Top Local Places

Norsjö Beach

Sörbyvägen 1, Norsjö, Sweden
Sports Event

Description

ad

Detta är Norsjö Beach officiella Facebook-sida. Här kommer information om turneringen att läggas ut. Det här är Norsjö Beach officiella Facebook-sida. Här publicerar vi nyheter och information om Norsjö Beach.

Vad är Norsjö Beach för någonting?
Lite intressant är det allt, att Norrlands troligtvis mest uppskattade strandplätt för beachvolley till vardags varken är en strandplätt eller en plats för beachvolley. I fallet med Norsjö Beach är det en vanlig parkering som förvandlas till sex stycken fullstora beachplaner mitt inne i centrala Norsjö under tre dagar!
Sedan födseln 1996 har “Beachen”, som den kallas i folkmun, stadigt vuxit och Norsjöborna har verkligen tagit den till sina hjärtan. Men det är inte sagt att det är en lokal uppgörelse, spelare och åskådare kommer från vida omkring för att ta del i, eller från sidan uppleva, denna pärla i Norrlands inland.
Spelare i alla åldrar och med varierande skicklighet gör i fyra klasser upp om äran att få titulera sig segrare i Norsjö Beach. På fredagen är det ungdomar och amatörer som drabbar samman, på lördagen är det mixed motionsklassen och på söndagen är det dam- och herr elit som fajtas.
Även om helgens naturliga mittpunkt är beachvolleyn så bjuds besökarna på så mycket mer också, till exempel kringarrangemang som lotterier, tävlingar, barnaktiviteter med mera. För många är kvällarna på “Beachen” årets höjdpunkt då det erbjuds musik, underhållning och festligheter i och kring Medan folkets hus i tät anslutning till beachplanerna.

Alla som någon gång upplevt “Beachen” kan vittna om glädjen och gemenskapen som genomsyrar hela samhället under första helgen i augusti varje år, så om du inte har besökt Norsjö denna underbara helg är det hög tid nu! Om inte annat bara för att se förvandlingen av en parkering som under torsdagen på bara några timmar blir en sandstrand med nät och linjer för att på söndagskvällen återigen förvandlas till en asfaltsyta. Men när du ändå är här kan du lika gärna passa på att njuta av “Beachen” också, du kommer inte ångra dig!

FAKTA:
Turneringen arrangeras av Norsjö Volleyboll och startade 1996.
De lokala åkerierna hjälper till och transporterar in 2500-3000 m3 sand till Norsjö centrum där provisoriska beachvolleybollbanor upprättas vid hotellet och på busstationens asfaltytor, även de två permanenta banorna vid skolan nyttjas ibland i spelet.
Turneringen spelas i gruppspelsform där de bästa går vidare till slutspel.
Deltagarantalet brukar variera men ungefär 280-320 som svettas, umgås och ha roligt tillsammans i en trivsam och lekfull miljö där alla är välkomna att delta och ha skoj i den mjuka sanden.

Turneringen är indelad i fem klasser på tre dagar.

På fredagen är det; ungdomsklassen, företagsklassen och amatörklassen.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Här kommer ett stort bildspel från årets Norsjö beach! Om du är med på någon bild och inte vill att den ska ligga ute, hör av dig så tar vi genast bort den! /Beachgruppen

facebook.com

Tack för sponsringen! #norrmejerier #norrmejeriersponsrar

facebook.com

Dagens vinnare! Roland Locmelis och Jonas Åberg vann herrklassen och Maja Stenman och Lowisa Nilsson vann damklassen! Grattis!

facebook.com

Är du törstig? Ta en mjölk! Det finns vid maten! #norrmejerier #norrmejeriersponsrar

facebook.com

Vinnare av motionsklassen blev Nederlaget!

facebook.com

Vinnare i ungdomsklassen blev Superkompaniet!

facebook.com

Vinnare i årets företagsturnering blev Drömtrappor!

facebook.com

Vinnare i årets amatörturnering blev Coachabamba!

facebook.com

Här är ett av de nyare inslagen under Beachveckan! Norsjö Big Pike, kl 10 idag går starten för andra dagen på gäddfisketävlingen om någon är intresserad. Annars kan vi rekommendera hemvändarmatchen i fotboll som börjar kl 13.00 på Rännarn. Gratis inträde.

facebook.com

facebook.com

Efteranmälningar går in som reserver och garanteras inte en plats i turneringen

facebook.com

Bara 2 h kvar till anmälan stänger!! Än hinns det med. Anmäl ditt lag på Norsjobeach@hotmail.com

facebook.com

Quiz

NEAR Norsjö Beach