktivnosti za djecu u našem gradu!!!

facebook.com

Dragi moji članovi, ne zaboravite na današnju Skupštinu Udruge u 18 sati u zbornici OŠ dr. Jure Turića. Vidimo seee

facebook.com

Sveti Nikola darivao je male pacijente Dječjeg odjela Opće bolnice Gospić

facebook.com

Sveti Nikola na Dječjem odjelu gospićke bolnice | Lika express

facebook.com

Sv. Nikola na Dječjem odjelu :)

Povodom najljepšeg dječjeg blagdana Svetog Nikole, i ove se godine sastalo već poznato društvo; OŠ dr. Ante Starčevića, Klanac Pazarišta, Zajednica žena "Katarina Zrinski" i DND grada Gospića, te krenulo u pohode na Dječji odjel OB Gospić. Djeca i vrijedne učiteljice okitile su odjel i odjenule mu zimsko ruho, a pripremili su i prekrasnu priredbicu za naše malene pacijente. Ostali su stigli s poklonima koji će uljepšati boravak djece na odjelu. DND Gospić pripremio je slatkiše za djecu koja su nastupala, a punu košaru voća poklonili smo odjelu. Naši su nas domaćini kao i uvijek srdačno dočekali i ugostili. Hvala svima, a svoj dječici, ma gdje se nalazila želimo prvenstveno puno zdravlja, a onda i pokoji poklon, koji je, vjerujemo, Nikola već odavno pripremio! ;)

Sv. Nikola na Dječjem odjelu :)
facebook.com

Timeline Photos

Dragi naši volonteri, od srca Vam čestitamo naš dan!!! Hvala za svu ljubav, poklonjeno vrijeme i dobru volju!!!

Timeline Photos
facebook.com

DAN KONVENCIJE UN-a O PRAVIMA DJETETA 2016.

Konvencija UN-a o pravima djeteta naš je najvažniji dokument i nit vodilja kroz rad DND-a Gospić. Kroz sve naše aktivnosti i radionice pokušavamo što više osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti ove teme, osvijestiti ih da više pažnje posvećuju djeci, njihovim pravima, te ih uključuju u važna pitanja bitna za grad u kojem živimo. Djeca su nam na prvom mjestu, kako često svi znamo reći, ali isto tako jako puno puta na njih zaboravimo, odnosno prednost dajemo drugima, ne toliko bitnim stvarima. A trebali bi biti svjesni da su djeca naša budućnost i da trebamo više ulagati u njih, jer i oni će sami jednoga dana postati odrasli i donositi odluke, nadamo se, bolje nego što ih mi ponekad donosimo. Ponosni smo što naš grad nosi titulu grada prijatelja djece, mnogo toga dobroga već imamo, ali apeliramo na Grad Gospić da se zajedno još više potrudimo, jer naša djeca to zaslužuju! Dan Konvencije UN-a obilježava se 20. studenog, obzirom da je ove godine to bila nedjelja, DND Gospić obilježio je u ponedjeljak 21. studenog. Naše članice Tamara i Katarina bile su gošće u 4. razredima OŠ dr. Jure Turića u Gospiću, gdje su djecu upoznale sa Konvencijom, njihovim pravima i porazgovarale o tome koliko se njihova prava zaista poštuju i jesu li uopće znali koja sve prava imaju. Razgovarali su i o tome kako neka djeca postaju vojnici i sudjeluju u ratovima, što je moramo priznati mnoge od njih iznenadilo. Zaključili smo da sva djeca, bez obzira gdje i u kojim uvjetima odrastaju imaju svoja prava zajamčena ovom Konvencijom. Za kraj, cure su sa sobom ponijele našu čarobnu škrinjicu koj je u sebi čuvala slatkiše sa porukama o pravima djece. Hvala učiteljicama, ravnatelju i djeci na sudjelovanju.

DAN KONVENCIJE UN-a O PRAVIMA DJETETA 2016.
facebook.com

Timeline Photos

Veliko hvala našim dragim "Pčelicama" na ovakvome priznanju! Iznimna nam je čast i zadovoljstvo surađivati sa vama na dobrobit sve djece u našem gradu!!! Sve su to na kraju krajeva naša djeca ❤

Timeline Photos
facebook.com

Photos from DND Gospić's post

I ovaj tjedan smo bili vrijedni!!! ;)

Photos from DND Gospić's post
facebook.com

Recommended Before and After transformation