Top Local Places

Joelmässan

, ,
Non-profit organization

Description

ad

Joelmässan - folkfest i Hammerdal sedan 1946! 2015 års mässa arrangeras 14-15-16 augusti. Joelmässan är en folkfest och marknad som arrangerats sedan 1940-talet i Hammerdal. Under de första decennierna var Joelmässan en av Norrlands största festivaler och kunde stoltsera med ca 15 000 inlösta besökare årligen.

Det som gjort Joelmässan till ett omskrivet och uppmärksammat arrangemang genom åren är dess idérikedom och innovationer. Att våga sig på att arrangera ett stort nöjesevenemang i Jämtlands glesbygd mitt under brinnande världskrig när alla varor är ransonerade är en bedrift i sig.

Joelmässan grundades redan 1943 och hade då namnet "Barnens dag". År 1946 gick arrangörsskapet över till Hammerdals IF och evenemanget döptes om till Joelmässan.

I drygt 40 år arrangerades Joelmässan innan bakslagen kom i början av 1990-talet och mässan lades på is efter 1993 års förlustsiffror. I samband med Hammerdals IF:s 90 årsjubileum 2011 gjordes ett försök att återuppliva Joelmässan igen och det med gott resultat. Joelmässan har framtiden för sig än en gång!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Joelmässan tackar för i år! Trots vädervarningar och stundtals hällregn ställde besökarna upp och såg till att det blev en folkfest även i år! Utan er - ingen Joelmässa! Tack till publik, deltagare, sponsorer och inte minst alla tappra funktionärer. I väntan på nästa års Joelmässa får ni hålla till godo med bildspel från den gångna helgen. Ma råkes 17-19/8 2018 igen!

facebook.com

Joelmässans tredje och avslutande (sön)dag är igång på Svartviken med Joelhunden och yxkastningens lagtävling i Nordiska mästerskapen. Kl 13:00 är det dags för Joeltrampet. Samtidigt har tivolit och knallarna öppet under dagen. Eftersom det är barnens dag är det självfallet fri entré. Välkomna!

facebook.com

Nu alla barn, Idag 20/8, Barnens Dag!

facebook.com

En sådan FANTASTISK rolig fullspäckad Joel-lördag detta varit! En sak är säker Joelbesökare räds definitivt inte regn, inte ens en klass1varning skrämmer. NI ÄR BÄST! Så TUSENTACK till er alla fantastiska besökare/deltagare/funktionärer/publik som trotsade vädret och kom till Joelmässan denna lördag, UNDERBART! Imorgon drar Joel-söndag igång, de får ni inte missa! Joelhunden, Joeltrampet, tivoli&knallar med start kl 11.00 VARMT VÄLKOMNA!☀️

facebook.com

Vinnare i Joellotteriet. 1:a pris fyrhjuling: Nr 396, Kersti Blix 2:a pris: Högtryckstvätt: 758 Mona Wikström 3:e pris bålpanna: 766 Christer Svensson 4:e pris vedspäntare: 451 Mikael Mutanen 5:e pris vedspäntare: 358 Jocke Sjöström

facebook.com

Idag har man chansen att åka en tur med SUPERTORNADON i 70 KNOP ca 130km/h på Hammerdalssjön! Extra supererbjudande under Joelmässan, endast 200kr/pers! Så kom å åk! 😃👍👍 Kl 11-16 #supertornado #joelmässan #hammerdal

facebook.com

Dagens Joel-lördag har ett minst sagt späckat program. Svartviken öppnar kl 10 där det blir bilträff fram till kl 16, veteranwatercross med start kl 11, gräsklipparpulling kl 14 och Käglornas garanterat häftiga show på vattenskidor kl 15. Därutöver blir det Nordiskt Mästerskap i yxkastning och logging från kl 10. Tivoli och knallar finns på området hela dagen samt supersnabba racerbåten SuperTornado. Kl 17:00 blir det karneval då Joeltåget passerar genom centrum där även Annika Jankells talkshow håller till kl 18:00. Vi tar kort, Swish och kontanter. Väl mött!

facebook.com

Som Robert Wells skulle ha sagt: -STORT VARMT TACK! En uuunderbar Joelfredag är till ända MEN imorgon är det nya tag med en fullspäckad Joellördag. Bilträff, talkshow, joeltåg, supertornado, Peter Jezewski, yxkastare, knallar, tivoli, dans&pub, käglorna, veteranskotertävling, Emil&Erik, gräsklipparpulling mm mm Missa INTE de! 😃👍 Varmt välkomna!

facebook.com

Ikväll händer det!

facebook.com

Ikväll 18/8 startar Joelmässan! Svartviken öppnar grindarna 18:00 med tivoli och knallar. Kl 20:00 spelar Robert Wells och därefter underhåller partyduon Emil & Erik i logen. Det blir pub och rejält röj i logen fram till 01:00 i natt. Mer info finns på hemsidan. Ma råkes!

facebook.com

Joelmässan närmar sig med stormsteg! Fredagen invigs med Robert Wells medan lördagskvällen bjuder på ännu mer underhållning. Peter Jezewski showar på stora scen, Eloge spelar inne på dansbanan och Emil & Erik i logen. En helspäckad kväll med andra ord, som dessutom med fördel avnjuts med en och annan karusell då Björkmans Tivoli finns på plats. Därutöver finns ett ännu mer späckat program på för- och eftermiddag på lördagen. Mycket nöje!

facebook.com

Dagens musik-quiz är FLYTTAD till MEDBORGARHUSET så kan vi alla vara torra och varma även om vädret inte är med oss idag. Joel-quizet startar kl 18:00. Det är gratis inträde.

facebook.com

Quiz

NEAR Joelmässan