Top Local Places

CoderDojo Sint-Truiden

Schoolstraat 8, Sint-Truiden, Belgium
Computers/technology

Description

ad

Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo Sint-Truiden helemaal iets voor jou !  CoderDojo is een non-profitbeweging die wereldwijd gratis bijeenkomsten organiseert voor jongeren van 7 tot 18 jaar om in clubverband te leren programmeren.

CoderDojo begeleidt rondleidingen bij technologiebedrijven, nodigt gastsprekers uit om te komen praten over hun carrière en organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

CoderDojo heeft maar één regel:

"Above all: be cool!".

Jaloers gedrag, pesten, liegen, bluffen en andermans tijd verspillen zijn níet cool.

Een beetje geschiedenis:
CoderDojo werd opgericht in Ierland door James Whelton en Bill Liao. James Whelton kreeg begin 2011 wat publiciteit na het hacken van de iPod Nano. Enkele jongere studenten van zijn school (PBC Cork) spraken hem aan en wilden ook graag leren programmeren. James richtte een computerclub op, waar hij begon les te geven over HTML en CSS. Later dat jaar ontmoette hij Bill Liao, een ondernemer en filantroop die erg geïnteresseerd was in het project en er iets groters van wilde maken dan enkel een naschoolse computerclub. In juni 2011 vond de eerste officiële CoderDojo plaats in het National Software Centre in Cork. Het evenement kende vanaf het begin een opvallend groot succes en de populariteit groeide snel. Kort daarna was ook de eerste Dublin Dojo een feit. Sindsdien werden er al vele Dojo's georganiseerd op verschillende plaatsen in Ierland en over de hele wereld.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

CoderDojo Sint-Truiden

De eerste Coderdojo van dit werkjaar is reeds voorbij. 33 deelnemers hebben kunnen genieten van de leuke sfeer, de fijne nieuwe locatie, extra coaches, de Mbots,.... Op 15/10 is de volgende Dojo. Inschrijven kan via onze website. http://sinttruiden.coderdojobelgium.be/

facebook.com

Coderdojo 17/09/2016

Coderdojo 17/09/2016
facebook.com

In september starten we weer met onze Coderdojo's. Info en tickets op http://sinttruiden.coderdojobelgium.be

facebook.com

Coderdojo mentor worden?

We zoeken extra mentoren om de Dojo's in Sint-Truiden te begeleiden. Ben je gepassioneerd door IT, en wil je dat graag overdragen naar kinderen tussen 6 en 12 jaar, één keer per maand? Meld je dan aan of vraag meer informatie! #coderdojo #sinttruiden

facebook.com

CoderDojo Sint-Truiden's cover photo

CoderDojo Sint-Truiden's cover photo
facebook.com

CoderDojo Sint-Truiden in actie

CoderDojo Sint-Truiden in actie
facebook.com

CoderDojo Sint-Truiden

CoderDojo Sint-Truiden
facebook.com

Quiz