Top Local Places

Cranio-sacraal therapie Daniëlle Janssens

Korenlaan 10, Kalmthout, Belgium
Alternative & Holistic Health Service

Description

ad

DANIELLE JANSSENS - PRAKTIJK CRANIO-SACRAAL THERAPIE - HARTCOHERENTIECOACHING - NEI THERAPIE.
Ons centrale zenuwstelsel en het hormonale stelsel zijn onderhevig aan de invloeden van het dagelijkse leven. Om ons goed en vrij van fysieke klachten te voelen, is het belangrijk dat het hersenvocht vrij kan doorstromen tussen cranium (schedel) en sacrum (heiligbeen) en dat alle botten en organen en de vliezen hierrond vrij kunnen “bewegen”.  Fysieke en emotionele oorzaken kunnen een “blokkering” veroorzaken en de vrije beweging beperken.  Boosheid, angst, verdriet, stress, depressie, shock geeft spanning. De zachte aanraking van de cranio-sacraal behandelaar stimuleert het lichaamsritme, geeft  ruimte en nodigt het lichaam uit spanning te lossen en evenwicht te zoeken. Dit vanuit een diepe rust en stilte, zoals het herstel tijdens de nachtelijke slaap. CST is geschikt voor jong en oud, groot en klein. Ook bijzonder voor hooggevoelige personen omdat het plaatsvindt in de grootst mogelijke stilte en we met alle respect en zachtheid het lichaam en de persoon benaderen op een niet-indringende manier.  
Opgelet! CST valt in België onder de "complementaire en alternatieve methodes en middelen".  Ik zal als behandelaar dan ook geen medische diagnoses stellen. De aangeboden hulp is aanvullend en vervangt geen medisch advies of door uw arts voorgeschreven behandeling.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Nog maar eens onder de aandacht brengen...

facebook.com

Als je ervaring hebt met lichaamswerk en/of de zorgsector en je hebt nog enkele uurtjes vrij voor een zinvolle invulling, dan is dit misschien iets voor jou!

facebook.com

facebook.com

Diegene onder ons zonder trauma, steek je hand op...

facebook.com

facebook.com

Vanmorgen heb ik weer mogen ervaren dat voor sommige mensen de "stevige" aanpak bij fysieke klachten niet de beste is. Een klant met degeneratieve artrose werd door de huisarts verplicht een reeks van 36 beurten kine bij de rugschool in het ziekenhuis te volgen (werken met toestellen en grondoefeningen in groep). Zij doet dit plichtsbewust tweemaal per week. Maar haar fysieke en psychische weerstand is groot. Na 7 weken is haar pijn zo sterk toegenomen dat ze ten einde raad is. Zij ervaart een totaal onbegrip voor haar pijn bij de artsen en behandelaars. Waar heeft zij wel baat bij? Zachte oefeningen in het warmwaterbad, massage en cranio-sacraal therapie. Zij lag nog geen 5 minuten op de behandeltafel of kon zich overgeven aan een diepe rust. Het systeem kon ontspannen, loste weerstand en boosheid dankzij de subtiele ondersteunende aanraking. Met een verlicht gemoed kwam zij na een uurtje van de tafel. We spraken terug af voor binnen enkele weken. En dinsdag terug naar de kine...

facebook.com

Kort samengevat:

facebook.com

De essentie... ook bij Cranio-Sacraal werk

facebook.com

Wie écht kennis wil maken met het hoe en wat van deze mooie therapie kan dit op 9 mei!

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Een hele uitdaging! Ga ervoor :)

facebook.com

Quiz

NEAR Cranio-sacraal therapie Daniëlle Janssens