ad

Voetbalclub,Supportersclub, 12de Man, d'Osschotse Musketiers

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

25/02/18 SCA A – RC Butsel A Stralende zon, beetje wind en ijzige temperatuur. Ideaal weer om een match voetbal mee te pikken zou je zo denken. Meestal kan je je verwarmen met de acties en het spektakel op het veld. Met veel goede moed dus vertrokken naar de Laaksite om daar vast te stellen dat er opgewarmd werd op het A terrein. Kennismaken met de licht ontdooide grasmat, geen slecht begin. Maar de toss werd verloren en zoals nog al eens gebeurde in het verleden wilde de tegenstrever starten naar de andere kant dan onze jongens gewoon zijn. Dat had in het verleden ook al wel eens wat tegen gezeten. Het was toch frisser dan gedacht naast het veld, maar daar had de keeper van Butsel geen last van zo te zien. Korte broek en korte mouwen. Hij hoopte waarschijnlijk dat SCA hem zoveel werk zou bezorgen dat hij er wel warm van zou krijgen. Bij aanvang was dat ook zo, met al in de eerste paar minuten een kans van Engelen die maar net naast doel belande en een afgeweken bal van Vandenbergh, en een beetje aandringen van Janssens en Van Den Bulck. In de 12de minuut kon Schiemsky de bal meenemen met het hoofden de 16 meter binnendringen waar hij foutief werd neergelegd. De daaropvolgende strafschop werd feilloos omgezet door Janssens. 1-0 Butsel stelde daar echter niets tegenover tot in de 16de minuut zij hun eerste schot op doel lieten zien. We spelen echter voetbal en geen rugby, dus helaas geen punten. Het is dan wachten tot minuut 29 om nog eens iets te zien. Na een rush op rechts komt Han aan de achterlijn waar hij klaarlegt voor Kevin die naast besluit. Ook Han kan even later het leer niet tussen de palen trappen. Als diep in de eerste helft de bal dan toch nog eens tegen de netten beland is er echter al gevlagd voor buitenspel. Opwarmen in de kantine dan maar en hopen op een betere 2de helft. De start van de 2de helft mocht dan al snediger zijn, met een uitbraak van iemand van Butsel die alleen op Vranckx afgaat, de bal naast de keeper door, binnenkant paal, maar gelukkig ook terug richting veld en niet richting netten. Wijzelf kunnen daar een vrije trap van Van Aerschot tegenover plaatsen die de paal aan de buitenkant streelt. Het gaat dan echter van kwaad naar erger en we verlagen ons tot het spelniveau van Butsel. Ja, er is wind, ja het veld is niet optimaal en er zijn glijpartijen in overvloed. Maar ook de passen zijn niet super en het tempo te laag. Het is wachten tot de 66ste minuut om de ingevallen Dirix een gemeten voorzet te zien trappen die door Janssens in doel gekopt kan worden. 2-0 Dan is het weer wachten tot de 77ste minuut vooraleer er terug iets te zien is. Zowaar een paar kansjes van Butsel en Vranckx die de meubelen moet redden. SCA is blijkbaar even waker geschud nu en we krijgen zowaar toch wat meer te zien met kansen van Vandenbergh en Dirix. Het is diezelfde Dirix die in de 80ste minuut vanop links voorzet en Janssens aan de cirkel van het strafschopgebied zijn 3de goal van de dag gunt. Stijn laat deze kans niet liggen en trapt staalhard in doel. 3-0 Laat ons hopen dat het volgende week (terug thuis) tegen het al even laag geklasseerde Strombeek een vermakelijkere partij wordt. En aangezien Borght punten liet liggen en Melsbroek ook kon winnen staan we weer met 3 op de 5de plaats.

Beste SCA'ers, Onze trainer Nico aan het woord over de match tegen VK Liedekerke. https://www.scaarschot.be/1/59/nico-van-roost-sc-aarschot-meer-dan-n-punt-zat-er-niet-in-tegen-liedekerke/

18/02/18 VK Liedekerke A - SCA A Onder een stralende zon moesten onze jongens het vandaag opnemen tegen de leiders uit de reeks VK Liedekerke. Met twee bussen waren de spelers en supporters van de 12de man afgezakt naar het stadion aan de Sportlaan. In de heenronde was VKL ook de leider in onze reeks, maar konden ze niet gaan lopen met de overwinning. SCA was toen net begonnen om de mindere start van de competitie te verwerken, terwijl we nu op een mooie 5de stek stonden. De match begon al vrij snedig met in de eerste 5 minuten een weggegeven corner die nipt over werd getrapt, en een uitbraak op rechts die maar net weggewerkt kon worden. Zelf kregen wij een vrije trap mee aan de 16 na een duw op Vandenbergh, en een kopbal van Smits in de handen van de keeper. Laat ons zeggen dat VKL de betere start had genomen, en dat vanaf minuut 5 wij meespeelden aan hetzelfde hoge tempo. Onze jongens hadden daarna het meeste balbezit, maar Liedekerke deed zeker niet onder. Kansen waren er langs beide zijden met een vrije trap die tot bij Janssens raakte die pal op de keeper knalde, en Vranckx die een bal diende te plukken aan de verste paal. Liedekerke krijgt dan nog een kans na een ingestudeerd nummertje belandt de bal bij een speler aan de eerste paal die naast schiet. Even later schiet Verhavert nipt over na geharrewar in onze verdediging. Dit tempo kunnen geen van de twee ploegen volhouden en de passing word dan ook minder nauwkeurig, toch kan Schiemsky in de 38ste minuut perfect aangespeeld worden. Hij loopt het strafschopgebied binnen maar besluit in het zijnet. Een geanimeerde eerste helft eindigt met een terecht gelijke stand 0-0. Liedekerke vat de 2de helft sterker aan dan wij, maar telkens we over de middenlijn komen slaat er bij sommige spelers toch paniek uit. Op de bank van Liedekerke kan men zich niet bedwingen en de trainer mag het nu ook eens tegen de scheidsrechter komen uitleggen i.p.v. tegen zijn spelers. Net zoals naast de lijn zijn de gemoederen op het veld even oververhit, en Karremans wordt langs achter onderuitgehaald. In het daaropvolgende tumult weet de scheids echter van geen hout pijlen maken en geeft geel aan Vander Voorde en Van Goethem die er niets mee te maken had. In de 60ste minuut staan bij een snel genomen vrije trap onze verdedigers nog naar elkaar te kijken en zwaaien als de bal onwaarschijnlijk naast gekopt word. Aan de overzijde vechten zowel Janssens, Vandenbergh als de ingevallen Matthijs voor het leer, maar knalt Smits centimeters over de lat. Liedekerke komt nu sterker opzetten en Cordier stampt aan de verste paal buiten. Even later kopt een speler ver naast een open doel, en de bal gaat in de herkansing achter doel. 69ste minuut: Daan Matthijs wordt foutief afgestopt. Vrije trap naar Smits aan de 2de paal die in het zijnet kopt. Men begint dan al te denken dat de ploeg die eerst scoort het meeste kans maakt op winst. En nog geen minuut later kan Desaegher op links doorbreken. Hij geeft de bal voor in de voet van Vander Voorde die overhoeks binnenschiet. 1-0 Nog geen minuut later kans voor SCA. Matthijs wurmt zich tussen 5 man door en dan neergehaald net in de hoek van het strafschopgebied, maar de scheids legt de bal aan de andere zijde van de lijn. Op de vrije trap gaat Celis onder het leer door. Liedekerke trapt dan nog eens op de deklat, maar het spel kan nog alle kanten uit. Nadat Desaegher een afgeweken bal net kan binnen aan de zijlijn kan deze de aanval opzetten waarop Verhavert maar heeft binnen te leggen.2-0 en match gespeelt na 80 minuten. Uit hoekschop kan Kundi in de 88ste minuut nog de 3-0 binnentrappen. Winst van Liedekerke is zeker en vast een terechte uitslag. De 3-0 stand is echter een overdreven weergave van het spel. Iedere neutrale toeschouwer zal toegeven dat de 2 ploegen wilden voetballen, iedere ploeg kansen heeft gekregen in een veelal faire match. Liedekerke is een sterke ploeg en heeft net zoals ons een aanhang die goed voetbal kan appreciëren. Ze maken dan wel minder sfeer en animo, maar ze zijn eveneens talrijk aanwezig om hun ploeg naar de titel te stuwen.

Feestje met enkele vrijwilligers van SC Aarschot. Wij zijn alvast voorbereid voor morgen!

Beste SCA'ers, Aanstaande ZONDAG leggen wij onze gebruikelijke bus in richting VK Liedekerke A. Vertrek is voorzien om 13u30 in Cafe D' elf uren mis. Inschrijven kan via 0493-459472 of bij één van de bestuursleden van onze 12de man. ( Sofie, Kim of Roel) Een veilig heen en terug-ritje kost 7euro, een lekker pintje kost 1€20. Allemaal samen!

Beste SCA'ers, Vandaag stond een wedstrijd met een antwoord op het programma. Belangrijk was de beleving, intensiteit en mentaliteit. We zijn aan de wedstrijd gestart met in de eerste 10' een drietal open kansen. 20' ver en Kevin wordt in de rug van de verdediging gestuurd en maakt deze kans moeiteloos af. De wedstrijd kabbelt verder. Meise is onmondig en buiten enkele ballen in onze "16" na weggegeven vrije trappen, is er geen gevaar geweest en kon Glenn zijn kleren en handschoenen proper houden. SCA bleef georganiseerd en prikte af en toe. Net voor de rust werd Kevin terug in het straatje gestuurd, omzeilde de doelman en legde de bal in het netje. Na de rust was de machine even afgekoeld. Maar de verdediging en Glenn hadden besloten: "niks binnen". Wij gaan voor de 8ste nul op het bord. Na 10' in de 2de helft hebben we de wedstrijd terug naar ons getrokken en op het uur mocht Schiemsky een hoge bal aan de 2de zone binnenleggen met het hoofd. Aarschot controleerde en counterde de wedstrijd uit. 3-0 en volgende week met een vrij gevoel, een voltallige kern naar VK Liedekerke. Alles kan als je erin geloofd Onze B-ploeg won met maar liefst 10-2 van onze buren uit Rillaar.

Beste Sca'ers, Bekijk regelmatig onze website www.scaarschot.be Clubinfo, Team informatie, Info over onze jeugdwerking, Afmetingen van onze terreinen, Plan van onze Laaksite, Toekomstige evenementen, Nuttige info "vb, wat te doen bij een ongeval", Transfer-berichten. Alle info aangaande onze club kan je terugvinden via deze weg. Ook verjaardagen kan je terugvinden op onze website! Vandaag mag onze kantineverantwoordelijke enkele kaarsjes uitblazen! GELUKKIGE VERJAARDAG Luc Vleugels geniet ervan vandaag! Chapeau Team-Jochen voor het perfecte resultaat!