Sports Club

Description

ad

IFK Sunnes fotbollsförening, grundades 1908 vilket gör klubben till en av Värmlands äldsta.

IFK Sunnes fotbollsförening, grundades 1908 vilket gör klubben till en av Värmlands äldsta. Första officiella matchen spelades mot IF Göta, Karlstad, men förlorades med 3-0.

Historik

1910
Två år efter grundandet så startade IFK i Värmlandsmästerskapet och blev då i samma veva medlem i både Värmlands Fotbollsförbund samt Riksidrottsförbundet.
IFK:s allra första tävlingsmatch slutade med en 1-0 vinst mot Arvika Verdandisters IF.

1925
Detta året startades det Värmländska Seriesystemet (inte att förväxlas med Värmlandsmästerskapet). IFK Sunne placerades i Div 2 (uppskattningsvis Div 5 idag). Sunne vann tämligen överlägset och detta års lag räknas fortfarande som ett av de bästa i IFK:s historia.

1959-1966
Detta var Sunnes "glansdagar". Klubben var aldrig sämre placerad än 1:a i Div 3 (Motsvarande "Nya Div 1" idag). Man spelade även flera säsonger i Div 2 (Motsvarande Superettan) och Sunnefolket fick bland annat se "Nacka" Skoglund på Kolsvik då storlag som Hammarby IF och Djurgården IF kom på besök.
Publikrekordet under denna period var 3 960 betalande.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

God Jul & Gott Nytt År!

Stjärnglans

Behöver ni fönsterputs? Vi har ett speciellt samarbete med Stjärnglans som pustar fönster i hela Värmland! Kontakta dom och ange koden ifksunne16 för att få en extra rabatt!

Stjärnglans

IFK Sunne - SK Sifhälla 2 - 1 / IFK Sunne - A-laget

IFK Sunne kvar i Division 3!

Dålig uppdatering innan, det ber vi om ursäkt för. Vi förlåter er genom att ta med tre poäng hem till Sunne efter ett sent avgörande i 91 minuten av Tobias Stangnes!! En krigarmatch där vi aldrig ger oss! Mer information om matchen kommer på vår hemsida. UKALEKE!!!

UKALEKE!!!

Stjärnglans

Vinn ett presentkort på fönsterputs!

Stjärnglans

Ny vecka med nya möjligheter! Träning idag och redan imorgon är det dags för en ny match. Det är match i DM som gäller. Laget vi ställs mot är Carlstad United som håller till i två serier högre än oss, nämligen i DIV 1 Norra. En riktigt svår motståndare med andra ord som är känt för sin roliga fotboll med snabbt och bra passningsspel. En intressant uppgift som vi ser fram emot. Vi hoppas kunna bjuda upp till dans och försöka få till en rolig och jämn match. Matchen går av stapeln klockan 19.00 på Fryxellskas konstgräsplan. Hoppas vi ses där!! Glöm inte att följa oss på Instagram och Twitter!

Tyvärr så blir det förlust i första matchen för säsongen med 2-0. Vi åker på ett baklängesmål fyra minuter in i matchen samt ett mål till tre minuter in i andra halvlek. Två psykologiska mål som avgör matchen. Nya tag på Tisdag då ny match i DM väntar. Längre referat kommer upp på hemsidan. Tack till alla som kom idag. Trevlig helg!

KOLLA HIT! Nu är det mindre än ett dygn kvar till SERIEPREMIÄR! Efter seger sist och en bra träningsvecka så är känslan i laget bra inför morgondagens drabbning. Vi stöter på tuffast tänkbara motstånd direkt i första omgången i form av Nordvärmland FF som förra säsongen huserade i Div 2 men åkte ut i densamma. Vi slår ur underläge, men kommer göra allt som står i vår makt för att försvåra motståndarnas besök på Fryxellska. Det är där matchen spelas, på Fryxellska IP. Enligt rykten så kommer Nordvärmland ha massor utav supportrar med sig från skogarna. Därför vädjar vi nu till alla därute att komma och stötta oss imorgon. Vi ska väl inte förlora publikmatchen i en hemmapremiär? Matchen går av stapeln 14.00. Hoppas vi ses där så ska vi göra allt vi kan för att du/ni ska få en trevlig eftermiddag i Sunne! Följs oss på Instagram och Twitter där det sistnämnda kommer bjuda alla följare på uppdatering i matchen för de som inte kan se matchen live.

SEGER!! Skönt vinst i dagens match mot Västanvik! Vi gör en bra första halvlek där vi leder med 2-0. En sämre andra halvlek där vi blir nedtryckta men krigar ändå på bra i 45 minuter! Bra insats av samtliga. Vid seger styr självklart Picke segersången😃 Trevlig helg på er allihopa!!

Vid seger styr självklart Picke segersången😃

Trevlig helg på er allihopa!!

Timeline Photos

ÄNTLIGEN börjar allvaret och första tävlingsmatchen går av stapeln ikväll 19.30! Västanvik står för motståndet och matchen spelas på Björnevi i Torsby. Vi tycker det ska bli oerhört kul och inspirerande att få börja tävla på "riktigt" igen! Nu ska äntligen jobbet vi gjort under försäsongen ge resultat. Vi tror på ett positivt sådant, vad tror ni? Har ni inget planerat för ikväll så tycker vi att ni ska kika förbi Björnevi och kolla på matchen! Hoppas vi ses😃 Glöm inte att följa oss på vår Instagram och Twitter😃