Top Local Places

Casseroll Food Truck

Nordenskiöldsgatan, Malmö, Sweden
Restaurant/cafe

Description

ad

God och nyttig mat, lagad från grunden av naturliga råvaror.
5 kr per portion går oavkortat till Oxfam för hungerbekämpning där det behövs som mest. BÄSTA SÄTTET ATT BEKÄMPA HUNGERN!

Casseroll är en Food Truck med två uppgifter:

1:  Servera god och nyttig mat lagad från grunden, av bra och naturliga råvaror

2:  Samla in pengar för att bekämpa hungerproblemet i världens fattigaste delar

Genom att äta hos Casseroll stillar du alltså inte bara din egen hunger.
Du hjälper människor som är i akut behov av mat.

Tack för ditt stöd!


LEVA FÖR ATT ÄTA eller ÄTA FÖR ATT LEVA

Inställningen till mat varierar från person till person. En del menar att det bara handlar om att få i sig något för att bli mätt. Andra ser ätandet som en av livets glädjeämnen. Oavsett vilket har vi här i den utvecklade världen lyxen att välja vad vi vill äta. Och ändå stoppar vi i oss industriprocessad mat, fullspäckad av tvivelaktiga tillsatser. Följden blir så kallade välfärdssjukdomar i form av hjärt- och kärlsjukdomar, fetma och diabetes typ 2.

I andra, mindre lyckligt lottade, delar av världen har de flesta inte ens mat för dagen. Hungerproblemet är spritt över stora delar av världen, och faktum är att en tredjedel av jordens befolkning inte kan äta sig mätta!


Detta är de två stora utmaningar Casseroll har antagit.
Genom att laga god och nyttig mat här hemma, och samtidigt samla in pengar för hungerbekämpning, försöker vi dra vårt strå till stacken. Att du väljer att äta hos Casseroll är en förutsättning för att vi ska lyckas. Tack för ditt stöd! Förhoppningsvis ger det även dig en god känsla i magen.


GOD MAT TAR TID

En kyckling blir godare om den tillåts växa sakta, utan tillväxthormoner och andra artificiella hjälpmedel. På samma sätt fungerar det med matlagning. Det finns inga hållbara genvägar. Det måste få ta sin tid.

Det som normalt sett går under beteckningen "fast food" är oftast industriellt producerade delar, som värms upp och monteras ihop till en burgare eller dylikt. Här står alltså termen "fast" för den korta tid som maten får omsorg vid "tillagningen" när den ska serveras. Men alla som stått i kö vid lunchtid på t.ex. någon internationell snabbmatskedja vet att det då snarare handlar om "slow".

Hos casseroll gör vi tvärt om! Grunden för vår mat är basala, oprocessade råvaror som tillreds från grunden. Ofta som någon form av långkok. Här är det alltså "slow" som gäller. Å andra sidan är det mat som går snabbt att servera. Så vad är då egentligen "fast food" respektive "slow food"?

CONTACT

Quiz

NEAR Casseroll Food Truck