Top Local Places

TKR Detection Dog Center

Ekenberg Fiskeby 1, Norrköping, Sweden
Pet Service

Description

ad

Utbildning av sökhundar och operativa sök med hund. Norrköpings Hundcenter har sedan 1999 arbetat med utbildning av hundar och förare.
Sedan 2006/2007 har företaget utbildat och arbetat operativt med narkotikasök och pyrotekniksök med hundar.
2013 bildades TKR Detection Dog Center. Under detta namn kommer all utbildning av sökhundar och operativa sök med hund att finnas.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Vilken helg! Härligt gäng som varit här på utbildning! Nu börjar det verkligen hända grejer och hundarna blir säkrare, ja även hundförarna 😉 När man sen får meddelande av en hundförare som utbildat sig hos oss att dom kört skarpt och fått träff i ett hotellrum och fått bekräftat att det är vägglöss blir man väldigt stolt! Visar bild på ett av helgens områden.

facebook.com

Underbara hund! 😂😂😂 Varför sitta still när man kan söka???

facebook.com

Igår sökte två hundteam narkotika på en skola i Kalmar. Det är extra roligt när man varit med och utbildat det ena teamet och får se hur bra dom sköter sig i operativa sammanhang! Nu åker vi med andra hundteam till Göteborg för vägglöss-sök. Här har flera av teamen gått utbildning hos TKR Detection Dog center.

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

Idag kör vi första helgen av femton på nya yrkesutbildningen i specialsök! Det ska bli så kul att följa dessa sex ekipage på vägen!

facebook.com

Idag har en del av Vilsons hundförare tränat sök och fokus låg på att bara markera de levande vägglössen. Det är ju en del i certifieringen att hundarna inte får markera döda vl. Vi började med en urvalsbana m vialer där vi la flera döda vialer i askar och en ask m levande. Allt för att hundarna måste sortera bort vialen, döda vl, skal och avföring och BARA ta de levande. Sedan gjorde vi ett rumsök där vi la en vial m levande och flera vialer m döda i en säng. Alla våra stjärnor tog bara de levande och gjorde fina, tydliga markeringar. *nöjda hundförare*

facebook.com

Nu är vår yrkesutbildning fulltecknad och vi öppnar upp för två platser till och tar in en instruktör till om det finns intresse för fler att vilja gå. Hör av er om ni har frågor el vill anmäla er. Mvh Tina Krulle Ringfoss 0703132988

facebook.com

Sista dagarna på denna sökutbildning! Nu ska dom få köra hårt 😜 Senare väntar arbetsprov och för de som kört vägglöss och som vill, certifiering. Vilken resa deltagarna gjort! 👍👏

facebook.com

Vi har sökt mkt både operativt och tränat. Idag hade vi Sökträning i en villa där störningarna var lekande barn, leksaker och andra hundar. Nu väntar vi in några hundar som ska testas inför vår yrkesutbildning. Alltid lika spännande att se om de är lämpade. Ha en trevlig dag!

facebook.com

Senaste dagarna har vi sökt mkt, både operativt och tränat. Det gäller att vara förberedd på allt som kan dyka upp under operativa sök. Som dessa uppstoppade djur och all mat. Våra hundar klarade det galant 👍👏

facebook.com

Quiz

NEAR TKR Detection Dog Center