Top Local Places

Trädgårdsmyran

, Staffanstorp, Sweden
Landscape Company

Description

ad

Diplomerad trädgårdsmästare, examen Hvilan utbildning 2011
Certifierad fruktträdsbeskärare, examen Riksförbundet svensk trädgård 2013 Med min hjälp får du mer tid över att njuta i och av din trädgård! Du får bättre kvalitet på dina fruktträd, bättre blomning på dina buskar, mindre träningsvärk efter häckklippningen (eftersom jag gör det åt dig) mindre ogräsbekämpning genom smart växtplanering, skötselråd och mycket mer. Kostnadsfri offert!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Dax att beskära bort angrepp av vinbärsgallkvalster. Grenar med knoppar som är klotrunda måste bort. Konsekvenser blir annars att kvalsterna kryper ut vid bladsprickning och börjar förstöra bladverket som blir bubbligt. Detta påverkar i sin tur solupptaget och energiomsättningen i plantan.

facebook.com

Letar tips inför kommande odlingssäsong. Hittade ev svaret på varför min squash ruttnade i toppen före skörd.

facebook.com

Så här på vintern är det segt att vara trädgårdsmästare. Färgskalan är karg och tempot har för mig har saktat ner aningen för mycket. Det gäller att starta förberedelser för odling och arbetssäsong i tid utan att känna press. Njuta av lite i taget. Vintergäcken är det som väcker livsgnistan igen hos mig. Nu är den första här. Dax att damma av böckerna, ta fram papper och penna!

facebook.com

Gott nytt odlingsår, 2018! När amaryllisarna är överblommade åker de ut i förrådet. Kommer jag ihåg det i tid planterar jag ut dem i Maj men hittills har inte det funkat. Men! Man får ett nytt försök nästa år. Alltså! Gott nytt odlingsår 2018!

facebook.com

Passa på!

facebook.com

Florist selection rosor är såå vackra!

facebook.com

Plantering av vitlök idag. Jag har täckbark runt mina odlingsbäddar och i år märktes att jag hade rejäl kvävebrist. Så, grundgödsling med bokashikompost och för jämförelse, kogödsel. Testar i år att täcka kronan på några av mina unga äppelträd för att skydda mot frost. Gissar att jag även kommer att göra det extra mysigt för övervintrande bladlöss men det tar vi i februari.

facebook.com

Vikten av uppbyggnadsbeskärning ! Titta på höger sida av trädet. Tydlig obalans i tillväxten och en stor del av näringen har gjort att en gren är dubbelt så tjock som övriga. Denna plus några till skulle tagits bort eller reducerats för 10 år sedan.

facebook.com

Höstfix i gammal trädgård som skall säljas till våren. Det gör mycket att klippa tillbaka, kantskära gräs, sopa stenytor, trimma bort ogräs på ölandssten, gruppera om krukor och mtrl. Plantera in vårlökar, beskära buskar och fruktträd. Tur jag har min multimaskin från Stihl!

facebook.com

Försiktig urglesning på Alice, del 2 av 3. Alice skjuter långa årsskott på 80 cm. Planen är att lugna ner trädet som blivit beskuret på vårvintern tidigare då man kortat in alla årsskott. Konsekvenserna av vårvinterbeskärning på en sort som Alice, blir stark tillväxt med 3 nya skott per inkortat årsskott.

facebook.com

Pomologikurs delkurs 4- Huskvarna, Brunstorps gård. Imorgon får vi sitta med proffsen vid sortbestämning. Får se om vi svarar... Jepp, det är ett äpple! - Nästa!

facebook.com

Härlig höstbeskärning i Bjärred idag. Glöm inte bort att klippa fröställningar på era perenner om ni försöker bibehålla en viss struktur i rabatten. Efter några år kan det bli vilda västern om man låter bli nämligen. Ett exempel på frögalningar är lejonsvans, ett annat är stockros.

facebook.com

Quiz