Top Local Places

Jan Verbeke Producties

Kleine Weg 239, Roeselare, Belgium
Media/News Company

Description

ad

JVPro is een mediabedrijf dat dagelijks in de weer is voor ondermeer kranten, nationale radio en televisie en eigen videoproducties. Jan Verbeke Producties is een fusie vanaf 1 januari 2004 van Persbureau Jan Verbeke en de NV Jan Verbeke Producties. Beide vennootschappen werden opgericht door Jan Verbeke.

In oktober 1982 schreef Jan Verbeke zijn eerste stukken voor de Krant van West-Vlaanderen. Hij combineerde die functie met een job in het onderwijs. Het was toenmalig hoofdredacteur van De Krant van West-Vlaanderen Emiel Ramoudt die Jan stimuleerde om van zijn hobby zijn beroep te maken. In het medialandschap maakte hij meteen naam. Vanaf februari 1984 werd hij correspondent voor Radio-2 West-Vlaanderen , later medewerker voor Kortrijk voor de krant `Het Volk'.

Vandaag is Jan Verbeke Producties BVBA uitgegroeid tot een sterk mediabedrijf dat werkt met eigen mensen en middelen. Dertig mensen zijn bij ons dagelijks in de weer voor ondermeer VRT nieuws-en duidingsprogramma’s. Eigen journalisten, regisseurs en researchers behandelen complexe onderwerpen en schrijven teksten, maken radio- of televisiebijdrages. Wij beschikken ook over zes vaste cameraploegen met hightech materiaal en alle middelen die nodig zijn voor de betere videoproducties. Daarnaast heeft Jan Verbeke Producties ook een sterke afdeling videoproductie. Sinds 2006 worden er imago-, overheids-, en bedrijfsfilms gemaakt.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Australische lof voor Belgische brug in Wervik!

Australische lof voor Belgische brug in Wervik!
facebook.com

uitvaart Stephanie Buffel

uitvaart Stephanie Buffel
facebook.com

Het einde van een tijdperk... Praatpaal 149 langs de Kortrijkse R8 werd vanmiddag mooi ingepakt in zwarte folie. Samen met 1350 andere praatpalen in Vlaanderen werd nummer 149 een dag eerder al op non-actief gezet. De zwarte verpakking is nodig om alle weggebruikers visueel duidelijk te maken dat ze in noodsituaties niet meer moeten rekenen op dit communicatiemiddel. Overigens, vanaf volgende week worden de met zwarte folie ingepakte oranje praatpalen ook effectief verwijderd.

Het einde van een tijdperk...
Praatpaal 149 langs de Kortrijkse R8 werd vanmiddag mooi ingepakt in zwarte folie. Samen met 1350 andere praatpalen in Vlaanderen werd nummer 149 een dag eerder al op non-actief gezet. De zwarte verpakking is nodig om alle weggebruikers visueel duidelijk te maken dat ze in noodsituaties niet meer moeten rekenen op dit communicatiemiddel. Overigens, vanaf volgende week worden de met zwarte folie ingepakte oranje praatpalen ook effectief verwijderd.
facebook.com

facebook.com

In de Hernieuwenstraat in Wielsbeke is vanmorgen kort voor elf uur brand ontstaan op de bovenverdieping van een villa die gerenoveerd wordt. Het vuur verspreidde zich snel over de hele dakverdieping. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog naar buiten. Er vielen geen slachtoffers maar de schade is bijzonder groot. De villa is niet bewoond, de nieuwe eigenaars zouden er binnenkort hun intrek in nemen. Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand.

In de Hernieuwenstraat in Wielsbeke is vanmorgen kort voor elf uur brand ontstaan op de bovenverdieping van een villa die gerenoveerd wordt. Het vuur verspreidde zich snel over  de hele dakverdieping. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog naar buiten. Er vielen geen slachtoffers maar de schade is bijzonder groot. De villa is niet bewoond, de nieuwe eigenaars zouden er binnenkort hun intrek in nemen. Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand.
facebook.com

Winkel Koerse 2016

Winkel Koerse: het was gisteren weer in orde!

Winkel Koerse 2016
facebook.com

Red Lions zijn vandaag op bezoek bij Constantia Hockey Club in Waregem

Red Lions zijn vandaag op bezoek bij Constantia Hockey Club in Waregem
facebook.com

facebook.com

Leuk initiatief in Roeselare. Een educatief pakket voor kleuters rond water. 'Doe de Deau' werd samengesteld rond de knorrige waterdruppel Deau die kleuters bewust moet maken rond het belang van water. Hoe duurzaam omgaan met water via liedjes, een prachtig geïllustreerd boek, spelletjes, tekenpakketten nog veel meer. Kleuters bewust maken dat wat niet zo'n vanzelfsprekendheid is. Hun leeftijdsgenootjes in Dogbo (Benin), zusterstad van Roeselare zouden onze kinderen op dat vlak nog veel kunnen leren. Het pakket kan door kleuterleidsters gratis ontleend worden voor de periode van 1 maand. Wie het pakket wil gebruiken, in Roeselare en daarbuiten, kan terecht op www.roeselare.be

Leuk initiatief in Roeselare. 
Een educatief pakket voor kleuters rond water. 'Doe de Deau' werd samengesteld rond de knorrige waterdruppel Deau die kleuters bewust moet maken rond het belang van water. Hoe duurzaam omgaan met water via liedjes, een prachtig geïllustreerd boek, spelletjes, tekenpakketten nog veel meer. 
Kleuters bewust maken dat wat niet zo'n vanzelfsprekendheid is. Hun leeftijdsgenootjes in Dogbo (Benin), zusterstad van Roeselare zouden onze kinderen op dat vlak nog veel kunnen leren. 
Het pakket kan door kleuterleidsters gratis ontleend worden voor de periode van 1 maand. Wie het pakket wil gebruiken, in Roeselare en daarbuiten, kan terecht op www.roeselare.be
facebook.com

Goed nieuws op een bloedhete dag als vandaag. Het nieuwe zwembad in Roeselare op Schiervelde komt er aan. Zo zal het er ongeveer moeten uitzien, medio 2018 kan je er normaal gezien in het water plonsen. Filmpje van de stad Roeselare, de gemeenteraad moet het dossier volgende week nog wel goedkeuren.

Goed nieuws op een bloedhete dag als vandaag. Het nieuwe zwembad in Roeselare op Schiervelde komt er aan.  Zo zal het er ongeveer moeten uitzien, medio 2018 kan je er normaal gezien in het water plonsen. Filmpje van de stad Roeselare, de gemeenteraad moet het dossier volgende week nog wel goedkeuren.
facebook.com

De laatste maanden van een monumentaal icoon langs de Leie in Kortrijk zijn begonnen. Eigenlijk was deze Collegetoren te groot voor Kortrijk, na een paar jaar werden de bovenste verdiepingen niet meer gebruikt wegens veiligheidsrisico's. Een laatste bezoek aan de Collegetoren tijdens de Open Monumentendagen blijft interessant. Let wel, de plaatsen zijn beperkt en te betalen! (meer info op secretariaat campussen Guldensporencollege). Het goede nieuws is dat één van de vier liften in het gebouw nog in een prima staat verkeert, dus wie de top van het gebouw wil bereiken, hoeft niet in topconditie te zijn en wordt niet gedwongen om de 256 trappen op en af te lopen!

De laatste maanden van een monumentaal icoon langs de Leie in Kortrijk zijn begonnen. Eigenlijk was deze Collegetoren te groot voor Kortrijk, na een paar jaar werden de bovenste verdiepingen niet meer gebruikt wegens veiligheidsrisico's.  Een laatste bezoek aan de Collegetoren tijdens de Open Monumentendagen blijft interessant. Let wel, de plaatsen zijn beperkt en te betalen!  (meer info op secretariaat campussen Guldensporencollege). 
Het goede nieuws is dat één van de vier liften in het gebouw nog in een prima staat verkeert, dus wie de top van het gebouw wil bereiken, hoeft niet in topconditie te zijn en wordt niet gedwongen om de 256 trappen op en af te lopen!
facebook.com

In Avelgem is de N8, tussen Waarmaarde en Kerkhove, maandagochtend afgesloten na een dodelijk ongeval. Rond zes uur deze morgen botsten daar twee personenwagens. Eén bestuurder overleefde de frontale aanrijding niet. In het andere voertuig moest de brandweer een automobilist bevrijden. Hij raakte zwaargewond. Twee passagiers konden zelf het wrak verlaten en raakten niet of nauwelijks gewond. Een verkeersdeskundige van het Kortrijkse parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. De politie sloot de Oudenaardsesteenweg af tussen de Hulstraat en de Blauwe-Poortstraat. Hoe lang de hinder nog zal aanslepen, is niet bekend.

In Avelgem is de N8, tussen Waarmaarde en Kerkhove, maandagochtend afgesloten na een dodelijk ongeval. Rond zes uur deze morgen botsten daar twee personenwagens. Eén bestuurder overleefde de frontale aanrijding niet. In het andere voertuig moest de brandweer een automobilist bevrijden. Hij raakte zwaargewond. Twee passagiers konden zelf het wrak verlaten en raakten niet of nauwelijks gewond. Een verkeersdeskundige  van het Kortrijkse parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. De politie sloot de Oudenaardsesteenweg af tussen de Hulstraat en de Blauwe-Poortstraat. Hoe lang de hinder nog zal aanslepen, is niet bekend.
facebook.com

Quiz