Minnesbanken Landskrona
Description
Landskronas eget faktarum! En mötesplats för den lokalhistoriskt intresserade. Minnesbanken är Landskronas eget faktarum! En plats att sätta in och ta ut minnen om personer, byggnader, platser och händelser i staden. För dig som besökare är det vägen in till Landskrona museums samlingar och arkiv!
Vi finns på museets andra våning samt på Internet. Via Minnesbanken kan du komma i kontakt med museets personal. Har du frågor om stadens historia kan du vända dig till oss. Kanske har vi just det du letar efter i vårt arkiv?
Här på Minnesbankens facebooksida kan du ta del av sådant som rör våra samlingar och arkiv. Få information om saker som är på gång, nya donationer och dokumentationsprojekt, diskutera med andra lokalhistoriskt intresserade, ställa frågor till museets personal (antikvarier, digitaliserare, stadsantikvarie, konstintendent m.fl.), bläddra i fotoalbum, ladda upp egna bilder etc.
Sök i samlingarna
Via en sökfunktion på museets hemsida har du möjlighet att leta bland våra foton, stadshistoriska föremål, konstsamling och reklamsamling. Vi kommer också att lägga upp bilder från våra samlingar här på facebook.
Du är viktig för oss!
Minnesbanken har vi skapat för er nyfikna; forskare, skolelever, bildbyråer och andra "bildjägare" samt naturligtvis för dig som är intresserad av historia och konst med tonvikt på Landskronabygden.
Till Minnesbanken på museet kommer ofta intresserade och kunniga landskronabor och lämnar in material till våra samlingar, hjälper oss att identifiera människor och miljöer på våra historiska bilder. Vi uppskattar detta enormt mycket och hoppas kunna utöka detta samarbete även här på Facebook!
Öppettider & kontaktuppgifter
Minnesbanken är öppen tisdag- torsdag kl 13-16, samt första söndagen i månaden kl 12-16.
Besöksadress: Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Tel 0418 - 473 125
Denna sida administreras av personal på Landskrona museum.
Vi vill gärna att du kommenterar, ställer frågor och bidrar med idéer om Minnesbanken. Om du ställer frågor eller kommenterar något på vår sida försöker vi svara inom ett dygn helgfria dagar.
De inlägg, kommentarer och meddelanden som görs på sidan eller på evenemang skapade av sidan blir allmänna handlingar och kan komma att diarieföras. Därmed kan även direktmeddelanden bli tillgängliga för andra.
Vi förbehåller oss rätten att ta bort innehåll som vi anser kränkande eller stötande, marknadsför kommersiella verksamheter, är brottsliga, inte håller sig till ämnet, bryter mot personuppgiftslagen, upphovsrättsintrång eller liknande. Även inlägg med länkar till sidor med kränkande innehåll tas bort. Om du upptäcker sådant innehåll kan du anmäla det till info.fok@landskrona.se. Du kan också använda Facebooks egen funktion för detta, klicka då på "anmäl" som finns vid varje inlägg
Tell your friends
Opening Hours
- gaskavahkku
- 13:00 - 16:00
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comFör 50 år sedan När BoIS tog emot Kristianstad, och segrade med 2-1, den 30 augusti 1969 sattes publikrekord för seriematcher, 10 329. Det tidigare rekordet var 30 år gammalt, 10 300 från en match mot HIF. Nyöppnade Ringvägen fick fungera som tillfällig parkering. Polis på plats.
För 50 år sedan. Adolf Ahlfors hade korvkiosk utanför teatern i Landskrona. Adolf var Bertil Ahlfors far, Bertil drev Bertils konditori på Stormgatan. Bilden gåva till museet av Karl-Gustav Ahlfors. Någon som minns Adolfs korvkiosk?
Skolstart. Idag slår stadens skolor upp portarna och välkomnar alla elever till ett nytt läsår. I år fyller Albanoskolan 125 år. Bilden är från 1900 och visar Albanoskolan innan ombyggnaden 1914.
Photos from Minnesbanken Landskrona's post
Filminspelning 1969 spelades filmen Utvandrarna in och vissa scener filmades i Landskrona. Staden invaderades av stora skådespelare, filmstjärnor, amatörer och andra allmänt nyfikna. Foto Anders Hilding.
Photos from Minnesbanken Landskrona's post
Ålabodarna och Sundvik Så till sist, vi slutar som vi började, med bilder från två andra vackra fiskelägen längs med Öresundskusten, Ålabodarna och Sundvik. Bilderna från 1940-talet. Från och med idag har Minnesbanken på museet öppet som vanligt igen, onsdagar kl 13-16 och första lördagen i månaden kl 11-15.
Viarp Möllan i Viarp 1928. Låg i korsningen Ottarpsvägen – Södra Viarpsvägen. Möllan var i drift med vindkraft till omkring 1950 och sedan med elkraft ytterligare ca 15 år. Revs i början av 1980-talet.
Saxtorp Lanthandeln i Saxtorp. 1980. Foto Anders Hilding.
Vallåkra Dansbanan vid Grönadal i Vallåkra. Gymnastik i SLU:s gymnastikförenings arrangemang. 1930.
Häljarp Flygfoto över Häljarp. Ca 1940-tal.
Glumslöv Heimdalsgatan i Glumslöv i slutet av 1940-talet.
Teckomatorp Gatuvy från Teckomatorp med konsumbutik till höger. 1980. Foto Anders Hilding.
Härslöv Närmast till vänster Larssons affär. Huset i mitten lärarbostad, skolan syns längst bort i bild.