Top Local Places

Västerängens Naturförskola

Irsta kyrkväg 16, Västerås, Sweden
School

Description

ad

Vi är en föräldrakooperativ Naturförskola med inriktning hälsa och rytmik. För dig som söker en liten, hemtrevlig förskola i skön atmosfär.

Vi är en föräldrakooperativ Naturförskola med inriktning hälsa och rytmik. Vi hyr suterrängvåningen av Bygdegården, som är belägen strax utanför Irsta. Vi har lokaler som är uppdelade på flera små rum. Gården är stor och kuperad och vi har skog och ängar inpå husknuten. Höns, får, getter och hästar är våra närmaste grannar. Förskolan har idag 26 barn fördelat på 4,93 tjänster varav tre förskollärare och två barnskötare. Vi har även en egen kock som lagar maten med rena råvaror från grunden.

Förskolan består av två avdelningar, Myrstacken som har barn mellan 1,5-3 år och Kaninhålan som har barn mellan 3-5 år.

Vi arbetar utifrån förskolans läroplan och som grund för hela verksamheten har vi även vår lokala arbetsplan. Genom att vi är en Naturförskola är det viktigt för oss att främja barnens hälsa och motorik samt att ge barnen ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö. I naturen bjuds barnen också på upplevelser med alla sina sinnen.

Vi tycker det är viktigt att barnen ska få en positiv upplevelse av att vara ute året runt därför anpassar vi uteverksamheten utifrån barnens ålder, väder och temperatur.


Om ni vill ge ert barn en rödkindad och gransusomsluten start i livet är vår förskola ett alternativ för er!

CONTACT

Quiz

NEAR Västerängens Naturförskola