Top Local Places

de bosbende

Jagersdreef, Sint-Niklaas, Belgium
Sports & Recreation

Description

ad

de bosbende is een bijzonder plek waar kinderen en natuur weer samenkomen, zoals het hoort. Spelen in de natuur is ultrabelangrijk voor kinderen, zeker de dag van vandaag! Ze leren er te vertrouwen op hun zintuigen, risico's inschatten, angsten overwinnen en zoveel meer. Ze ontmoeten er elkaar, maar ook ontelbare bosbewonertjes groot en klein. Het zijn deze kinderen die later mee zorg zullen moeten dragen voor deze prachtige aardkluit, en de bosbende gelooft sterk: hoe vertrouwder ze ermee zijn, hoe beter ze dit gaan doen!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Dag Bosbende! De dagen worden langer. Tijd om uit onze winterslaap te komen! Het is nog rustig in het bos nu, maar achter de bomen wordt reeds druk gewerkt om binnenkort helemaal te kunnen ontwaken met een gloednieuw concept. Wij hebben er alvast veel zin in. Tot binnenkort

facebook.com

Aan alle natuurkids! en hun ouders! Een bosbendefeestje kan van 6 tot 12 jaar. Een feestje duurt 3u, en gaat door bij de Bosbende op vrijdag, zaterdag of zondag. Voormiddag, namiddag of avond, dat valt allemaal te bespreken. De kostprijs is 12€/kind. Wij voorzien de uitnodigingen, iets tegen de honger en de dorst, een superfeest en een aandenkentje. De invulling kiezen we in samenspraak met de jarige, of het kan een verrassing zijn! We trekken ons niets aan van het weer, we kleden ons alleen heel goed aan. Bij rotweer schuilen we even in de bosbarak. En natuurlijk is er altijd een vuurtje om ons aan op te warmen. Bosgroeten, Kaat

facebook.com

Aan alle natuurkids! Nog even geduld. De Bosbende ontwaakt stilaan uit haar winterslaap. Hier en daar fluit al een vogel. We maken nog enkele winterklussen af en vanaf eind maart zijn we er weer helemaal klaar voor. Grappig, even een schatting gemaakt: ruwweg kunnen we stellen dat reeds een kleine 800 kids ondertussen kwamen spelen bij de Bosbende, waaronder velen reeds meer dan één keer. Onze natuurfamilie wordt steeds groter, hoe mooi is dat!!

facebook.com

Rudy mijn varkenvriendje... ♥️

Rudy mijn varkenvriendje... ♥️
facebook.com

Vandaag kick-off! Eerste feestje van het jaar! Het was een hele fijne Bosbende vandaag: Cassiël en zijn toffe vrienden, helemaal uit Borgerhout! De regen deed ons niets, we hadden teveel plezier en tijd te kort!

facebook.com

Photos from de bosbende's post

vandaag namen we afscheid van onze mooie tent omdat ze versleten is. Snif... Drie jaar lang zorgde ze voor beschutting, warmte, gezelligheid en plezier... Wat gaan we deze tent missen. Maar niet getreurd, haar opvolger wordt minstens even prachtig! Alleen is er nog heel wat werk aan de winkel! Wordt vervolgd!

Photos from de bosbende's post
facebook.com

Photos from de bosbende's post

Welkom kleine, lieve, schattige Leo. Mijn nieuwe definitie van geluk: 'een piepjong dwerggeitje in je armen houden en knuffelen.'

Photos from de bosbende's post
facebook.com

Binnenkort vertrekt Jenny's weidemaatje Obi, de zotte lieve pony. Jenny zal dan alleen staan en voor een kuddedier is dat niet ideaal. We zijn op zoek naar een superkindvriendelijke kleine pony (Shetlander) of een ezeltje. Eentje die houdt van geknuffeld en geborsteld worden en van wandelingetjes in het bos. Graag een seniorke, eentje die al wat leeftijd heeft en dus lekker rustig is. Tips zijn altijd welkom!

facebook.com

Photos from de bosbende's post

We verwelkomen enkele nieuwe bewoners! Er is een geitenbokje bijgekomen, stoer en zwart! Hopelijk worden Mozzarella en Nutella flinke lieve mama's. Ook Jenny woont nu bij de Bosbende, een lieve Haflingermerrie uit het paardenasiel.

Photos from de bosbende's post
facebook.com

Voelen jullie het ook? Die lentekriebels? Je ruikt het gewoon in de lucht! Tijd voor de Bosbende om stilaan te ontwaken uit die winterrust. We wachten vol spanning op de terugkeer van onze tent (die professioneel gereinigd wordt in de winter). In de Paasvakantie bouwen we alles terug op. En daarna kan er eindelijk terug gefeest worden met de natuur!

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Quiz