Top Local Places

Husie och Södra Sallerups kyrkor

Klågerupsvägen 254, Malmö, Sweden
Religious Organization

Description

ad

Svenska kyrkan, församlingen finns i östra Malmö. Här finns Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka samt  Husie församlingshem på Klågerupsvägen 254. Den här sidan är en mötesplats som fungerar som en kommunikation med församlingsbor, där vi ger uttryck för församlingsarbetets innehåll och ställningstaganden. Möjligheten för församlingsbor att uttrycka, samtala med oss som är anställda om trons olika uttryck, dela trons gemenskap, verka för en hållbar utveckling. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kränkande/nedsättande innehåll.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Torsdagsmässan kl 18.00 är inställd på grund av sportlov. Varmt välkomna nästa vecka. Guds frid!

facebook.com

På söndag 25/2 firar vi som vanligt mässa i Husie kyrka kl. 10. Temat för söndagen är "Den kämpande tron". Erica Lang predikar, Gunhild Winqvist Hollman celebrerar, Klas Hedberg står för musiken och Gunilla Andersson är denna söndags vaktmästare. Efter mässan bjuder vi på kaffe i vapenhuset i gemenskapens anda. Varmt välkommen till din kyrka!

facebook.com

På onsdag 21 februari, håller Onsdagskaféet och loppisen i Husie församlingshem stängt.

facebook.com

Kärlekens väg är tematiken för Fastlagssöndagen då vi firar mässa i Södra Sallerups kyrka kl 10. Predikar gör Maya Salmon, celebrant är Katarina Vaarning, Klas Hedberg står för musiken och dagens kyrkovaktmästare är Gunilla Andersson. Efter mässan fortsätter gemenskapen kring borden i prästgården med kaffe och semla. Då får vi också ett särskilt tillfälle att tala om vår församlings gudstjänstliv tillsammans. Välkommen till din kyrka!

facebook.com

Torsdagsmässan imorgon är inställd. Välkomna nästa vecka, Husie församlingshem 18.00! Guds frid!

facebook.com

Kl 16 idag lördag den 3/2 så blir det meditativ musik i Husie kyrka. Kom och låt tankarna vandra till skön musik. Välkomna!

facebook.com

På söndag är det Septuagesima och kl 10 firar vi mässa i Husie kyrka. Temat är "Nåd och Tjänst”. Erica Lang välkomnas som komminister och predikar, Katarina Vaarning celebrerar, Klas Hedberg står för musiken och Gunilla Andersson är denna söndags vaktmästare. Medverkar gör också Maria Josefsson, församlingens diakon. Efter mässan dricker vi kaffe i vapenhuset. Varmt välkommen till din kyrka!

facebook.com

Imorgon är det den tredje söndagen efter Trettondedagen och kl 10 firar vi mässa i Husie kyrka. Temat är ”Jesus skapar tro”. Gunhild Winqvist Hollman välkomnas som vikarierande komminister och predikar, Katarina Vaarning celebrerar, Jens Bragdell Eriksson står för musiken och Marie Liljenberg är denna söndags vaktmästare. Efter mässan dricker vi kaffe i vapenhuset. Varmt välkommen till din kyrka!

facebook.com

Meditativ musikstund i Husie kyrka idag kl 16. Välkommen in för att stilla tankarna!

facebook.com

facebook.com

En grupp där vi samlas för att tala om tro. Vad är tro? Vad är kyrka och vad betyder det att vara församling? Varför gör vi som vi gör i gudstjänsten? Vi läser bibeltexter och diskuterar dessa. Vi börjar varje träff med att fira mässa tillsammans i kyrksalen. Därefter äter vi en enkel soppa och tar oss an dagens ämne. Frågor och anmälan: Maya Salmon, präst. 040-27 90 88, maya.salmon@svenskakyrkan.se

facebook.com

Elise, Sanne och Gisela framför en låt på temat ”Mod” under en Mässa i Husie församlingshem. En sådan oerhört duktig trio som komponerat själva med stämmor!

facebook.com

Quiz

NEAR Husie och Södra Sallerups kyrkor