Top Local Places

Gemeente Hove - landschapspark Frijthout

Oudstrijdersstraat, Hove, Belgium
Government Organization

Description

ad

Op deze pagina vind je informatie over de inrichting van het landschapspark Frijthout. Op deze pagina vind je informatie over de inrichting van het landschapspark Frijthout.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

facebook.com

De aannemer werkt momenteel vlijtig verder aan de fiets- en wandelpaden. We gaan deze paden officieel in gebruik nemen op zaterdag 21 oktober. Schrijf deze datum alvast in je agenda. Meer info volgt.

facebook.com

Tijdens deze wandeling bekijken we de stand van de werken. De aannemer zit ongeveer halverwege met de werken.

facebook.com

Frijthout uit de startblokken - wandel je mee? Je merkte het waarschijnlijk al: de inrichtingswerken in het gebied zijn volop aan de gang. Wil je graag bekijken hoe ver de werken gevorderd zijn of wil je mee mijmeren naar hoe het er zal gaan uitzien? Trek dan je wandelschoenen aan en ga met ons mee op stap. We vertrekken op zaterdag 22 juli om 19u30 aan het einde van de Oudstrijdersstraat voor een wandeling onder begeleiding van Hugo Waeterschoot, voorzitter milieuraad Hove en Natuurpunt Zuidrand.

facebook.com

Binnenkort start de firma Willems met de werken in het gebied Frijthout. Wil je graag kennismaken met de aannemer of meer horen over de planning van de werken? Kom dan naar het infomoment dat we hiervoor organiseren. Het infomoment gaat door op donderdag 4 mei om 20u in De Markgraaf (Kapelstraat 8). Inschrijven via milieu@hove.be is gewenst.

facebook.com

facebook.com

Op zaterdag 25 maart organiseert de milieuraad samen met Natuurpunt een voordracht over uilen. Nadien volgt er een avontuurlijke wandeling doorheen het gebied Frijthout waarbij we hopelijk een aantal uilen kunnen spotten. Praktische details volgen nog.

facebook.com

Op zaterdag 4 februari steken we samen met Natuurpunt Zuidrand en een aantal vrijwilligers de handen uit de mouwen. We planten dan de haag rondom de toekomstige notenlaren-boomgaard. Als je graag een handje wil komen helpen, ben je van harte welkom tussen 10u en 11u45. We komen bijeen aan de plantzone, dit is de zuidoosthoek van het gebied nabij de Frijthoutstraat. Voor wie iets minder bekend is met het gebied: dit is te bereiken vanaf de kerk van Hove via de Mortselsesteenweg en na 300 m de 1ste straat rechts (L. Van Lindenstraat) of vanaf het centrum via de Boechoutsesteenweg de 1ste weg links (Oudstrijdersstraat).

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Samen met provincie Antwerpen, gemeente Boechout, Kempens Landschap en Natuurpunt Zuidrand geven we een feestelijk startschot van de werken in het gebied. Het programma van de dag is als volgt: 10u: korte wandeling door het gebied 11u: officiële eerste spadesteek 11u-12u30: samen doen we de eerste aanplantingen 12u: we bieden alle deelnemers een verwarmend soepje aan Om er zeker van te zijn dat er voldoende materiaal en soep aanwezig is, vragen we om je deelname te bevestigen via milieu@hove.be of 03/460.33.26. Plaats van afspraak is aan het einde van de Oudstrijdersstraat.

facebook.com

Quiz

NEAR Gemeente Hove - landschapspark Frijthout