Top Local Places

Kastinstruktör Mathias Lasu

Tegelbruksgatan, Vallentuna, Sweden
Tutor/Teacher

Description

ad

Jag är en certifierad kastinstruktör inom FFF (Federation of Flyfishers) och hjälper gärna dig med att komma igång med eller förfina din kastteknik. Sedan september 2014 är jag en diplomerad kastinstruktör inom Federation of Flyfishers, Att bli bättre på att kasta med fluga har jag tränat på under flera år. Allt började med när jag efter många år av flugfiskande blev trött på att få vindknutar, att linan kraschade på vattnet och att jag sällan fick flugan dit jag ville. 2010 fick jag kontakt med andra flugfiskare som ville förbättra sin teknik och där och då började jag att öva regelbundet. Fyra år senare var jag redo att försöka ta FFF:s prov för enhandskastning och jag lyckades på första försöket.

För mig betyder all träning att fisket blir enklare och roligare. Problemen jag hade tidigare har så gott som försvunnit och jag får mer tid att koncentrera mig på fisken än på vindknutar och dåliga presentationer. Man blir inte en bättre fiskare av att kunna kasta ordentligt men man får fiska mer!

Om du vill lära dig bättre kastteknik är det bara att kontakta mig. Om du är nybörjare eller har hållit på ett tag gör ingen skillnad för mig. Jag ser snabbt vad som kan förbättras och så jobbar vi därifrån.


Jag lär ut grundläggande kastteknik, presentations- och specialkast, distansteknik och allmän flugfiskekunskap.

En påbörjad timme kostar 450 kronor.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Ikväll har jag haft kurs och hade väldigt trevligt med min elev. Vi gick igenom grunderna med rollkast, överhandskast och lite dubbeldrag. Han lärde sig snabbt. 😀

facebook.com

Ett klipp från idag på Sportfiskemässan. Jag kastar och Thomas Berggren förklarar vad jag gör och hur jag gör det. I det här fallet var det kurvkast eller så kallade aerial mends.

facebook.com

Idag var jag ute en stund och övade precisionskastning. Att kunna hålla linan i en rak linje och hovra flugan i luften för att bedöma avståndet till målet är viktigt om det ska bli bra. https://youtu.be/cd3A4vK_BLs

facebook.com

Det finns ingen gräns för hur bra du kan bli på att kasta med flugspö om du övar. Med hjälp av en instruktör går det snabbare att komma framåt. Den här artikeln skriven av den välmeriterade tyske kastinstruktören Bernd Ziesche ger många handfasta tips om du kan gå framåt i din kastkunskap. Ut och öva! Om du behöver hjälp är det bara att höra av dig till mig. Att kunna kasta bättre är detsamma som att kunna fiska bättre. http://www.sexyloops.com/index.php/ps/you-can-become-an-expert-fly-caster

facebook.com

Igår hade jag en mycket trevlig distanskastningslektion. Min elev var duktig från början och med lite hjälp av mig lyckades han dra iväg ett kast på över 33 meter. Helt fantastiskt att se. Här på bilden gör vi riktningsövningar.

facebook.com

Har haft en rolig och givande lektion för två personer idag. Vi gick igenom överhandskast, rollkast och lite dubbeldrag. Jag förevigade också några presentationskast som kan vara bra på deras fjällresa i sommar.

facebook.com

I lördags deltog jag i Edge Switchcast Competition. Det var första gången jag deltog i den tävlingen och första gången jag tog mig till final i någon av Edges tävlingar. Superroligt att utmana sig själv på det sättet. Jag fick samma placering i finalen som i kvalet men det gör inget. Jag ska se till att hamna högre i resultatlistan nästa gång.

facebook.com

Quiz