Top Local Places

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Vladimira Nazora 34, Cakovec, Croatia
High School

Description

ad

Službena Facebook stranica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec prepoznatljiva je i ugledna obrazovna ustanova koja u programima opće, prirodoslovno-matematičke i jezične gimnazije daje čvrstu i kvalitetnu podlogu za nastavak školovanja na akademskoj razini. Bogati sadržaji izvannastavnih aktivnosti, suradničko ozračje i brojni, privlačni projekti mame učenike da slobodno vrijeme konstruktivno provode u školi, otkrivajući i razvijajući vlastite talente. Težimo izvrsnosti i ostvarenju osobnih potencijala što rezultira uspjesima učenika i nastavnika na olimpijadama, natjecanjima i državnoj maturi.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Slažemo se, proletjelo je! Sretan početak drugog polugodišta svima! 👍🏻

facebook.com

Sve najljepše u novoj 2018. godini žele vam učenici i zaposlenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec! 🎉🐷🍀

facebook.com

Učenici 1. d razreda došli su na ideju u ovo hladno, blagdansko vrijeme prikupiti zimsku odjeću i jakne te ih odnijeti u Crveni križ Čakovec. Bravo za naše prvašiće! Pozivamo sve da dijele dobrotu tijekom blagdana i pomognu onima kojima je potrebno!

facebook.com

Svim učenicima, profesorima i prijateljima Gimnazije želimo sretan Božić!

facebook.com

Završio je 18. Sajam dobrote! Veselili smo se, ali i mnogo radili i trudili se kako bi ovogodišnje izdanje Sajma bilo još raskošnije i sadržajnije. Rezultati su vidljivi u rekordnom iznosu koji smo prikupili, namijenjenom Udruzi za sindrom Down te gimnazijskom fondu "Prijatelj prijatelju". Međimurska županija dodijelila je nagrade najvolonterima, a bilo je pjesme, kviza, druženja, kolača, ukrasa i koječega kreativnog i zanimljivog. Blagdani uistinu mogu početi! Bravo za Vijeće učenika koje potpisuje organizaciju i za sve koji su sudjelovali!

facebook.com

Netom prije Sajma dobrote i početka božićnih blagdana, Gimnazija s ponosom slavi! Povodom 55. obljetnice osnutka naše škole predstavljena je digitalna monografija za čiji su nastanak zaslužni profesori Robert Siladi i Miroslav Gakić. Ulomci koje smo imali prilike vidjeti impresivni su! Želimo našoj dragoj školi još puno uspješnih godina, ambicioznih učenika i motiviranih profesora! Živjela!

facebook.com

Glazbena poslastica u Gimnaziji! Nije koncert, već predavanje muzikologinje Marijane Pintar o glazbenim vezama Austrije i Hrvatske koje je održano u suradnji s Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb. Osim što smo uživali u predavanju, saznali smo da je autorica teksta austrijske himne Paula von Preradović, pjesnikinja i unuka hrvatskog pjesnika Petra Preradovića. Zanimljivo, zar ne?

facebook.com

Proteklog su vikenda naši DSD-ovci dobili priliku družiti se s ostalim germanoljupcima. U pratnji profesora Heinza Michaela Sönnerta i Nikole Lepena, petnaestak naših učenika, polaznika Nastave za njemačku jezičnu diplomu - Deutsches Sprachdiplom, na Sljemenu je provelo dva i pol prekrasna dana sa svojim vršnjacima, družeći se uz radionice iz njemačkog, šireći vokabular i horizonte. Sehr gut!

facebook.com

Nova razglednica iz Zagreba! Učenici 1. d razreda u pratnji profesorice Karmen Farkaš u Umjetničkom su paviljonu pogledali izložbu "Strast stvaranja - remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght", a učenici 3. e u pratnji profesorice Zdravke Skok posjetili su multimedijsku izložbu "Nikola Tesla - Mind from the Future" u Meštrovićevu paviljonu. Nakon izložbi uživali su u čarima adventa u glavnom gradu, šetali Zrinjevcem, klizali, a imali su i priliku biti dio pripreme za humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina "Želim život". Prekrasno poslijepodne!

facebook.com

Svake godine vrijedni gimnazijalci organiziraju humanitarnu akciju pod nazivom Sajam dobrote. Ove godine obilježavamo 18. Sajam dobrote koji će se održati u petak, 22. prosinca 2017. od 9 do 12 sati u prostorima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Svi ste pozvani na prodajnu izložbu radova koje su učenici sami izradili (od nakita do kolača). Sigurni smo da ćete uživati i u našem programu: kvizu "Volim Gimnaziju" u kojemu sudjeluju naši učenici, ali i profesori kao kapetani ekipa. Prikupljena sredstva namjenjuju se Udruzi za sindrom Down te gimnazijskom fondu "Prijatelj prijatelju". Veselimo se vašem dolasku!

facebook.com

Gimnazija se smije, i to za dobru stvar! U sklopu ovogodišnjeg Sajma dobrote u našoj je školi održana Večer smijeha, a na nastupu Vlatka Štampara i Gorana Vugrinca Goca mogli ste saznati čemu služi bolero, a čemu potkošulja, koja pitanja ne postavljati majci s deset godina te zašto ljudi uopće upisuju gimnaziju. Osim što smo se nasmijali do suza, dobili smo i velik kompliment o znanju iz fizike. Hvala!

facebook.com

Lajkamo! ;)

facebook.com

Quiz

U OKOLINI Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec