Top Local Places

Autoškola Autoklub Bjelovar

Trumbičeva 4, Bjelovar, Croatia
School

Description

ad

Najstrija i najkvalitetnija autoškola u Gradu bjelovaru

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Timeline Photos

Pozdrav svima Novi tečaj počinje 03.10.2015

Timeline Photos
facebook.com

Početak nove grupe za osposobljavanje vozača

Početak nove grupe za osposobljavanje vozača
facebook.com

Ne znam je li to zbog osjećaja odgovornosti prema obitelji koju vozim ili mi se naprosto zbog monotonije putovanja glavom vrzmaju svakojake, pa i iracionalne misli, no posve sam siguran da ću vozeći autocestom barem jednom pomisliti - što ako mi baš sad pukne guma? znam li kako ću reagirati? odgovor je taj koji me uvijek najviše plaši. U stvari, ne znam. Čitao sam o tome, pogledao koji video na internetu, no u gotovo 20 godina vozačkog staža i podosta prijeđenih kilometara ja ustvari ne znam bih li reagirao prisebno, instinktivno ili napravio nešto treće. mislim da neću pogriješiti ako kažem da je otkazivanje bilo kojeg sustava ili dijela od vitalnog značenja za sigurnost vožnje jedan od najvećih strahova većine vozača. Često on nije sasvim racionalan jer nam dokazano veća opasnost prijeti od postupaka nas samih i drugih sudionika u prometu, no strah od nepoznatog, situacije kojom ne znamo kako ovladati, često prevlada. baš onaj strah koji izostane kod mladih, neiskusnih, ali i alkoholiziranih vozača. Činjenica jest da su svi ti dijelovi, a posebno gume ili na primjer kočnice, konstruirani s velikom sigurnosnom rezervom i da je mala vjerojatnost da ćete tijekom svojeg vozačkog staža iskusiti kako je naći se u jednoj takvoj situaciji, no treba biti racionalan i učiniti sve da nešto takvo spriječimo, a nije zgorega ni pročitati nekoliko savjeta. Prije svega, važno je redovito održavati automobil. Uredno ispunjena servisna knjižica samo po sebi nije dovoljan uvjet za izbjegavanje svih problema i kvarova, no nužan svakako jest. servisni intervali su danas sve dulji, ponekad i predugački dajući nam lažan osjećaj sigurnosti i vjeru da se u tih godinu, dvije ništa ne može ili ne smije dogoditi. Pogrešno. trošenje i kvarovi su sastavni dio uporabe automobila i ne događaju se, nasreću, baš uvijek iznenada. s automobilom je potrebno živjeti, osluškivati ga, ne zanemarivati zvukove ili promjene u ponašanju tijekom vožnje jer otkaz dijela je trenutak, finale kojemu prethode mjeseci, možda i godine procesa kojih postanemo svjesni tek kasnije. Čak i ako nam se dogodi nešto takvo šansa da o tome pričamo kao o neugodnoj epizodi bez ozbiljnih posljedica eksponencijalno raste sa smanjenjem brzine. Prilagođena brzina i pribranost su ključni.

facebook.com

Svjetla na automobilima – koja Su najbolja? Rasvjeta na cesti je iznimno važna, ali, ako imate mogućnosti, još je važnije uložiti u dobra svjetla na automobilu. Razlike su velike, a pročitajte što se nudi. Halogena svjetla Halogena žarulja ima volframovu žarnu nit kao i obična žarulja, no plinu za punjenje su dodani halogeni elemeni kao što su jod i brom. Zahvaljujući njima pare volframa se ne talože na stakleni balon već se vraćaju na žarnu nit što žarulji osigurava transparentnost i duži životni vijek. Halogene žarulje nisu prvaci po učinkovitosti, pa osim svjetosti generiraju i velike količine otpadne topline. Osjetljive su na kontaminaciju staklene površine pri čemu može doći do lokalnog pregrijavanja što skraćuje njihov vijek. Jeftine su, lako ih je zamijeniti i dolaze u različitim dimenzijama. To su aduti zbog kojih i dalje nalaze najširu primjenu u automobilskoj industriji. HID (ksenonska) svjetla U serijskoj proizvodnji automobila prvi ih je upotrijebio BMW na seriji 7 80-ih godina prošlog stoljeća. Iako ih zovemo ksenonske ove žarulje koriste intertni plin ksenon samo u početnoj fazi rada. Tada električna energija ionizira plin i omogućuje lakši prijenos električne energije između elektroda te formiranje električnog luka. Mnogo su učinkovitije od halogenih, traju dvostruko duže i daju jaču svjetlost. Više svjetlosti na cesti znači i veću sigurnost posebno ako su farovi zakretni. S druge strane, izvedba je mnogo kompleksnija, skuplja su i treba im nekoliko sekundi do postizanja punog, radnog osvjetljenja. LED svjetla Svjetleće diode su poluvodički svjetlosni izvori koji emitiraju svjetlost kad kroz njih prolazi električna energija. Najveća prednost u odnosu na ranije spomenute žarulje je daleko manja potrošnja električne energije, a obzirom na male dimenzije omogućuju dizajnerima veću slobodu pri kreirajnu vizulanog identiteta automobila. Iako same LED diode ne emitiraju toplinu, elektroničke komponenete smještene iza se itekako griju Laserska svjetla Iako se nazivaju laserska, uloga lasera je ovdje pobudna, tj. svjetlo koje vidimo ne potječe izravno od lasera. Naime, zrake tri plava lasera se fokusiraju i usmjeravaju s pomoću malih ogledala u leću ispunjenu žutim forsforom. Tako pobuđen žuti fosfor emitira vrlo intezivno bijelo svjetlo koje onda osvjetljava cestu. Ono je 1000 puta svjetlije od svjetla koje emitiraju svjetleće diode, dok je utrošak energije upola manji. Zbog svega toga laserska svjetla mogu osvijetliti dvostruko veću dužinu ceste od LED svjetala. Najveći nedostatak im je vrlo visoka cijena kao i činjenica da se trenutno ne mogu koristiti za generiranje kratkog i dugog svjetla. Također, trebaju i hlađenje jer popratna elektronika proizvodi više topline nego što je to slučaj kod LED svjetala.

facebook.com

Roditelji zabrinuti za djecu na putu do škole Briga za djecu je svakom roditelju prioritet, a briga za sigurnost prometa je iznimno važan prioritet Hrvatskog autokluba. zato je Hak iskoristio svoja sredstva i uz kofinanciranje svjetske automobilističke federacije (fia) potaknuo jedno vrijedno istraživanje koje pokušava otkriti što roditelje najviše brine kod odlaska djece u školu - naravno iz perspektive sigurnosti u prometu. istraživanje je provela agencija gfk. provedeno je razgovorima s roditeljima i anketom o sigurnosti djece u prometu (ukupno su sudjelovala 243 roditelja). da bismo dobili što kvalitetniji uvid u trenutačnu situaciju sigurnosti djece u prometu (posebno na putu do škole i u blizini škole), istraživanje se sastojalo od dva dijela: razgovor s roditeljima djece i anketa o sigurnosti djece u prometu. izabrana je on line grupna diskusija s roditeljima djece koja pohađaju niže razrede osnovne škole. ova metoda izabrana je zato da bismo dobili uvid u problematiku ruralnih i urbanih područja. na on line diskusiju mogli su se uključiti samo pozvani sudionici. krenimo s rezultatima. oni pokazuju da je roditeljima sigurnost u prometu njihove djece visoko na listi prioriteta. roditelji su potencijalne probleme s kojima se djeca susreću rangirali s obzirom na to koliko su im važni. u odnosu na procjenjivane faktore, sigurnost djece u prometu nalazi se na visokom drugome mjestu i procijenjena je važnijom od bullynga u školi, obiteljske harmonije ili stručnosti profesora. koliko je ova tema važna pokazuje i podatak da četvrtina roditelja (24%) procjenjuje da je sigurnost djece u prometu najvažnija u usporedbi s ostalim faktorima, a 35% roditelja rangiralo je važnost sigurnosti na drugo mjesto (nakon bolesti djeteta). naravno, ovako procijenjena važnost može se promatrati samo u odnosu na ostale faktore procjene. roditelji su se izjasnili i o načinu na koji djeca idu u školu. Činjenica da većina djece ide sama pješice u školu, često je rezultat toga što se roditelji nisu mogli organizirati drugačije. odlazak djece pješice u školu, bez pratnje, ne smatraju dovoljno sigurnim. - put do škole traje 7-8 minuta pješice. na različite načine pokušavamo omogućiti da odvezemo dijete autom. ako ide pješice, ima jednu ulicu koja nema pločnika, koja je dosta prometna i mora dobro paziti na promet B

facebook.com

POčetak novog tečaja

POčetak novog tečaja
facebook.com

Photos from Autoškola Autoklub Bjelovar's post

Photos from Autoškola Autoklub Bjelovar's post
facebook.com

Autoškola Autoklub Bjelovar's cover photo

Autoškola Autoklub Bjelovar's cover photo
facebook.com

Autoškola Autoklub Bjelovar

Autoškola Autoklub Bjelovar
facebook.com

Quiz

U OKOLINI Autoškola Autoklub Bjelovar