Partners in Bemiddeling
Description
Familiaal bemiddelaar Anit Van Looy doet relatiebemiddeling en scheidingsbemiddeling Bemiddeling is een methode om conflicten tussen mensen aan te pakken. Hierbij worden de partijen die een conflict hebben, bijgestaan door een bemiddelaar die samen met hen rond de tafel zit.
Bemiddeling kan een uitweg bieden bij relationele conflicten binnen families, bij echtscheidingen, bij ruzies tussen ouders en (volwassen) kinderen of bij spanningen op de werkvloer tussen collega's. Ook bij burenruzies is het een degelijk alternatief voor de rechtbank.
De bemiddelaar staat buiten het conflict, maar helpt om de communicatie tussen de partijen op gang te brengen, te vergemakkelijken en gaande te houden.
Het is begrijpelijk dat emoties soms de bovenhand halen in de gesprekken. Wat kan uitgesproken en beluisterd worden, zal men beter begrijpen en kunnen loslaten.
De bemiddelaar biedt geen kant-en-klare oplossing, maar helpt om er samen uit te geraken.
Tell your friends
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comDe Standaard
Studie over echtscheiding vanuit standpunt van kinderen.
Anit
Onderhoudsgeld niet betalen leidt zelden tot proces
Afspraken gemaakt in een bemiddeling zijn duurzamer. Er is dus meer kans dat ze nageleefd worden. http://www.standaard.be/cnt/dmf20160904_02453915?shareId=68ac5f740604deae8546d71cfd6c81aa16dc837fed979692f46e713092a3852e4986a4ce93c465b2f8a540be1509d2ea09a6196d0c53332aaa0bfa56af02b7d3b20a176fb62df56177e090cb1b14e13a
Timeline Photos
De rol van grootouders bij echtscheidingen komt aan bod in Kerk & Leven. „Grootouders komen in bemiddelingsgesprekken geregeld vanzelf ter sprake”, zegt Anit Van Looy. „In de periode dat de bemiddeling loopt, valt er immers altijd wel een verjaardag te vieren, een kerst- of paasfeest. Wie kan er wanneer samen vieren? De rol voor grootouders na een scheiding kun je echter niet in regeltjes gieten. Ieder gezin is anders, elke regeling na een echtscheiding is dat ook.” Grootouders kunnen steun bieden als rustpunt en neutrale plek voor kleinkinderen, door geen standpunt in te nemen tegen de ex-schoonzoon of -schoondochter. Van Looy: „Uiteraard is dat moeilijk, want grootouders zijn vaak erg emotioneel betrokken bij de scheiding en de stap om mee te gaan in het conflict is dan klein. Net zoals een koppel dat uiteengaat het partnerschap moet proberen scheiden van het gezamenlijke ouderschap, kunnen grootouders echter proberen hun voormalige schoonkind te blijven zien als de mama of papa van hun kleinkinderen. Ze kunnen kinderen de ruimte geven om over hun andere ouder te praten en om emoties te uiten, zonder hen uit te vragen. Zo bieden ze troost, maar geven ze het kleinkind niet het gevoel dat het moet roddelen.”
Gescheiden ouders: moet de school alles dubbel communiceren? - Klasse
Ziehier basisprincipe over communicatie tussen ouders en school.
Wat is van wie bij samenwoners?
Samenwoners gaan best eerst even rond de tafel zitten...