Top Local Places

De Jambrouwerij

Valmeerstraat 123, Riemst, Belgium
Food & Beverage

Description

ad

Ambachtelijke Limburgse jams De Jambrouwerij is een kleine ambachtelijke jammakerij in Riemst, vlakbij de grens met Maastricht. Riemst is de poort van Haspengouw, dé fruitstreek van Vlaanderen, en precies dat Haspengouws fruit wordt in de brouwerij verwerkt tot heerlijke jams. In kleine hoeveelheden, zodat kwaliteit en authentieke smaken in ere worden gehouden.

Verschillende fruitsoorten worden met elkaar gecombineerd en dat levert vaak verrassende smaken op. Denk maar eens aan pruimen of rabarber met aardbeien. Ook worden er andere Limburgse producten gecombineerd met het fruit, bijvoorbeeld aardbeien met mousserende wijn van het Wijnkasteel van Genoels-Elderen, ook gelegen in Riemst, of met jenevers uit Hasselt.

Het merendeel van het fruit dat de Jambrouwerij verwerkt komt uit oude boomgaarden, tuinen of bosranden en wordt zelf geplukt. Zo weet de brouwer precies waar het fruit vandaan komt en leert hij tevens de mensen kennen die erbij horen. Dat levert niet alleen interessante gesprekken op over het ambacht, maar ook recepten en ideeën voor nieuwe 'oude' smaken!

'Vergeten vruchten' worden niet vergeten in de Jambrouwerij; kweeperen, mispels, oude perenrassen, vlierbloesems en vlierbessen, ze worden allemaal verwerkt tot heerlijke jams.

Ieder potje jam is een ambassadeur van de Limburgse smaak en dat is ook de visie van de Jambrouwerij: een breed publiek laten proeven van wat onze eigen bodem te bieden heeft.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Mineurstemming in de Jambrouwerij. 'Monsieur Paul' is niet meer. Paul Bocuse: Keizer van de Franse keuken, Chef of the Century, Paus van de Franse gastronomie, ... In 1992 werkte ik er als Commis de Cuisine. Wat een ervaring, veel geleerd! De foto is ook toen genomen; speurders kunnen mij vinden op de eerste rij. #lebonheurestdanslacuisine #paulbocuse

facebook.com

De kleinste chocoladefabriek ter wereld ligt gewoon in Maastricht. Handgemaakte en fairtrade chocolade van K&K chocolade-atelier. Melk-Kaneel, Cappuccino, Puur-Gezouten Karamel. Het schap is aangevuld!

facebook.com

Geen Bitcoins of Litecoins, maar vanaf nu betaal je ook met RES in onze winkel. RES bestaat 10 jaar en heeft als doel de lokale economie te stimuleren. Tot april kun je je aankopen 100% met RES betalen.

facebook.com

Er is niet zo heel veel sneeuw gevallen in Val-Meer vanmorgen, maar toch genoeg om confituur te maken. KMI

facebook.com

Een nieuwe smaak in de Jambrouwerij: Peer-Steranijs. Een zachtzoete confituur van Limburgse peren met de kruidige smaak van steranijs.

facebook.com

Ze zijn er weer: de zuurdesembroden van Magis Tongeren. Van een zuurdesembrood eet je altijd minder, dus past uitstekend in het 'Goedevoornemensdieet2018'. Als je kunt weerstaan aan de lekkere korst tenminste ;-) Beperkte oplage, dus reserveren is het advies!

facebook.com

facebook.com

We pakken nog tot zaterdag 17.00 uur je pakket kerstboomklaar in. Voor ieder wat wils in onze winkel: confituur, mosterd, stroop, chocolade, bier, wijn, dressings, advocaat, thee, honing, jenever, ... Limburg Smaakt naar Meer

facebook.com

En niet vergeten: we zijn het hele weekend open voor kerstshoppers. 10% korting op je aankopen en genieten van onze zelfgemaakte Glühwein. 🍷🎄✨

facebook.com

Kerstshoppen in de mooiste winkel van Limburg. Originele kerstcadeaus voor hem en haar en ieders budget. Je krijgt 10% korting op je aankopen en terwijl wij je cadeaus mooi inpakken geniet je van een glas zelfgemaakte Glühwein. Lees meer en bekijk cadeaus: www.dejambrouwerij.be/kerst

facebook.com

Ja, we hebben ze: de leuke emmers van Zwamburg. Kweek oesterzwammen op je eigen koffiedik. Zwamburg staat voor duurzame paddestoelen uit Limburg. Ideaal cadeau voor onder de kerstboom. Zwamburg

facebook.com

facebook.com

Quiz

NEAR De Jambrouwerij