Schermkring Skirmjan wil de schermsport bekend maken, aanleren en beoefenen. Hierbij staan een aangename sfeer en oog voor techniek eerder centraal dan louter competitieve successen. Er wordt gerekend op een positieve en actieve instelling van de leden.

facebook.com

Timeline Photos

Beste leden, ouders en ex-leden Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Schermkring Skirmjan op zaterdag 24 juni haar eetdag! Dit jaar heeft het bestuur gekozen om te gaan voor een lekkere barbecue. De inschrijving is hieronder terug te vinden of te verkrijgen op de trainingen. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen!

Photos from Schermkring Skirmjan's post

Gisteren was een goede dag voor Schermkring Skirmjan! Niet alleen won onze club de wisselbeker voor meeste punten maar ook haalden we maar liefst 8 Limburgse kampioenschappen binnen! Bij de degen heren senioren werd Pieter-Jan Limburgs kampioen met Chris op een mooie 2de plaats. Bij de degen heren cadetten werd Ruben Limburgs kampioen met Wim op de 2de plaats en Utsab op de derde plaats. Bij de degen heren miniemen won Jacob. Bij de floret dames senioren haalde Karen haar eerste Limburgse titel. Opgevolgd door Lola die Limburgs kampioen werd bij de floret dames cadetten. Bij de floret heren miniemen werd Louis eerste. In de categorie van de poussins werden Janne en Melchior Limburgs kampioen. Proficiat aan iedereen die heeft meegedaan!

Afgelopen vrijdag hield de middelbare school KCST een sportdag voor haar leerlingen. Maître Jos en trainer Pieter-Jan stonden paraat om meer dan 50 leerlingen van de 3de graad te laten kennismaken met de schermsport. We hopen dat iedereen zich heeft geamuseerd!

Resultaten Vlaamse schermbeker: Louis 2de bij de floret heren miniemen Michaël 5de bij de floret heren pupillen Simon heeft zich goed geweerd tegenover kinderen die veel groter waren dan hijzelf. Lola 3de bij de floret dames cadetten Wim 2de bij de degen heren cadetten Utsab 3de bij de degen heren cadetten Maarten 10de bij de degen heren cadetten

Gisteren vond alweer ons legendarische jaarlijkse clubkampioenschap plaats! Na een spannende voorronde stond ruben aan de leiding. Zijn uitschakelingswedstrijd tegen Maarten liep echter niet zoals gepland. De finale werd gespeeld tussen Pieter-Jan en verrassing van de avond Maarten. De eindstand werd 15-7 in het voordeel van Pieter-Jan. Podiumplaatsen: 1 Pieter-Jan Swijsen 2 Maarten De Keersmaecker 3 Utsab Gurung

Op vrijdag 7 april vindt ons jaarlijkse clubkampioenschap op degen plaats. Toeschouwers zijn altijd welkom!

Dit weekend organiseerden we een manche van de Limburgse Schermbeker. Met 22 deelnemers waren we zelf goed vertegenwoordigd. Op vrijdag konden onze degenschermers Ruben en Pieter-Jan de 2e plaats veroveren. Op zondag was het de beurt aan de floretschermers. 's Morgens haalde Arthur een mooie 3e plaats bij de cadetten, junioren en senioren. Broers Ruben en Timon haalden ieder de 3e plaats bij de miniemen en de poussins. Janne werd 2e bij de poussins. Onze beste schermer was Louis, die na een spannende strijd 1e werd bij de pupillen. We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft met het organiseren van de LSB: scheidsrechters, DT en cafetaria!

Gisteren (28/02) heeft Mathieu Nijs op zijn eerste Ek in Plovdiv de 50e plaats weten te behalen. Zeker niet slecht voor een 1e jaars cadet, dikke proficiat!

European Championships U17 | European Fencing Confederation

Van dinsdag 28 februari 2017 tot zaterdag 4 maart 2017 worden de Europese Kampioenschappen cadetten gehouden te Plovdiv (Bulgarije). Voor België zullen er 16 cadetten aantreden. Dinsdag 28-2-2017 zijn de heren op floret aan de beurt. Bij hen onze Mathieu Nijs. Al een dikke proficiat want u als eerstejaars plaatsen voor zo een evenement is al een succes. Toch kijken we uit naar wat hij ginder nog presteert. Je kan het hier volgen : http://www.eurofencing.info/tournaments/details/bulgaria-plovdiv-2017

Dit weekend stonden er 2 toernooien op het programma. Op het recreatief toernooi georganiseerd door schermclub de Maneschermers hadden we 3 deelnemers op degen. Pieter-Jan werd 3de, Chris 10de en Yves 16de. Ook op de VSB werden er mooie resultaten behaald. Bij de cadetten degen haalde Utsab een verdiende 2de plaats. Hij werd op de voet gevolgd door Wim met een 4de plaats. Op floret hadden we deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën. Bij de poussins haalde Janne een zilveren en Timon een bronzen medaille. Bij de pupillen kwam Clara op een mooie 7de plek, ook Emiel heeft goed zijn best gedaan met een 17de plaats. Ten slotte heeft Ruben bij de miniemen een 16de plaats behaald.

Het BK voor pupillen en miniemen vond dit weekend plaats in het idyllische Rouvroy (Prov Lux) Clara en Senne hebben zich stevig verweerd en Louis strandde op de 15e plaats. Onze Arthur Wils maakte er dit weekend ook zijn debuut als coach.

We zijn weer zeer actief geweest dit weekend. Mathieu was in Pisa te vinden waar hij het tot de 92e plaats geschopt heeft. In Gent (VSB) hebben Utsab, Ruben en Maarten een mooie 2e,4e en 6e plaats behaald. Te Kapellen heeft onze Chris een mooi resultaat neergezet. Ook in Kapellen (VSB) was Louis bij de miniemen actief. Hij werd 7e in zijn categorie.