Jämtborr AB
Description
Bedriver brunnsborrning och borrning för geoenergi samt diverse entreprenadborrningar. Jämtborr AB bedriver brunnsborrning, borrning för geoenergi och diverse entreprenadborrningar. Vi har vårt säte i Tandsbyn och arbetar inom Jämtland och Härjedalen. På Företaget finns 4 anställda.
Tell your friends
CONTACT
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comTre av de vanligaste frågorna man får som borrare är: Kommer ni till Kina eller? Hittar ni någon olja? Hur fort kan du borra då? Svaren: Nej. Nej. Ibland går det fort.
Timeline Photos
En helt vanlig Septemberdag i Fåker. Så här är det varje september i Jämtland. Jag har dock en känsla av att Näkten i bakgrunden inte är direkt badvänlig.
Photos from Jämtborr AB's post
Studiebesök på Reykjanes kraftverk. Borriggen Thor ska borra ner till 5000m djup där förhoppningen är att 500 grader vatten/ånga ska finnas.
Timeline Photos
Erik håller maskin ren och fin (så gått det går). Till helgen väntar möte med Geotec på Island. På agendan står bla föreläsning, studiebesök på ett geotermiprojekt samt valsafari.
Timeline Photos
Efter sol kommer regn, eller något i den stilen. Det känns alltid lite otrevligt att jobba när åskoväder drar förbi när man jobbar på kullens största åskledare.
Timeline Photos
Borrning för ny vattentäkt i Hunge. Den 10 gradiga lutningen beror på att undersökningar har visat en sprickzon i den riktningen, tanken är att vi ska träffa sprickzonen och få rikligt med vatten. Om det funkar eller inte vet vi i slutet av dagen.
Timeline Photos
Borrning och montering av Leijonpump (handpump) i Tännäs, Härjedalen. Det är inte så ofta men det händer fortfarande att nya handpumpar beställs.
Jämtborr AB söker nu ny medarbetare, känner du att brunnsborrning är något för dig, sänd oss gärna ett mail med en kort presentation och tidigare erfarenheter. Tidigare branchvana är naturligtvis ett plus men inte en nödvändighet, det är dock körkort för tung lastbil och släp. Info@jamtborr.se om du är intresserad eller dela om du känner någon.
Den artesiska brunnen i Åre kommun. Vattnet ligger i en grusås under ett 30m djupt lerlager och vattenytan ligger ca 10m över markytan, vilket medför vissa problem för själva borrningen. Vattenmängden kan man dock inte klaga över. Ett 160mm rör behövs för att leda bort det forsande vattnet.
Artesisk vattenbrunn i Åre kommun. Artesiskt vatten får man när grundvattenytan är högre än markytan.
Timeline Photos
Berg kan komma i alla möjliga former och färger, dessa röda granit bitar hör hemma på 100 meters djup i Stavre, Jämtland.
Timeline Photos
Diamanter är en borrares bästa vän. Testar en borrkrona med diamantstift. Hoppas på mindre slitage och snabbare borrning. Vackra och glamorösa dagar med Atlas Copco i Jämtländska fjällen.