Top Local Places

Anställningslösa i Förening

Post: Fredriksbergsg. 7 / Besök: Ö Tullg. 3, Malmö, Sweden
Non-profit organization

Description

ad

AiF Malmö arbetar för att stödja och organisera gruppen anställningslösa i samhället

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

AiF - Tiden är inne

facebook.com

Det är faktiskt samhällets fel att vi mår så dåligt

Särskilt om dessa reformer också, typ, ser till människans välbefinnande som helhet och inte blint tror på att alla mår finfint bara de är inkluderade i arbetslinjen med "sysselsättning" som främsta mål. Betänk att ohälsan är oerhört stor även hos de som, typ, är anställda... Vad sägs om, typ, arbete och sysselsättning som medel och människans och samhällets välbefinnande som mål? "Vi kan inte ha det så här. Vi kan inte tyst se på medan ett ojämlikt samhälle skapar generationer av människor som mår dåligt – hela tiden. Den svenska ångestepidemin handlar om att samhället runtomkring oss får oss att må dåligt. Som tur är går det att göra något åt det. Typ genomföra reformer som minskar klyftorna och ökar jämlikheten."

facebook.com

Will automation make us happier? – live chat

Var med och diskutera över nätet i The Guardian på temat automatisering! Torsdag den 25 februari mellan klockan 14 och 15.

facebook.com

Ska ni tvinga oss att lämna landet?

Tråkigt nog lever många pensionärer idag i ekonomisk utsatthet. Och det är viktigt att våra "grupperingar", prekariatet och pensionärerna, inte bråkar inbördes. Vi måste enas och rikta vår ilska åt samma håll, mot de krafter som står för de ekonomiska orättvisorna! Dock vill jag korrigera artikelförfattaren Rolf H. Lindblom då han har fel när han skriver "Hittills har vi inte hört några protester från löntagarnas sida mot att deras föräldrar har de högsta skattesatserna". Han har fel om vem som har de högsta skattesatserna. Faktum är att det är sjuka och arbetslösa (samt föräldralediga) som har de högsta skattesatserna! När dessa har en bruttoinkomst på cirka 16 300 kronor i månaden betalar de i runda slängar en skatt på 4 400 kronor i månaden (i Malmö). Enligt Lindholm är det som följer, "På en genomsnittspension (16 239 kronor i månaden 2013) betalar pensionären i år 3 506 kronor i skatt. En löntagare med samma inkomst betalar 3 200. Skillnaden är alltså 306 kronor i månaden, eller 3 672 kronor per år". Detta betyder alltså att den arbetslöse och den sjuke betalar cirka 900 kronor mer än pensionären och 1 200 kronor mer än löntagaren i skatt. I månaden! Med detta sagt håller jag med Lindholm i hans slutsats, om vi inkluderar skatteorättvisorna mot sjuka, arbetslösa och föräldralediga! "Det verkar som om de trivs med sina jobbskatteavdrag och struntar i om den sociala sammanhållningen upphör. Det är hög tid att ta bort pensionärsskatten, om vi vill att Sverige skall bli ett solidariskt samhälle igen." Mathias Wallander Ordförande Anställningslösa i Förening www.aif-malmo.se

facebook.com

Alla borde få 10 000 kronor i månaden – utan att jobba

"Att något anses vara normalt är inte samma sak som att det är bra eller okej. Att arbeta 40 timmar i veckan, med bara fem veckors semester per år, anses vara normalt – men är det sunt och är det rimligt år 2016? Nej, det är varken sunt eller rimligt. Livet är så mycket mer än att arbeta 8 timmar per dag! Hur mycket tid och ork finns det kvar efter arbete, hushållsarbete och sömn? Var finns tid för allt gott som livet erbjuder? Var finns tid för att leva? Ditt liv går dig förbi medan du är upptagen med att arbeta. Den här unika chansen att få vara på denna underbara jord tänker du mest ägna åt att arbeta för någon annan som ger dig en liten bit av kakan och äter upp resten helt själv. Du sliter ut dig själv så att när du väl blir fri, när du väl är pensionär, så har du kanske ingen energi kvar."

facebook.com

Om AiF

Jag var på Arbetsförmedlingen idag för att hämta ut ett intyg på att jag är inskriven som arbetssökande. Detta för att kunna nyttja en rabatt på det gym jag tränar på. Men min legitimation gick ut den 6 februari, för tio dagar sedan, så det gick inte. Man måste ha en giltig legitimation fick jag veta så jag ombads återkomma när jag har detta! Till saken hör att jag visste detta, därför har jag burit med mig mitt pass på sistone men idag lät passet ligga då jag skulle hämta min nya legitimation efter besöket på Arbetsförmedlingen. Jag hade med mig och visade kvittot från Polisen som jag skulle använda vid uthämtningen av legitimationen. Dessutom visade jag upp ett sms från Polisen med beskedet att jag nu kunde hämta min legitimation. Men nej, jag får återkomma till Arbetsförmedlingen när jag har en giltig legitimation! Men det absurda ovanpå detta, arbetsförmedlaren jag pratade med har tidigare varit MIN handläggare... Men nej, jag hade inte giltig legitimation med mig och ska återkomma när jag har detta! Allt för ett intyg om att jag är inskriven på Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Jag gillar byråkrati, det handlar om rättssäkerhet och att man ska undvika att ta förhastade beslut. Men när byråkrati blir ren idioti då för det inget gott med sig. På en väl fungerande arbetsförmedling försöker tjänstemännen lösa det som dyker upp på ett smidigt sätt för samtliga parter. På en icke fungerande arbetsförmedling är tjänstemännen regelryttare i absurdum... / Mathias Wallander Ordförande Anställningslösa i Förening

facebook.com

Gick inte till jobbet på sex år – ingen märkte något

När anställningar á la arbetslinjen går före funktion och samhällsbehov? Utöver den lösningen mannen valde hade han sannolikt, om det är likadant där som här, att välja mellan att gå till jobb och göra inget eller att vara utan en anställning och därför kontrollerad och bestraffad för att han var just utan anställning...

facebook.com

En sista påminnelse om AiFs årsmöte, det är imorgon, torsdagen den 11 februari klockan 18.00! Viktigt att poängtera 1! Man behöver inte föranmäla närvaro. Alla medlemmar är välkomna! Viktigt att poängtera 2! Mötet är öppet för alla medlemmar, det är dock endast de som betalt medlemskap för 2016 innan den 4 februari som har rösträtt. Övriga medlemmar har dock fortfarande närvarande- och yttranderätt. Det går alltså bra att komma och bli medlem på mötet, man har bara inte rösträtt på just detta möte.

facebook.com

Varför kan vi inte dela på de jobb som finns och ha kul resten av tiden?

Ja, varför inte?

facebook.com

Årsmöte AiF 2016

Sista dagen, den 4 februari, att betala sin medlemsavgift för att ha rösträtt på årsmötet! Nu har också alla möteshandlingar skickats ut.

Årsmöte AiF 2016
facebook.com

Fas 3 var till för att skrämma människor

Inget nytt för läsare på denna sida, men förhoppningsvis något att ha som dödsruna när Fas 3 väl går i graven. (Vi är som bekant inte där än, men det ska i alla fall vara slut med nya anvisningar.) "Politiken gick ut på att öka det så kallade arbetsutbudet. Att öka antalet individer som med blåslampan i häcken gör allt för att få första bästa jobb (helst till en lägre lön och sämre villkor). I den politiken ligger inte bara en deprimerande människosyn (människan är i grunden lat och oduglig). I den politiken ligger också en skrämmande nonchalans för vad som hände med de människor som trots allt inte kom ut på arbetsmarknaden. De som ändå ramlade ner i käften på monstret som skulle skrämma de därifrån. De människorna struntade man i. De var inte viktiga. Där i ligger en väldigt obehaglig sanning."

facebook.com

Nu ska fas 3 utfasas

Från och med idag, den 1 februari 2016, ska ingen, som inte redan är i åtgärden, anvisas till Fas 3! Bra! Nu får vi ses om och hur regeringen lyckas leverera något annat, något hälsosammare, något mer ändamålsenligt och med större respekt för individen istället för Fas 3.

facebook.com

Quiz

NEAR Anställningslösa i Förening