Top Local Places

FilmCentrum Syd

Monbijougatan 17, Malmö, Sweden
Non-profit organization

Description

ad

Medlemsförening för filmare i Skåne. Vi erbjuder produktionsstöd, kurser och nätverksträffar. Inom verksamheten finns också ARF - Antirasistiska Filmdagar. FilmCentrum Syd erbjuder medlemmar i föreningen produktionsstöd och handledning, främst till kort- och dokumentärfilm. Vi stödjer årligen ett 50-tal skånska produktioner.
Vi har varje år olika kurser och fortbildningar inom aktuell teknik och vår mötesplats FILMARTRÄFFAR - med nätverksträffar och seminarier kring allt som har med filmarbete att göra. Två gånger i halvåret arrangerar vi tillsammans med Folkets Bio och Film i Skåne FILMBAR - visningsfönster för Skånsk kortfilm i Malmö.

Till FilmCentrum Syd hör också ARF - antirasistiska filmdagarna . ARF verkar för ökad tolerans och mot rasism och diskriminering genom film och samtal.

Filmarbetare är välkomna att bli medlemmar i föreningen, det kostar 300 kr/år och du blir då medlem både hos Syd och hos vår riksorganisation som ligger i Stockholm. Hos riksorganisationen har du möjlighet att få din film distribuerad till skolor och andra institutioner.

FilmCentrum är en rikstäckande förening som sedan starten 1968 har arbetat med distribution av kort- och dokumentärfilm såväl som spelfilm, samt initierat kulturprojekt och bedrivit konsult- och kursverksamhet inom filmens område. FilmCentrum har också en egen tidskrift - FILMARBETAREN, som ingår i medlemsskapet och utkommer 4 gånger/år.

CONTACT

Quiz

NEAR FilmCentrum Syd