Top Local Places

Östhammars kommun

Stångörsgatan 10, Östhammar, Sweden
Organization

Description

ad

Välkommen till Östhammars kommuns officiella Facebook-sida. Här hittar du aktuell information och kan ställa frågor till oss. Vi försöker besvara dina frågor så snabbt som möjligt. Syftet med Östhammars kommuns Facebook-sida är att skapa en dialog mellan oss på kommunen och våra medborgare. Vi vill kommunicera med dig som bor här och med dig som kanske funderar på att flytta hit. Här kommer du att hitta aktuell kommuninformation om bland annat service, tjänster, evenemang och lediga jobb. Vid ett eventuellt krisläge blir sidan en viktig kanal för informationsspridning.

Östhammars kommun är en skärgårdskommun vid Östersjön, den största tätorten Östhammar finns ca 7 mil från Uppsala och 12 mil från Stockholm. Kommunen ligger i Uppsala län och har en befolkning på cirka 22 000 personer fördelat på fem tätorter och landsbygd.

Östhammars kommun ligger i Roslagen, med storslagen natur och havet som närmaste granne. Vi har en kustlinje på 4000 kilometer, omkring  1000 öar, mer än 5 000 fritidshus och en rik kulturbygd med flera välbevarade vallonbruk och herrgårdar.
Idag finns fem större tätorter i kommunen: Alunda, Gimo, Österbybruk, Östhammar och Öregrund.
Kommunkontoret ligger centralt i Östhammar och socialförvaltningens kontor finns på Kyrkogatan i Östhammar.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Vi påminner om fibergrävning i Östhammar kommande natt, Natt mot 29 september Grävningsarbetena kommer att starta ca kl.21:00 ikväll och pågå under natten mot torsdag. Berörda områden är: Bussgatan in till busstationen vid Pålkällan Rådhusgatan vid Swedbank Korsningen Klockstapelsgatan/Kyrkogatan Entreprenören ansvarar för framkomlighet och skyltning meddelar Tekniska kontoret

facebook.com

Vattenläckan i Gimo är lagad och alla ska ha fått vatten igen meddelar VA-verket

facebook.com

Vattenläcka Gimo Gäller Åkerigatan fram till Lärkbacken idag onsdag 28 september Vattnet är avstängt från och med nu, kl.13:00, eventuellt kan närliggande område beröras. En vattentank finns uppställd vid Lärkbacken meddelar drifttekniker Bert vid VA-verket

facebook.com

Timeline Photos

Nu är hösten här! Klass 2A på Edskolan har gjord det höstfint i klassrummet. Tillsammans har det skapat ett fint äpple och en takkrona av rönnbär.

Timeline Photos
facebook.com

Kommunfullmäktige 27 september 2016 - Östhammars kommun

Klockan 18:00 börjar kommunfullmäktiges möte, vi direktsänder som vanligt! Se sändningen här:

facebook.com

Vi berättar om Rådhustorgets framtid! - Östhammars kommun

Rådhustorget i Östhammar ska utvecklas, kom och kolla in förslagen och tyck till om dem! All info kommer också att finnas på webben och biblioteken mellan 5-14 oktober. Välkommen!

facebook.com

Författarbesök på Storbrunn: Catrin Ormestad - Östhammars kommun

Välkommen till Storbrunn kl. 18:00 i dag för att lyssna på Catrin Ormestad om hennes debutroman som utspelar sig på Gräsö!

facebook.com

Pinngympa - Anhörigcentrum

Igår var det pinngympa med ett härligt gäng på Anhörigcentrum! Pinngympa är sittande gymnastik där vi arbetar med enkla rörelser som stärker hela kroppen. Anhörigcentrum finns på Vårdcentrum i Östhammar. Här kan du som anhörig delta i friskvårdsaktiviteter, föreläsningar och anhöriggrupper.

facebook.com

Östhammars huvudbibliotek flyttar tillfälligt till Storbrunn - Östhammars kommun

Vill du låna en bok eller läsa en tidning i Östhammar? Nu finns vi tillfälligt på Storbrunn, vi ses där! I länken nedan ser du hur servicen anpassats och våra öppettider.

facebook.com

Busstur för nyinflyttade den 8 oktober!

Hej alla nyinflyttade! Idag är det sista anmälningsdagen om du vill följa med på bussturen den 8 oktober. Kom ihåg att dela om du känner någon nyinflyttad! Välkommen!

facebook.com

Fibergrävning nattetid i Östhammar, Gäller natten mellan 28-29 september Grävningsarbetena kommer att starta ca kl.21:00 onsdag 28 september och pågå under natten mot torsdag 29 september. Berörda områden: Bussgatan in till busstationen vid Pålkällan Rådhusgatan vid Swedbank Korsningen Klockstapelsgatan/Kyrkogatan Entreprenören ansvarar för framkomlighet och skyltning meddelar Tekniska kontoret

facebook.com

Tillfälligt hårdare vatten i Alunda, Ett avhärdningsfilter vid vattenverket i Alunda är ur drift, vi jobbar för att åtgärda problemet men det kan ta några dagar. Med anledning av detta har vi tillfälligt hårdare vatten meddelar VA-verket

facebook.com

Quiz