Top Local Places

Rädda Barnen

Landsvägen 39, Stockholm, Sweden
Nonprofit Organization

Description

ad

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - varje dag, världen över.

Vi svarar på frågor och funderingar här på Facebook vardagar 9-15. Rädda Barnen/ Save the Children är världens största oberoende barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.

Vi stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi väcker också opinion för barns rättigheter.

Läs mer om vårt arbete på: http://www.raddabarnen.se/vad-vi-gor/  

Kämpa för barns rättigheter med oss - bli en Barnrättskämpe! https://www.raddabarnen.se/stod-oss/

SWISH 902 0033

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

"DET HJÄLPER DEM GLÖMMA DET DE SÅG I BURMA" Sajida, 12 år är ett av de barn som går till våra barnvänliga platser i flyktinglägret i Cox´s Bazar, Bangladesh. Här kan hon läsa, leka och prata med trygga vuxna.

facebook.com

facebook.com

EN TRYGG PLATS I KAOSET I våra barnvänliga platser i krigs- och katastrofområden får barnen leka, läka och bara vara barn igen, trots fruktansvärda omständigheter.

facebook.com

Den humanitära katastrofen i Jemen hotar hela landets befolkning. Vi har startat 97 sjukvårdsmottagningar för att ge behandling och hjälpa barnen överleva koleraepidemin.

facebook.com

Varje natt sover tusentals barn på gatorna i Bangladesh. Deras situation är fruktansvärd. De är övergivna, rädda och har inte någon annanstans att ta vägen. Mitt i det här kaoset hittar vi Emon. Han ska sova här, alldeles ensam och utan skydd. Nätterna på gatan är farliga. Barnen riskerar att bli utsatta för trafficking, misshandel och sexuella övergrepp. Faror som inget barn ska behöva utsättas för. Vi kämpar för barnen hela tiden, dygnet runt. Men vi behöver din hjälp för att kunna nå alla de barn som behöver oss. Du kan vara med och ge barn som Emon en trygg plats att sova på. Din gåva kan ge barnen en sängplats, mat, läkarvård, möjlighet till utbildning och en framtid bortom det farliga livet på gatan. Hjälp fler barn att sova tryggt. Bli månadsgivare idag! www.rb.se/emon

facebook.com

LAOURE, 15 ÅR KAN FORTSÄTTA SKOLAN "Min mamma har gjort allt för att stoppa bröllopet. De sa att jag skulle sluta skolan för att gifta mig, men hon sa "nej, jag vill att hon ska fortsätta med sina studier."

facebook.com

GOTT NYTT ÅR OCH TACK! Med givare som du, på vår sida har vårt team kunnat hjälpa syriska barn under 2017. Vi har bland annat startat barnvänliga platser i flyktingläger i Jordanien, Libanon, Irak och Egypten, för att barnen ska kunna leka och fortsätta sin utbildning.

facebook.com

GOD NYTT ÅR! En miljon - är antalet barn och vuxna i Somalia som du var med och hjälpte under 2017. Tack vare dig som givare, kunde våra akuta team arbeta dygnet runt för att ge barnen livräddande vård mot undernäring, kolera och andra sjukdomar.

facebook.com

facebook.com

Gör som proffsen! Fixa sista klappen på räddabarnen.se så får du ett gåvobevis att skriva ut och lägga under granen.

facebook.com

OH NO! Tur att vi har en snabb lösning. Och den räddar dessutom barns liv.

facebook.com

Slipp det här i jul! Ge bort något som betyder ALLT för barn i krig - köp INGENTING.

facebook.com

Quiz

NEAR Rädda Barnen