Top Local Places

Grad Bjelovar

Trg Eugena Kvaternika 2, Bjelovar, Croatia
Public Service

Description

ad

Službena Facebook stranica Grada Bjelovara Službena Facebook stranica Grada Bjelovara

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

/OBNOVLJENE ATLETSKA STAZA SOKOLANA I CESTA U GUDOVCU/ Grad Bjelovar u ovoj je godini u plan aktivnosti uvrstio više od 50 radova i projekata, procijenjene vrijednosti oko 70 milijuna kuna. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak sa suradnicima danas je obišao saniranu atletsku stazu Sokolana, površine 582 m2. Projekt je vrijedan 237.620,94 kuna, od kojih je Hrvatski olimpijski odbor sufinancirao 70.000,00 kuna, a ostatak od 167.620,94 kuna Grad Bjelovar, putem Športske zajednice Grada Bjelovara. Promijenjen je stari sloj tartan staze i postavljene su nove daske za skok u dalj i troskok te će Atletski klub Bjelovar i nekoliko škola imati puno bolje uvjete za treninge. Nakon atletske staze danas su predstavnici Grada obišli i nedavno završenu cestu pokraj Bjelovarskog sajma, točnije, uz tvrtku Troha dil do Bjelovarskog sajma. Duljina ceste je 380 metara, a vrijednost radova 200.000,00 kuna. U naredna dva tjedna, gradonačelnik Hrebak planira obići većinu od planiranih 50 radova ili projekata koji su završeni ili su radovi u tijeku.

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

/OBAVIJEST/ Predstava Teatra Gavran „Sve o muškarcima“ održat će se u nedjelju, 1. rujna 2019. godine u 20 sati u Domu kulture, dok je druga predstava Željka Vukmirice "Povijest moje gluposti", otkazana. Pogledajte program događanja na kraju Bjelovarskog kulturnog ljeta.

/OBAVIJEST/

Predstava Teatra Gavran „Sve o muškarcima“ održat će se u nedjelju, 1. rujna 2019. godine u 20 sati u Domu kulture, dok je druga predstava Željka Vukmirice "Povijest moje gluposti", otkazana. Pogledajte program događanja na kraju Bjelovarskog kulturnog ljeta.
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

/ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "DJETINJSTVO BEZ GLADI"/ Grad Bjelovar proveo je projekt „Djetinjstvo bez gladi“ u partnerstvu s pet bjelovarskih osnovnih škola kojima je osnivač. Riječ je o projektu kojemu je cilj osigurati besplatan školski obrok za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Provodio se u protekloj školskoj godini u okviru programa „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Sukladno tomu, na konferenciji za novinare predstavljeni su završni rezultati Djetinjstva bez gladi, o čemu su javnost izvijestili zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, voditeljica projekta Andrea Posarić te ravnatelji bjelovarskih osnovnih škola. Samo u prošloj školskoj godini, 2018./2019., u projekt je uključeno 917 djece. Cijena školskog obroka iznosila je 6 kuna, pri čemu je Fond financirao 5,47 kuna po obroku, dok je razliku od 0,53 lipe osigurao Grad Bjelovar. Tako je u protekloj školskoj godini podijeljeno 148.565 besplatnih obroka, a njihov trošak iznosio je 812.650,55 kuna. Za provedbu projekta „Djetinjstvo bez gladi“ ukupno je utrošeno 853.283,08 kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. U posljednje tri godine iz Fonda je osigurano 1.842.491,43 kuna za 316.490 besplatnih školskih obroka za 1929 djece u riziku od siromaštva koja su polaznici obveznog školskog programa.

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

Boho park, u kojemu se odvija većina programa u sklopu Bjelovarskoga kulturnog ljeta, i ove godine oduševljava Bjelovarčane. Tijekom dva mjeseca na tom dijelu našega parka građani su uživali u raznolikom programu, a sinoć je završilo i drugo izdanje Filmodrom - ljetnog kina koje je, uz podršku Grada Bjelovara, organizirala Udruga DOKUart. Prikazano je deset filmova i to šest igranih te četiri dokumentarna, a na projekcijama je prisustvovalo oko 800 gledatelja. Hvala svima koji su dolazili i koji će i dalje dolaziti u Boho park do 1. rujna do kada je on i otvoren. Repertoar do kraja možete provjeriti ovdje. Na njemu je još jedan dokumentarni film i to već sutra, 23. kolovoza, pod nazivom "Posvećenost bluesu". Nakon toga, zabavite se uz koncert blues grupe Sunnysiders. Izvrsnu jučerašnju atmosferu zadnje ovogodišnje projekcije u sklopu Filmodroma-ljetnoga kina, pogledajte u galeriji. Vidimo se u Boho parku! 😎📽☀️🎤🎼⛱ Fotografije: Željko Smešnjak #gradbjelovar #bjelovarskokulturnoljeto #filmodromljetnokino #bohopark #zabavanaotvorenom #kultura #ljeto #gradzaboljiživot

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Bjelovarsko kulturno ljeto traje do 1. rujna. Dođite i uživajte!

Bjelovarsko kulturno ljeto traje do 1. rujna. Dođite i uživajte!
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

/BJELOVARSKE SPARTE DRUGE/ Sparte osvojile drugo mjesto na 6. maratonu lađarica na Neretvi. Dočekajmo ih u Bjelovaru u nedjelju, 11. kolovoza 2019. u 22 sata u središnjem gradskom parku - paviljon. Vidimo se!

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Program Bjelovarskog kulturnog ljeta od 15. do 22. kolovoza. Nadamo se lijepom vremenu!

Program Bjelovarskog kulturnog ljeta od 15. do 22. kolovoza. Nadamo se lijepom vremenu!
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

/ODANA POČAST POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA NA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI TE DAN HRVATSKIH BRANITELJA/ Danas su roditelji i djeca poginulih branitelja, branitelji, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Ureda državne uprave, policije, vojske te zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec, položili zajednički vijenac kod spomenika u središnjem bjelovarskom gradskom parku u spomen na sve poginule branitelje. Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

ISPRAĆAJ BICIKLISTA – ZAJEDNO PUTOVIMA ISTINE/ U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja jutros su biciklisti krenuli iz Bjelovara na biciklistički maraton pod nazivom „Zajedno putevima istine“ kojeg organizira udruga HVIDR-a Bjelovar. Ispratili su ih članovi obitelji, prijatelji, suborci te, u ime Grada Bjelovara, zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec. Petnaesta je to godina zaredom gdje članovi udruge i simpatizeri obilaze značajna mjesta Domovinskog rata, u spomen na poginule hrvatske branitelje. Ove godine biciklisti maratona će zajedno sa suborcima i obiteljima odati počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u mjestu Krivi Put. Ruta kojom biciklisti prolaze je Bjelovar, Ivanić Grad, Karlovac, Josipdol, Brinje, Krivi Put, Krasno Polje, Plitvice, Slunj, Glina, Petrinja, Popovača, Čazma Bjelovar.

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

/U TIJEKU RADOVI U TROJSTVENOM MARKOVCU/ Početkom srpnja počeli su radovi na izgradnji kolektora odvodnje u Trojstvenom Markovcu. Predviđene su četiri etape, a u tijeku je prva u Ulici Ivana Pernara i Ferde Gassmana. Radovi na toj dionici vrijedni su 1.350.233,36 kuna, a investitor su Vodne usluge d.o.o. i Hrvatske vode. Iz nacionalog Programa zaštite voda Hrvatske vode trenutačno izdvajaju 950.000 kuna za projekt. Rok za završetak prve etape je 90 dana od početka radova. Ulicu Ivana Pernara danas je obišao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima u pratnji saborskog zastupnika Branka Hrga i zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića, koji su pridonijeli ostvarenju projekta, te predstavnika Vodnih usluga, Hidroregulacije i Mjesnog odbora Trojstveni Markovac. Radovi u sve četiri etape, stajat će 6.571.737,15 kuna, a obuhvatit će još i Trojstvenu ulicu, Ulicu Katarine Kotromanić-Kosače, Franje Klvanje, Grgura Karlovčana, Eugena Kolonića, Ulicu Put žrtvama u Lugu te Ulicu Karla Svobode.

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

/MALI ZNANSTVENI SAJAM/ Prošlu nedjelju u našem je gradu počela Ljetna tvornica znanosti u kojoj osnovnoškolci mogu naučiti nešto novo i pritom se dobro zabaviti. U šest dana cilj je putem različitih, zanimljivih radionica, približiti znanost, a koliko je to bilo uspješno Bjelovarčani će imati prilike vidjeti na Malom znanstvenom sajmu. Sajam će se održati u subotu, 27. srpnja, s početkom u 10 sati u samom središtu grada, na bjelovarskom korzu, pokraj fontane. Ljetnu tvornicu znanosti, u sklopu koje se Sajam i održava, organiziraju Tehnološki park Bjelovar i udruga Ljetna tvornica znanosti. Pogledajte kako izgledaju radionice koje pohađa 20-ak osnovnoškolaca te im se pridružite u subotu uz njihove male znanstvene projekte. Čekamo vas! 👀👩‍🔬🔭🧪✂️📖🔝🕵️‍♂️🙂 #gradbjelovar #ljetnatvornicaznanosti #tehnološkiparkbjelovar #maliznanstvenisajam #ljetougradu #znanost #znanostizabava #gradzaboljiživot #zajednozaboljibjelovar

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Photos from Grad Bjelovar's post

Srpanj je već pri kraju. Dugi, topli, ljetni dani još brže prolaze uz opuštajući kulturni program u središtu našega grada. U Boho parku gotovo svakoga dana možete uživati u različitim događanjima. U tijeku je Tjedan filma i projekcije koje svaku večer u 21 sat osigurava Kulturni i multimedijski centar Bjelovar. Uz sve to, donosimo vam i program za kolovoz koji je praktički pred vratima. Pogledajte, dođite, uživajte u Bjelovarskom kulturnom ljetu! 🙂⛱☀️🎼🎥😎 #gradbjelovar #bjelovarskokulturnoljeto #bohopark #kultura #zabava #ljeto #uživanje #gradzaboljiživot

Photos from Grad Bjelovar's post
facebook.com

Quiz

U OKOLINI Grad Bjelovar