Top Local Places

Vänsterpartiet Västerås

Slottsgatan 6, Västerås, Sweden
Political Organization

Description

ad

Västerås är inte till salu! Välkommen till Vänsterpartiet Västerås!

Du hittar oss också på: http://vasteras.vansterpartiet.se

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Smutsigt, brist på personal och uteblivna insatser. Det är bilden efter VLT:s granskning av äldreomsorgen i Västerås. – Mycket upprörande läsning, säger Anna Maria Romlid (V), oppositionsråd.

facebook.com

Vasiliki Tsouplaki toppar Vänsterpartiet Västmanlands riksdagslista! - Jag är väldigt tacksam över det fortsatta förtroendet. Eftersom jag bara hunnit sitta i riksdagen i några månader är jag glad att partiet står bakom mig inför kommande val, säger Vasiliki Tsouplaki. – För Vänsterpartiet handlar valet om att ge röst åt alla de människor runt om i Sverige som känner hur klyftorna har ökat. De som ser hur vissa får hur mycket som helst medan andra lämnas efter, fortsätter Vasiliki Tsouplaki.

facebook.com

Ikväll kämpade Vänsterpartiet för att stoppa utförsäljningen av allmännyttan men som väntat röstade kommunfullmäktige ja till försäljningen. Anna Maria Romlid (V) försökte envist få fullmäktigeledamöterna att förstå att försäljningen av 749 hem till ett riskkapitalbolag kommer att förändra bostadsmarknaden till det sämre i Västerås, billiga lägenheter kommer successivt att försvinna.

facebook.com

"Rösta rätt, rösta rätt - Sälj inte vår hyresrätt!" skanderade hyresgäster och västeråsare utanför stadshuset medan kommunfullmäktiges ledamöter gick in i stadshuset för att besluta om utförsäljningen av Mimers lägenheter. Vasiliki Tsouplaki, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, uppmanade den politiska majoriteten att tänka om. Därefter uttryckte Lars Wallin, en av de berörda hyresgästerna, sin besvikelse över att hans hem kan komma att säljas till ett riskkapitalbolag.

facebook.com

facebook.com

Nej, vi vill fortfarande inte att Mimer ska sälja 749 lägenheter till riskkapitalbolaget D Carnegie. Den 1 februari, på kommunfullmäktige, väntas S, C, MP, KD, M och L rösta ja till försäljningen.

facebook.com

Kom och visa att du inte accepterar att 749 mimerlägenheter säljs till ett riskkapitalbolag! I samband med kommunfullmäktiges sammanträde på torsdag (1/2) klockan 16 arrangeras en manifestation på Fiskartorget av initiativet ”Mimer är inte till salu”. Vänsterpartiets riksdagsledamot Vasiliki Tsouplaki är en av talarna. Vi syns!

facebook.com

Igår, på Skallberget, träffade vi många oroliga och uppretade hyresgäster som inte vill att Mimer ska sälja deras hem till ett riskkapitalbolag. "Det känns väldigt otryggt med utförsäljningen, jag hoppas att politikerna tänker om" sa en av dem. Allmännyttan är inte till salu!

facebook.com

Idag var Shiar Mala Said Hakkâri, ordförande i Vänsterpartiet Västerås, på Bäcky och pratade med upprörda hyresgäster. "Det känns inte som vi har blivit lyssnade på" sa flera av dem. Kom till Fiskartorget på torsdag klockan 16 och protestera mot utförsäljningen av Mimers lägenheter!

facebook.com

Ikväll ska vi till Bäckby och Skallberget för att träffa hyresgäster som är drabbade av Mimers planerade försäljning av 749 lägenheter till riskkapitalbolaget D Carnegie. Kom och prata med oss på Bäckby torg och Karlfeldtsplatsen klockan 18. Tillsammans kan vi stoppa utförsäljningen av allmännyttan!

facebook.com

Nu har vi sprungit i trappor även på Bäckby🙌🏽 Hoppas många kommer på demonstrationen den 1/2 kl 16:00 utanför stadshuset. #InteTillSalu ✊🏽

facebook.com

Idag har vi sprungit i trappor på Skallberget och delat ut vykort till de berörda av mimers utförsäljning💪🏽 Imorn kör vi på Bäckby. #InteUtanKamp✊🏽

facebook.com

Quiz

NEAR Vänsterpartiet Västerås