Top Local Places

Softronic Karriär

Ringvägen 100, Stockholm, Sweden
Local business
advertisement

Description

ad

Softronic är ett IT- och managementbolag vars affärsidé är att erbjuda lösningar baserade på modern IT för att skapa bättre affärer och ökad konkurrenskraft för företagets kunder.

Genom att kombinera erfarenhet och nytänkande inom spjutspetsteknik med kompetens inom strategi och organisationsutveckling, tar Softronic ett helhetsansvar - från behovsanalys och utveckling av transaktionsin-tensiva verksamhetslösningar till implementering och drift.

Företaget grundades 1984 och har idag cirka 500 anställda fördelade på kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Sundsvall.

Softronic är noterat på Nordiska Börsen Stockholm Small Cap.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

18 nya trainees är på plats och i morgon kickar vi igång Gate 1. En av höstens traineer är Julia, som gör come back på Softronic. - Jag kom i kontakt med Softronic redan år 2011 när jag fick min första anställning här. Jag började då på Service desk och jobbade där innan och parallellt med mina studier på Södertörns Högskola. Idag är jag färdigutbildad från programmet Management med IT och har fått en ny tjänst på Softronic. Jag har alltid trivts väldigt bra på Softronic som erbjuder utvecklingsmöjligheter, kompetens och trevliga kollegor. Att efter min utbildning få möjligheten att komma tillbaka till en ny tjänst på Softronic och Gate1 känns roligt och spännande! - Idag jobbar jag på affärsområdet Innovation Partner med förvaltning av projekt- och ärendehanteringssystemet Jira. Dagarna fylls med uppgifter rörande bl. a användarhjälp, administrering av användare och projekt samt implementering av Jira Service desk. Jag har under min tid på Softronic hört mycket gott om Gate1 och det ska bli riktigt roligt att i morgon få börja traineeprogrammet. Att få träffa och umgås med nyexade kollegor från olika affärsområden och tillsammans utbilda oss inom bl. a kravställning, projektledning och förvaltning.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

På lunchen firade vi traineesen och på eftermiddagen var det dags att fira av Lasse som efter lång tjänst nu går i pension.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Softronic Karriär's post

Gate 1 avslutning! Idag har vi haft examenslunch och ännu en kull är flygfärdiga. Stort lycka till och tack för en roliga termin!

Photos from Softronic Karriär's post
facebook.com

Timeline Photos

Gate 1 torsdag - idag har vi förvaltning på schemat med denna härliga fyrklöver:) Vi hälsar Anette & Marcel välkomna till lärarkåren!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Möt Lisa - en av våra trainees – Jag läste en annons och fastnade direkt, både för att rollbeskrivningen kändes som en direkt beskrivning av mig och för att företagsklimatet verkade så härligt. Speciellt tilltalande var hur mycket Softronic satsar på nya förmågor och att man får chansen att fortsätta utvecklas och växa. Som ny får jag både gå traineeprogrammet Gate1 och har också fått en fantastisk mentor i Sarah Larsson. Jag uppskattar också verkligen stämningen bland kollegorna och tycker att arbetet här kändes som mer än bara ett jobb redan från dag ett berättar Lisa – Jag har gått en tre år lång utbildning på Södertörns högskola genom programmet IT, medier och design. Utbildningen var väldigt bred och jag fick möjlighet att prova mig fram inom det medietekniska området. Genom det upptäckte jag vad jag verkligen brann för vilket är det jag jobbar med idag; frontendutveckling och interaktionsdesign säger Lisa. – Jag arbetar på affärsområdet Digitalization Partner och har idag två projekt på ca 50 % vardera, PTK och SEG sök. I båda projekten arbetar jag med frontend och vi använder oss utav Scrum som projektform som jag tycker fungerar jättebra för struktur. En dag i veckan går jag traineeprogrammet Gate 1. Det är en otroligt värdefull erfarenhet som ger en grundförståelse för alla delar av företaget. Vi har bland annat haft UX-workshop och provat på Test och Kvalitetssäkring. Det är inspirerande att träffa olika lärare som är proffs inom sina områden och vår traineegrupp har en jättebra sammanhållning avslutar Lisa

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Möte Julianne – en av våra trainees. – Jag kom i kontakt med Softronic genom en kompis som jobbar här. Hon och jag har pluggat till civilingenjörer inom medicinsk teknik på KTH. Hon gick Gate 1 förra terminen och tyckte att det varit bra. Jag medverkade på en tjejlunch som Softronic anordnade och fick ett positivt intryck av företaget så valde att söka. Det som gjorde att jag valde Softronic var dels möjligheten att börja som trainee och dels att de hade många spännande projekt inom e-hälsa. Framtidens sjukvård kommer innehålla en stor del e-hälsa och Softronic ligger i framkant inom området berättar Julianne. – Idag sitter jag i förvaltningen av 1177 Vårdguidens E-tjänster och där ingår både support- och förvaltningsarbete. I e-tjänsterna kan man som invånare sköta kontakten med sjukvården, så som tidsbokning eller receptförnyelse för att ta några exempel. Det är när något av det går fel som vi får felsöka för att hitta orsaken. Det är nästan 3 miljoner invånare som har ett aktivt konto på tjänsten så det kan bli ganska många ärenden ibland säger Julianne. På fredagarna deltar Julianne på Gate 1; - Jag tycker Gate 1 är jätteroligt, dels att få träffa andra nyexaminerade från olika affärsområden och dels för det ger en större inblick i de olika yrkesrollerna som finns på ST avslutar Julianne.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Fredag = en härlig Gate 1 dag:) Dagens pass handlar om test och kvalitetssäkring och det leds av Birgitta och Joanna. Joanna var själv en gång i tiden trainee på Softronic. Vid den senaste mätningen var 23% av de anställda kvinnor, en siffra som vi gärna vill öka på. Så känner du en bra IT-tjej - tipsa om Softronic!

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Softronic Karriär's post

Eftermiddagens Gate 1 blev lika glatt. Sophia och Malin tog över stafettpinnen:) Vi har grymt bra personal!

Photos from Softronic Karriär's post
facebook.com

Photos from Softronic Karriär's post

Gate 1 idag och alla är så väldigt glada:). Dagens ämne är Digital kommunikation och User experience. Angelo och Daniel är först ut på banan.

Photos from Softronic Karriär's post
facebook.com

Timeline Photos

Träffa Ayman, en av vårens trainees. – Jag kom i kontakt med Softronic (ST) under studietiden. Jag har studerat på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och läst Dataingenjörsutbildningen med inriktning ekonomi. Under utbildningen på KTH nämnde lärarna ofta ST i sina exempel över IT-företag i framkant i Stockholm, och de talade alltid gott om ST. Jag gjorde närmare research innan val av examensarbetet och jag lockades av Softronics visioner, projekt och åtaganden. Jag skickade in en förfrågan om en intressant frågeställning att arbeta med för mitt examensarbete. Jag kom i kontakt med Andreas Selling som ansvarar för lärplattformen Vklass som ST erbjuder till skolor. Min uppgift var att analysera datalagring för tjänsten och hitta alternativa metoder att lagra den växande datamängden för applikationen. Uppgiften lät spännande och ST lät tilltalande som företag, så jag valde att ta mig an uppgiften berättar Ayman. – Under examensarbetet kom jag i kontakt med en annons om traineeprogrammet Gate 1 som ST erbjuder. När jag läste beskrivningen blev jag genast mycket intresserad och kände att chansen att få vara en del av Softronic och Gate 1 skulle vara en drömstart på ett företag med så gott renommé säger Ayman. Han fortsätter: - Idag arbetar jag fyra dagar i veckan med ett av de största projekten på ST, 1177-Vårdguidens e-tjänster inom affärsområdet Digitalization Partner. Min roll är Javautvecklare där jag för tillfället arbetar i en mindre grupp inom projektet med att lansera det elektroniska högkostnadsskyddet för Region Gotland som är i produktion i Stockholms län. Det agila arbetet och det höga tempot i projektet är mycket spännande och lärorikt samtidigt som man får arbeta med något som tillför värde i vården i samhället. – Gate 1 är en oumbärlig erfarenhet och utbildning för nyexaminerade konsulter som vill få en större förståelse för arbetsrollen. Programmet är utformat på ett sådant sätt att man arbetar med ett nytt område varje vecka och knyter kunskaperna i ett case som gruppen arbetar med. Utöver det faktum att man får träffa många erfarna och intressanta lärare under programmet möter man även konsulter från andra affärsområden som också är nyanställda. Sammanhållningen i gruppen är kanon samtidigt som man knyter vänner för livet avslutar Ayman

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Softronic Karriär's post

Idag hade vi ett 20-tal tjejer på vår traditionella lunch. Det är dags för dem att inom kort påbörja sina karriärer inom IT-branschen och frågorna var många.

Photos from Softronic Karriär's post
facebook.com

Photos from Softronic Karriär's post

Gate 1 fredag:) Idag har vi Krav och Analys på schemat. Ingrid är veteran i sammanhanget - Ove är nykomling. Välkommen Ove till lärarkåren!

Photos from Softronic Karriär's post
facebook.com